- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,280
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 10 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,222
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Ryan Frank'ın yazdığı Gooberries'de çeşitli meyve bitkileri yetiştirmek isteyen bir robot olarak oynuyorsunuz. Amacınız onları yetiştirmek, tamamen büyümüş meyveleri satmak ve hasat edilecek daha fazla meyve bitkisinin kilidini açmaktır.
Çilek gibi görünen Strooberry'lerden mandalina eşdeğeri Mandalina'ya kadar yetiştirilebilecek çok çeşitli bitkiler var. Teraryumunuzun istediğiniz kadar renkli ve bereketli görünmesini sağlayacak bol miktarda meyve var burada.
Dikimden sonra, büyümelerini görmek için bitkileri her gün suladığınızdan emin olmalısınız.
Ayrıca bitkilerinizi yiyecek olan aç Goober'ların yumurtlaması ile de uğraşmanız gerekir. Çok fazla bitkiniz yoksa, bunlar erkenden sinir bozucu olabilir. Neyse ki, onları alıp unutabileceğinizi anladığınızda onlarla baş etmek oldukça kolaydır.
Oyun daha sandbox yaklaşımını benimsiyor ve yapmanız gerekenler konusunda daha az katı. Burada güzel bir özgürlük var ve yaklaşımı onu erkenden daha da zorlu hale getiriyor. Beni işe başlatan eğitici ipuçları olsa da, işlerin gidişatını öğrenene kadar para kazanmak ilk başlarda zordu.
Oyun ayrıca daha çılgın bir deneyim istiyorsanız hızlandırılabilecek bir gündüz ve gece döngüsüne de sahiptir. Hızlı olduğunda yine de idare edilebilir ve daha yavaş bir gündüz ve gece döngüsüne kıyasla bu şekilde para kazanmanın daha kolay olduğunu buldum.
Daha fazla Gooberry fabrikasının ve yardımcı otomatik makinelerin kilidini açmak için para ve Mücevher kazanmam gerekiyordu. Bu oyunda para en iyi meyveleri yetiştirip satarak kazanılırken Mücevherler teraryumlarda rastgele ortaya çıkar. Belirli bir miktarda küçük Mücevher aldığınızda büyük bir Mücevherin kilidini açacaksınız; bu Mücevher daha sonra mağazadaki eşyaları satın almak veya kilidini açmak için kullanılabilir.
Her sabah bitkileri sulamak ve Goobers'larla uğraşmak, ardından etrafa dağılmış Mücevherleri aramak güzel bir oyun döngüsü yaratır. Ancak Gem'in ilerlemesi para kazanmaktan önemli ölçüde daha yavaştır, bu nedenle kilit açma işlemlerinin daha az sıklıkta gerçekleşmesini bekleyin.
Burada oyunun biraz daha dengeli olabileceğini düşünüyorum. Mücevherlerin kazanılması sonsuza dek sürüyormuş gibi geliyor. Bu şekilde tasarlandığını anlıyorum ama kilidini açacak o kadar çok şey var ki! Her Gooberry fabrikasının ve otomatik makinenin kilidinin Gems kullanılarak açılması gerekir. Keşke mağazada para veya Mücevher kullanma seçeneğim olsaydı. Mağazada Mücevherleri daha hızlı kazanmanın yollarını açacak öğeler var, ancak o zaman bile bu çok eziyet gibi geliyor.
Eziyete aldırış etmediğim zamanlar oldu. Meyve bitkilerinin karışımından oluşan teraryumumu korumak ve onun küçük bir para kazandıran makineye dönüştüğünü görmek çok ödüllendiriciydi. Elbette böğürtlen yetiştirmek zahmetli bir iş ama oyundaki Mücevherlerden daha adil hissettiriyor. Dengelemede birkaç ince ayar daha yapılması ve daha ilginç oynanış sistemleriyle Gem grind'in daha eğlenceli olabileceğini düşünüyorum.
Dengelemeyle ilgili sorunumun yanı sıra, mağazada temel deneyimi karıştıran, kilidini açacak pek bir şey yok.
Toplam beş otomatik makine, işleri kolaylaştırarak oynanışın karıştırılmasına yardımcı oluyor. Örneğin, uygun şekilde adlandırılan Otomatik Besleyici, Goobers'ın bitkilerinizi yemesini engellemeye yardımcı olur. Ayrıca bitkileri sizin için sulayan bir makine de bulunmaktadır. Bunlar hoş eklemeler ve oyunu biraz ilginç şekillerde karıştırıyorlar, ancak çok da öyle değil. Beni meşgul edecek şekilde oyunun ana oynanış döngüsünü daha eğlenceli hale getirecek bir ilerleme sistemi umuyordum.
Gooberries'in daha neşeli bir deneyim yaratmaya yardımcı olan daha basit sanat tarzını seviyorum. Oyundaki tüyler ürpertici müzik parçalarının yanı sıra oyunun atmosferinin daha keyifli olmasını sağlıyor. Oyunun sanat tarzını seviyorum. Oynadığınız robotun sevimli, küçük, zıplayan bir boşta kalma animasyonu var. Goobers bile yabancı ama sevimli görünüyor; Neredeyse hepsini öldürdüğüm için kendimi kötü hissediyorum.
Karşılaştığım sorunlardan biri kamerayı sola ve sağa sallamaktı. Bunu yapabilmek için hareket etmem gerekiyordu, bu da biraz hantal geldi. Bazı durumlarda istenmeyen zorluklar ekledi.
Çiftçilik oyunlarının sandbox tarzını seviyorsanız, bunun kapsamının türdeki diğerlerinden daha küçük olduğunu unutmayın. İlerleme ve kilit açma söz konusu olduğunda çeşitlilikten yoksundur.
Sağlam bir deneyimdir ve oynanış döngüsü keyiflidir ancak Gooberry çiftçiliğinizi uzun süre sürdürmesini beklemeyin.
- Konular
- 936
- Çözüm
- 8
- Online süresi
- 3mo 29d
- Reaksiyon Skoru
- 2,664
- Altın Konu
- 295
- Başarım Puanı
- 327
- MmoLira
- 679
- DevLira
- 0
Paylaşım için teşekkürler
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)