Fethi Polat 1
Fethi Polat
TuZaKK 1
TuZaKK
xranzei 1
xranzei
Agresifizm 1
Agresifizm
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Can Öcalan 1
Can Öcalan
Hikaye Ekle

Altın Konu Alchemy Emporium İnceleme

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

maxresdefault.jpg

İş simülasyonu ile ilgili oyunların bugünlerde ne kadar popüler olduğuna dair muhtemelen bir tür çalışmanın yapılması gerekiyor. Dünyanın her yerindeki insanların her gün yaptıkları simülasyonlara saatler harcamayı sevdiği bir toplum olarak bunun bizim hakkımızda ne söylediğini ancak hayal edebiliyorum. Elbette sizi orta çağda bir girişimci olarak kurgulayan Alchemy Emporium'da durum pek de öyle değil.

Alchemy Emporium, nerede olursa olsun, iksir yapma işinizden kar elde etmenizi sağlar. Başlangıç konumunuzu, istatistiklerinizi ve yardımcınızı seçtikten sonra iksir hazırlamaya, bilginizi genişletmeye ve mallarınızı satmaya başlıyorsunuz. Bu, esas olarak haftanın her günü için, her birinin yönetilmesi gereken nüansları olan görevlerin planlanmasıyla gerçekleştirilir. Satın almanın, bira hazırlamanın, satmanın ve hatta okumanın bireysel mekanizmaları vardır.

4e147684cfa6acab6.jpg

Eğer bu yönetilmesi zor bir şeymiş gibi geliyorsa, bunun nedeni budur. Yardımcı olmayan şey, oyunun sizi bir eğitim seçeneği sunmadan önce bu seçimlerden birkaçını yapmaya zorlamasıdır. Bahsedilen başlangıç seçeneklerinin her birinin, oyunun nasıl oynanacağı üzerinde hiçbir zaman düzgün bir şekilde açıklanmayan bir etkisi vardır ve bu da anında kafa karışıklığına yol açar. Oyun başladıktan sonra bile her öğe için sağlanan açıklamalar pek yardımcı olmuyor.

Beni yanlış anlamayın, oyun sizi seçeneğinizi keşfetmeye ve hata yapmaya teşvik ediyor. Size yapılacak binlerce olası iksir olduğunu ve her şeyi bir araya toplayıp sonuçları satmaya çalışarak çıldıracağınızı açıkça söylüyor. Sorun şu ki, bunu nereden başlayacağını bile önermeden yapıyor. Sadece bu da değil, bunu anlasanız bile oyun size müşterilerinizin ne istediğini bilmenizin hiçbir yolunu sunmuyor.

3808bf2027b6d1efb.jpg

Üretim açısından bakıldığında oyunun oldukça çekiciliği var. 2D fantezi ortaçağ sanatı tasarımı renkli ve çekici, müzik ise oldukça tematik ve hoş. Bunu aşağı çeken tek şey, oyun boyunca bulunan ve yazı tipinin daha çok genel bir mobil oyununkine benzeyen metnidir.

Metinden bahsetmek aynı zamanda göze çarpan başka bir soruna, yani oyunun çevirisine yol açıyor. Orijinal olarak İtalyanca yazılmış olan oyun, sürekli olarak sürükleyiciliği bozan yazım hataları ve hatalarla doludur. Daha da kötüsü, metnin hala İtalyanca olan tüm bölümleri açılacaktır.

2864fa5eb8dd67831.jpg

Tüm bu faktörler bir araya gelerek bize sonuçta fırında daha fazla zaman harcayabilecek bir oyun sunuyor. Alchemy Emporium'un özünde harika bir tema ve bazı iyi fikirler var. Ne yazık ki, bunları sezgisel olmayan tasarım ve sarsıcı gözetim yoluyla ifade etmekte zorlanıyor. Tamamen deneme yanılma üzerine kurulu oynanışı önemsemeyen oyuncular için bu oyunun merkezinde bir şeyler atıyor. Ancak diğer herkes için bu iksir muhtemelen çok acıdır.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri