HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Wytchwood, hafıza kaybı yaşayan ve gizemli bir keçiyle imzaladığı sözleşmeyi yerine getirmesi gereken bir cadı olarak oynadığınız, zanaat odaklı bir oyundur. Sözleşme, büyülü bir uykuya dalmış bir kadını uyandırmak için 12 kişinin ruhunu toplamanızı gerektiriyor.
Sözleşmeyi yerine getirmek için, daha fazla kaynak ve malzeme toplamaya yardımcı olacak tuzaklardan cihazlara kadar her türlü şeyi yapmak için kaynak toplamalısınız. Tahta parçaları, tüyler, hayvan gözleri, goblin balçıkları, kurutulmuş solucanlar, yusufçuklar ve peri tozu… Bu oyunda toplanacak çok fazla malzeme ve üretilecek çok fazla tarif var.
Sorun şu ki, zamanımın çoğunu tekrar tekrar aynı malzemelerle işçilik yaparak geçirdiğimi hissettim. Wytchwood'un zanaat odaklı bir oyun olduğunu anlıyorum, ancak keşke diğer el yapımı şeylerin yanı sıra başka el yapımı şeyler gerektiren tariflere bu kadar güvenmeseydim. Eminim oyuna zorluk katacaktır, ama gerçekten daha yavaş bir tempo sağlıyor.
Kaynakların toplanması, çok fazla geriye dönük izlemenin olduğu anlamına gelir. Hızlı seyahat bunu hafifletir, ancak hızlı seyahat noktaları geri izlemeyi tamamen iptal edemeyecek kadar aralıklı görünmektedir. Oyunun yaklaşık dokuz saat sürmesi nedeniyle bu durum bazıları için sorun haline gelebilir.
Sonuç olarak Wytchwood'da bir hedefin atanmasını, ardından görevi tamamlamak için eşyaların toplanıp işlenmesini içeren bir oyun döngüsü var. Toplama ve işçiliğin sakıncası yoksa oldukça bağımlılık yapıcıdır, ancak çoğu zaman görevleri ilerletmek için çok fazla yoğun iş gibi geliyor. Malzemeleri tekrar tekrar toplama fikrini itici buluyorsanız, aklınızda bulundurmanız gereken bir şey var.
Neyse ki, işçiliği o kadar sezgisel ki! Tarif kitabını açın ve zanaat yapmak için bir düğmeyi basılı tutun. Bu aerodinamik yaklaşım, işçiliğin daha kolay hissedilmesini sağlar.
Malzemelerin toplanması da çok basittir: Bir böceği nasıl öldüreceğinizden emin değil misiniz? Size o böceğin zayıflığını rahatlıkla söyleyen kullanışlı cadı görüşünüzü açın. Bu, diğer işçilik oyunlarının getirdiği monoton deneylerin çoğunu ortadan kaldıran bir sistemdir.
Genel olarak, oynanışı yeterince ödüllendirici buldum, bu yüzden geri izlemenin çoğunu umursamadım. Çok katmanlı görevlerin biraz dolgu gibi hissettirdiği zamanlar vardı, ancak Wytchwood beynimi kapatabileceğim ve otomatik pilota girebileceğim daha rahat bir deneyime izin veriyor. Kaynak toplamak ve işçilik çoğu zaman gerçek bir zen hissi verir.
Her görev, bir bireyin ruhunu toplamayı içerir ve her birinin küçük bir anlatımı vardır. NPC'lerle olan bu etkileşimler eğlencelidir; küçük hikayeler aptalcadan hastalıklıya kadar değişirken, genel olarak neşeli bir tonu koruyor. Örneğin, bir cesedi yeniden canlandırmak asık suratlı gibi görünse de oyun, cesetten şaka yaparak sorulara yalnızca zombi iniltileriyle yanıt vererek buna nezaketle yaklaşıyor. Bunu sevdim çünkü kendini fazla ciddiye almıyor ve bu zor zamanlarda fazla karanlık değil.
Ton aynı zamanda muhteşem görselleri ve ses tasarımıyla da tamamlanıyor. Her ortam benzersizdir ve küçük ayrıntılarla doludur. Yapraklar dokunulduğunda hareket eder, küçük hayvanlar yaklaşıldığında kaçar ve küçük böcekler havayı uygun vızıltı sesleriyle doldurur. Buradaki harika ses efektleri ve ses tasarımı, her ortamı keşfedilecek bir zevk haline getiriyor.
Canlandırıcı melodilerle dolu tuhaf fantastik müzik de göze çarpıyordu. En sevdiğim parça, yalnızlığı ve belirsizliği çağrıştıran ince davullu bir banjo içeren "Bataklık Alanının Teması" olmalıydı.
Wytchwood, sizi meşgul edecek pek çok küçük anlatım noktası içeren eğlenceli bir zanaat oyunudur. Eğer bunu dert etmezseniz çok sayıda geriye dönük izleme ve kaynak toplama işlemi var, ancak zanaatkarlık türünün hayranları kendilerini evlerindeymiş gibi hissedecekler ve buradan çıkan sonuç, işçiliği ve hikayeyi ustalıkla örerek eşit derecede iyi bir oyun ortaya çıkarmasıdır. bağımlılık yapıcı ve eğlenceli.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)