- Konular
- 1,673
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,723
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- MmoLira
- 41,556
- DevLira
- 753
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Tower of Time isimli ilk oyunlarında yer alan 9 dil arasına Türkçe‘yi de koyan ekip, bizleri bir hayli mutlu etmişti.
Dil desteği müjdesini aradan çıkardığımıza göre, oyundan bahsedebiliriz.
Dark Envoy: İnceleme Başlangıcı
İkili, bir tüccar tarafından harabelere gitmeye yönlendirildikten sonra kendilerini bir durumun ortasında buluyorlar ve burada memleketleri için risk oluşturabilecek kadim düşmanların uyandığını görüyorlar.
Hem Malakai’nin hem de Kaela’nın görünüşünü özelleştirebiliyorsunuz. Bunları oyunun ilerleyen bölümlerinde seçebiliyorsunuz.
Hem Malakai’nin hem de Kaela’nın görünüşünü özelleştirebiliyorsunuz. Bunları oyunun ilerleyen bölümlerinde seçebiliyorsunuz.
Hikaye ve Anlatı
Büyü ve silahlar bir arada bir evren hayal edin.
Jaan adı verilen bu dünyada teknolojik açıdan gelişmiş İnsan İmparatorluğu, Eski Irkların Birleşik Birliği ile savaş halinde. Ana karakterlerimiz olan Malakai ve Kaela kalıntı avcıları ve bu da birçok tehlikeye rağmen para kazanmak ve hayatta kalmak için çok etkili bir meslek.
Pathfinder, Pillars of Eternity ve özellikle son aylarımıza damga buran Baldur’s Gate 3 gibi devlerin hakim olduğu bir türe giren Dark Envoy, hikayesiyle öne çıkmakta zorlanabilir ama evren kurgusu ve oynanış mekanikleriyle kesinlikle doğru yolda diyebilirim.
Hikaye doğrusal değil ve seçimleriniz önemli.
Tabii sizi tanıyan tüccarları öldürmek de bir seçenek ancak bunun da etkileri oluyor. Bunların yanı sıra oyunu çok iyi birisi veya çıkarcı birisi olarak da oynayarak önünüze çıkan ahlaki seçimleri bu doğrultuda da yönlendirebiliyorsunuz.
Jaan adı verilen bu dünyada teknolojik açıdan gelişmiş İnsan İmparatorluğu, Eski Irkların Birleşik Birliği ile savaş halinde. Ana karakterlerimiz olan Malakai ve Kaela kalıntı avcıları ve bu da birçok tehlikeye rağmen para kazanmak ve hayatta kalmak için çok etkili bir meslek.
Pathfinder, Pillars of Eternity ve özellikle son aylarımıza damga buran Baldur’s Gate 3 gibi devlerin hakim olduğu bir türe giren Dark Envoy, hikayesiyle öne çıkmakta zorlanabilir ama evren kurgusu ve oynanış mekanikleriyle kesinlikle doğru yolda diyebilirim.
Hikaye doğrusal değil ve seçimleriniz önemli.
Tabii sizi tanıyan tüccarları öldürmek de bir seçenek ancak bunun da etkileri oluyor. Bunların yanı sıra oyunu çok iyi birisi veya çıkarcı birisi olarak da oynayarak önünüze çıkan ahlaki seçimleri bu doğrultuda da yönlendirebiliyorsunuz.
Karakter Sınıfları ve Denge
Savaşçı zaten bütün RPG oyunlarından alışık olduğumuz, kılıç kullanan bir sınıf. Adept ise bildiğimiz büyücü. Mühendis ve avcı ise barutlu silahlar kullanan bir sınıf. Teknoloji ve büyü bir arada olduğu için sınıf çeşitliliği gayet güzel. Ayrıca hepsinin üç alt sınıfı olduğu için oynanış da bir hayli çeşitli.
En iyi karakter diye bir şey olduğunu sanmıyorum.
Eğleneceğinize eminim çünkü tüm sınıflar gayet yerinde ve dengeli.
En iyi karakter diye bir şey olduğunu sanmıyorum.
Eğleneceğinize eminim çünkü tüm sınıflar gayet yerinde ve dengeli.
Savaş Mekanikleri
Bu arada savaşlarda yanma, zehirlenme ve sersemleme gibi etkilerde yer alıyor.
Ne kadar yüksek seviye bir karakteriniz ile etki başlatırsanız, verilen hasar o kadar yüksek oluyor.
Savaşırken oyunu duraklatabiliyor veya zamanı yavaşlatabiliyorsunuz demiştik.
Her hamlenizi planlamazsanız, düşmanlar sizi mahvediyor.
Ben oyunu tek başıma oynadığım için 4 kişilik bir ekibi gerçek zamanlı kontrol edemedim.
Oynanış Mekanikleri
Zaman çok değerli bir kaynak; bir yeri keşfederken zaman geçiyor ve keşfetmeye çok fazla zaman ayırırsanız, bir sonraki ziyaret edeceğiniz yer o yerdeki tüm düşmanların seviyesi çok fazla arttığından daha zor hale gelebiliyor.
Tabii bir de ekibinizi güçlendirmeniz gerektiğini de unutmayalım.
Diyaloglar genellikle ara sahnelerden oluşuyor ve sonrasında önünüze seçenekler çıkıyor.
Diyaloglar çok yoğun olarak metin ağırlık değil, bu sebeple çok mutlu oldum. Baldur’s Gate 3’teki kısa ama net diyaloglardan sonra, Dark Envoy’un da oyuncuyu sıkmamak için cümleleri kısa ve net olarak yazması beni memnun etti.
Tabii bir de ekibinizi güçlendirmeniz gerektiğini de unutmayalım.
Diyaloglar genellikle ara sahnelerden oluşuyor ve sonrasında önünüze seçenekler çıkıyor.
Diyaloglar çok yoğun olarak metin ağırlık değil, bu sebeple çok mutlu oldum. Baldur’s Gate 3’teki kısa ama net diyaloglardan sonra, Dark Envoy’un da oyuncuyu sıkmamak için cümleleri kısa ve net olarak yazması beni memnun etti.
Grafikler ve Performans
Benim için sürpriz oldu açıkçası. Ayrıca diyalog kısımlarının da sinematiklerle süslenmesi, Baldur’s Gate 3 benzeri bir anlatım dili oluşturduğu için gözüme çok hitap etti.
Ben üst düzey bir sistem kullanıyorum, bu sebeple optimizasyon konusunda yorum yapmam ne kadar doğru olur bilmiyorum ancak ben hiçbir sorun, hata, aksaklık veya FPS problemi yaşamadım. Açıkçası, sizlerin de yaşayacağını düşünmüyorum.
Harita Tasarımı ve Çeşitlilik
Dark Envoy’da çevresel detaylar güzel.
İnceleme Sonucu
Gelelim Dark Envoy inceleme sonucumuza. Baldur’s Gate 3 sonrasında bir rol yapma oyunu eksikliği çekiyorsanız, ilacınız kesinlikle bu oyun olacak. Evet, o büyüklükte bir yapım değil ancak size 20 ila 30 saat arasında çok keyifli anlar yaşatacak. Savaşların taktik yönü, eşsiz RTS ve RPG karışımı mekanikler, düşman çeşitliliği, hikaye ve diyaloglar yönünden çok güçlü bir oyunla karşı karşıyayız. Üstelik tüm oyun Türkçe!
Son düzenleme: