- Konular
- 59,202
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,316
- Altın Konu
- 2,411
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 18 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 696,942
- DevLira
- 234
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Quinterra, Roguelike formatına yerleştirilmiş altıgen tabanlı bir strateji oyunudur. Her biri kendine özgü temalara sahip çeşitli oynanabilir gruplara sahip olan ve Magic The Gathering gibi koleksiyonluk kart oyunları gibi kaynaklar da dahil olmak üzere çeşitli türlerden ilhamları birleştiren Quinterra, sıra tabanlı taktiklerin ve Roguelike'ların hayranlarının eşit ölçüde ilgisini çekeceği kesin olan cesur bir deneydir. .
Quinterra, hem kendi dünyasını hem de oyunda kullanılan sistemleri tanıtan kısa bir eğitimle açılıyor. Savaşın çeşitli aşamalarına adım adım genel bakışa rağmen, ilerledikçe basitçe oynayıp öğrenmenin daha yararlı olduğunu buldum; Quinterra'da birden fazla birbirine bağlı sistem çalışıyor ve eğitimde bunların birbirleriyle nasıl etkileşime girdiğini tam olarak anlama fırsatı yok.
Bu ilk başta biraz göz korkutucu görünebilir, ancak zamanla gezinmek yeterince kolay hale gelir.
Her seviye, her biri belirli türde mana üreten altıgenlerden oluşur. Bu büyüler toplanıp, büyüyü geçici olarak yok ederek mana elde edilebilir ve bu daha sonra elitleri savaşa çağırmak için kullanılabilir. Bu mana çeşitli unsurlar biçiminde gelir (ki bunlar Magic: The Gathering oyuncularına oldukça tanıdık gelecektir) ve belirli elitleri çağırmak için doğru unsurların toplanması gerekir.
Birlikler iki şekilde gelir: yukarıda bahsedilen seçkinler ve daha temel köleler. İkincisi hemen hemen aynı şekilde çağrılır, yalnızca daha uzmanlaşmış mana yerine standart bir yenileme kaynağına ihtiyaç duyarlar.
Tüm birlikler herhangi bir boş altıgende çağrılabilir ve daha sonra hareket edebilir veya saldırabilir. Çoğu birliğin, gerektiğinde çağrılabilen, aktif veya pasif bazı özel yetenekleri vardır. Tüm bunlara ek olarak birlikler, kristaller veya etkinliklerini artıran diğer öğelerle yükseltilebilir.
Birliklerin, hayal edebileceğiniz gibi çalışan saldırı, sağlık ve zırh istatistikleri var. Bir minyona veya seçkine başka bir birliğe saldırması talimatı verildiğinde, saldırı istatistiklerini hedefin sağlığına zarar olarak verirler; mağdur daha sonra aynı şekilde karşılık verecektir. Aslında tüm bunlar klasik CCG deneyiminin hex tabanlı bir versiyonunu yaratıyor ve çoğunlukla iyi çalışıyor.
Şahsen ben, savunulacak bir bölge hissi yaratacak şekilde çağrıların nereye yerleştirilebileceği konusunda daha fazla sınırlamayı tercih ederdim. Durum böyle olunca biraz fazla kaotik ve rastgele geliyor. Bununla birlikte, sistem çalışıyor ve sağlanan hedefler (genellikle belirli bir büyü için savaşmak veya belirli sayıda elit düşmanı yok etmek), eylemin etrafında dönebileceği sağlam bir yapı sağlıyor.
Savaş dışında oyun rastgele oluşturulmuş bir dünya haritası sağlar. Bu haritada savaş senaryolarına yol açan düğümler, yeni birlik türleri kiralayabileceğiniz pazar yerleri ve öğelerin bulunabileceği özel karşılaşmalar bulunur. Bu dünya, oyunda mevcut olan farklı gruplara göre belirlenmiş çeşitli ortamlara yayılmıştır.
Her grup, yakın dövüş odaklı ancak esnek olmayan Lycan'lardan dayanıklı Kristallilere ve daha kurnaz İmplere kadar çeşitli avantaj ve dezavantajlara sahiptir. Bu gruplardan ikisi başlangıçta oynanabilir, diğer ikisi ise tam oyun tamamlanana kadar kilitlidir. Bunun utanç verici olduğunu düşünüyorum çünkü en başından itibaren özgür seçime sahip olmak eğlenceli olurdu.
Quinterra'nın bazı şık tasarım çalışmaları var ve farklı ortamlar keşfedilmeye değer. Pek çok farklı birliğe ait karakter kartları, bazı etkileyici sanat eserleriyle birlikte genellikle keyiflidir. Nazik müzik aksiyonun arka planını oluşturuyor ve genel olarak oyun estetik açıdan çekici.
Bazı sıkıntılı kullanıcı arayüzü hataları fark ettim, ancak bunun yalnızca bir geliştirme belirtisi olduğunu ve tam sürüme ulaşmadan önce düzeltileceğini umuyorum.
Quinterra, çeşitli kaynaklardan gelen nitelikleri başarıyla birleştirmeyi başaran sağlam bir strateji oyunudur. Rastgele nesil ve Rogue benzeri ilerlemeden Magic: The Gathering'den ilham alan mana ve çağırma sistemine kadar Quinterra, strateji ve Rogue benzeri macera hayranları için kesinlikle bakmaya değer, benzersiz ve eğlenceli bir şey yaratmak için farklı tasarım fikirleri kullanıyor.
- Konular
- 936
- Çözüm
- 8
- Online süresi
- 3mo 29d
- Reaksiyon Skoru
- 2,664
- Altın Konu
- 295
- Başarım Puanı
- 327
- MmoLira
- 731
- DevLira
- 0
Paylaşım için teşekkürler
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)