romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Shutter 2 İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,280
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 6 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,092
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

ss_545733c057e639b49cf2671430897c40758edc08.1920x1080.jpg

Cosmic Logic'in Shutter 2 oyununda, terk edilmiş bir hapishaneyi çevreleyen gizemi araştırıp ortaya çıkaran bir robotu kontrol ediyorsunuz.

Bu gizem, mahkumların haritaya dağılmış günlük sayfaları aracılığıyla yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bu sayfalar, duruma daha fazla ışık tutmak için trajik olayları ve olay örgüsünü ayrıntılarıyla anlatıyor.

Tüyler ürpertici, ıssız hapishaneleri keşfettikçe, her şeyin görsel olarak ne kadar karanlık olduğunu görünce daha çok şaşırdım. Atmosfer kalın. Bana geçmişin birçok hayatta kalma-korku oyununu hatırlattı. Bu, ilk oyunun da başardığı bir şey ama bu sefer kesinlikle daha fazlası. Ama ne kadar çok oynarsam, birçok şeyi anlamakta o kadar çok zorluk yaşadım.

Yoğun atmosferi oynanabilirliğin pahasına geliyor. Etkileşime girebilen nesneler sıklıkla statik nesnelerle karışarak anahtarlar veya günlük sayfaları gibi şeylerin fark edilmesini zorlaştırır. Shutter 2'deki tüm dokular bile benzer bir renk paletini paylaşıyor gibi görünüyor, bu da öğelerin ayırt edilmesini daha da zorlaştırıyor.

Shutter-2-screen-Page.png

Üçüncü şahıs kamera seçeneği biraz yardımcı oluyor ancak robotun ekranın bir kısmını gizlemesi nedeniyle sınırlı. Robotun gece görüş modunun bile pek bir faydası olmuyor. Bu kasıtlı bir tasarım tercihi olabilir ancak oyundaki öğeleri keşfetmeyi ve bulmayı daha zorlu hale getirir. Sonunda işleri biraz daha net hale getirmek için monitörümün parlaklığını açmak zorunda kaldım.

Ancak her şey kasvetli ve kasvetli değil. Çekirdek oyun döngüsü hala eğlenceli. Günlük sayfalarını bulmak anlatımı ilerletir ve bulunan öğeler keşfedilmemiş alanlara açılan kapıların kilidini açmak için kullanılabilir. Hatta bölgede bulunan sayfalarda atıfta bulunulan şeylerin fotoğraflarını çekmenizi gerektiren bulmaca odaları bile var.

Bu klasik bir hayatta kalma-korku oyunu, bu da çok fazla keşif yapılması anlamına geliyor.

Bunların yanı sıra birçok hayaleti de yenmek zorunda kaldım. Yenilgiye uğradıktan sonra, ölü hayalet formlarının kalıntıları kaybolmadan önce hızlı bir şekilde onların fotoğrafını çekmek zorunda kaldım. Bu resimler para karşılığında yüklenebilir ve daha sonra yükseltme satın almak için kullanılabilir.

Shutter-2-screen-Ghost-768x434.png

Hayaletlerin saldırması aynı zamanda robotun pilini de tüketiyor, bu yüzden yavaş yavaş şarj olmasını bekleyerek veya tamamen boşalmadan önce en yakın pil şarj istasyonunun nerede olduğunu bildiğimden emin olarak pil ömrünü yönetmem gerekiyordu. Her şarj istasyonunda ayrıca sınırlı sayıda şarj bulunur, bu da oyuna biraz zorluk ve eski güzel hayatta kalma korku yönetimi ekler.

Pil tamamen boşalırsa, robotu almak için yürüyerek gitmek zorunda kalırken, bu sırada bana saldıran hayaletlerden de kaçınmak zorunda kaldım. Bu, gerçekten korkutucu olan bazı gergin, üzücü sahnelere yol açtı; esas olarak, yaya olarak karşılık verme imkanım olmadığından.

Yükseltmeleri satın almak hayalet avını kolaylaştırdı, ancak bunu başarmak biraz zaman aldı. Örneğin, satın alabileceğim ilk birkaç yükseltmenin maliyeti 3000 dolardı ve başlangıçta her bir hayalet resmi yalnızca 300 dolar sağlıyordu.

Para kazanmanın pek fazla yolu olmadığından yükseltme sistemi bana eziyet gibi geldi. Yenilen hayaletler yeniden doğar ancak para karşılığında tekrar fotoğraflanamaz. Bunun daha fazla zorluğa yol açması gerektiğini anlıyorum, ancak sonunda eziyete katkıda bulunuyor.

Shutter-2-screen-Door.png

Aynı anda yalnızca birkaç fotoğraf çekebilme yeteneği gibi bazı oynanış tuhaflıkları ve birkaç yerde cila eksikliği de var. Bu ilk gerçekleştiğinde, daha önce çektiğim fotoğrafları yüklemeden daha fazla fotoğraf çekemeyeceğimi anlayana kadar kafam karışmıştı.

Ayrıca fare imlecimi oyunun tamamı üzerinde görebiliyordum, bu da biraz dikkat dağıtıcıydı. Üçüncü şahıs kamera da özellikle dar alanlarda biraz riskli. Oyun içi harita da pek kullanışlı değil çünkü üzerinde mevcut konumunuzu gösterecek bir simge yok.

Ayrıca ne yazık ki birkaç kez geometri konusunda takılıp kaldım. Bunların hepsi bu oyunla ilgili deneyimimi etkileyen küçük şeyler ve bazıları diğerlerinden daha öznel olabilir, ancak her iki durumda da bunlar gelecekte güncellemeler yoluyla düzeltilebilecek sorunlardır.

Shutter 2'nin ses tasarımı muhteşem. Orada burada duyulan ayak seslerinden uzaktaki rastgele çınlamalara kadar her şey iyi uygulanmış. Müzik seyrek olarak büyük bir etki yaratmak için kullanılıyor. Synth piyanolar ve yaylı çalgılar bana ilk Resident Evil oyunlarını hatırlattı.

ss_57af6b0e4962a5be86d265aaaa65329fe2ef8737.1920x1080.jpg

Yaklaşan hayaletlerin kakofoni, ıslık sesi de bazı gergin sahnelerin yaratılmasında oldukça etkiliydi. Çevreyi keşfetmeyi daha da ön plana çıkardı ve harika bir korku atmosferi yaratmaya yardımcı oldu.

Shutter 2, birkaç yerde tökezleyen iddialı bir korku oyunudur. Bazı pürüzlü kenarlar ve oynanış sorunları eğlencemin önüne geçti.

Arayanlara hitap edecek zorlu bir deneyim. Ancak oyunun belirli yönleri söz konusu olduğunda biraz sabır gerektireceğini unutmayın. Bu sorunlar bazılarını ortadan kaldırabilir, ancak genel olarak yoğun atmosferi ve eğlenceli oyun döngüsü nedeniyle oyunda geçirdiğim zamandan keyif aldım.

paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler.

Eline sağlık! Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri