- Konular
- 59,202
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,315
- Altın Konu
- 2,411
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 17 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 696,939
- DevLira
- 234
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Ghost on the Shore, birinci şahıs anlatımlı, tıkla ve tıkla keşif oyunudur. Yaşam, ölüm ve ilişkiler gibi temaları araştırıyor.
Keşif yolculuğuna çıkan genç bir kadın olan Riley olarak oynuyorsunuz. Açılış jeneriği sırasında büyük bir fırtınayla karşılaşıyor ve bu, panik ve korku duygusu uyandırma konusunda harika bir iş çıkarıyor. Riley, şiddetli fırtınada güvenli bir şekilde karaya nasıl ineceğine dair ona talimatlar veren kafasında bir ses duyar.
Oyun, Riley'nin kafasındaki hayalet Josh'u bu şekilde tanıtıyor. Riley, güzel ama ıssız Rogue Adaları'na ulaşmayı başarır. Riley adayı keşfeder ve bu süreçte yavaş yavaş Josh, adalar ve kendisi hakkında daha fazlasını keşfeder.
Rogue Adaları, Riley veya Josh gibi karakterler kadar önemlidir. Ortam, bazı güzel elle yazılmış ve çizilmiş sanat eserlerinin eklendiği, güzel tasarlanmış, karamsar, düşük polikli bir dünyadır. Riley üç adayı da keşfediyor ve sanki güzel bir tablonun içinde yürüyormuş gibi. Skor ustalıkla yoldan çekilerek ruh halinin belirlenmesine veya gerilimin yaratılmasına yardımcı oluyor; aksi takdirde sadece kumsaldaki dalgalar, ağaçlardaki rüzgar ve kuşların cıvıltıları duyulur.
Riley doğaüstü varlıkla karşılaştığında görsel ve işitsel ipuçları sinyal veriyor. Josh ve Riley, adaları keşfederken, ada sakinlerinin gizemli bir şekilde ayrılmadan önce yaşadıkları yıkıntıları araştırırken bir yakınlık kurarlar. Vurgulanan nesnelere işaret edip tıklamak onların sırlarını açığa çıkarıyor ve Riley, çizim yaptığı, yazdığı ve mektuplar, kupürler ve kasetler içerdiği bir günlük tutuyor. Bütün bunlar yavaş yavaş adaların sırlarını açığa çıkarıyor.
Riley'nin Josh'la etkileşimi büyük ölçüde ona ne söylemeyi seçtiğinize bağlı. Bu oyunda dört farklı son var ve hangi hikayenin gelişeceğini Josh'la olan ilişkiniz belirliyor. Oyunu tekrar oynayıp seçimlerimin hikayeyi nasıl farklı şekilde etkilediğini göreceğim için heyecanlıyım. Kilidini açabileceğiniz çok sayıda başarı var, böylece ilerlemenizi sonraki oyunlarda veya diğer oyuncularla karşılaştırabilirsiniz.
Ayrıca adalarda Riley'nin etkileşim kurabileceği başka hayalet sakinler de var. Ses oyunculuğuna harcanan çabayı takdir ettim. Performanslar doğal, zorlamasız ve inandırıcıdır. Josh'la ilişkim yavaş yavaş gelişti. Hatta ona çenesini kapatıp beni bir süre yalnız bırakmasını bile söyleyebilirim! Josh'la ne kadar çok etkileşime girerseniz ve onun geçmişi hakkında bilgi edinirseniz, ıssız adaların gizemi hakkında o kadar çok şey öğrenirsiniz ve Riley hakkında da o kadar çok şey öğrenirsiniz.
Zaman çizelgesinde ufak sorunlar vardı: Bir karakter, oyunda henüz karşılaşmadığım bir şeyden bahsediyordu. Oyun aşağı yukarı doğrusaldır, ancak bazen keşfedilecek nesnelerin sırasının belirsiz olduğunu gördüm, ancak çoğu durumda herhangi bir karışıklık sonunda çözüldü.
Etkili bir şekilde oynamak için gidermem gereken bazı küçük performans sorunları da vardı. Herkesin donanımı farklı ama varsayılan ayarların hepsi maksimumdaydı ve oynanabilirlik konusunda zorluk yaşadım. Çözünürlüğü düşürdükten sonra çok daha akıcı hale geldi ve bunun oyunun görsel çekiciliğini azalttığını hissetmedim.
Sahildeki Hayalet sürükleyici ve duygusal bir deneyimdir. Atmosfere ve ilişki kurmaya odaklanmak gerçekten bir hikaye ve gerçek hissi veren bir deneyim yaratıyor. Oyunumun sonunda son gizem ortaya çıktığında tüylerim diken diken oldu ve sırtımda bir ürperti hissettim. Bu bende kaldı ve yeniden oynamaya ve yeni kararlardan ne gibi farklı sonuçlar çıkacağını görmeye can atıyorum. Sanki Charlie, Ghost on the Shore'da gerçekten özel bir şey yaratmış gibi ve ben onların gelecekteki projelerini sabırsızlıkla bekliyorum.
- Konular
- 936
- Çözüm
- 8
- Online süresi
- 3mo 29d
- Reaksiyon Skoru
- 2,664
- Altın Konu
- 295
- Başarım Puanı
- 327
- MmoLira
- 731
- DevLira
- 0
Paylaşım için teşekkürler
- Konular
- 2,420
- Çözüm
- 89
- Online süresi
- 4mo 8h
- Reaksiyon Skoru
- 4,207
- Altın Konu
- 244
- Başarım Puanı
- 422
- MmoLira
- 7,171
- DevLira
- 15
Paylaşım için teşekkürler
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)