- Konular
- 59,190
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,300
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 16 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,454
- DevLira
- 234
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Her oyuncunun, ne kadar sık denerse denesin, kendisine uymayan bir türü vardır. Bu incelemeciye göre bu her zaman 4X strateji türü olmuştur.
Civilization serisi gibi yavaş tempolu klasiklerden Thea: The Awakening gibi daha fantastik oyunlara kadar tek bir oyun bile kazandığımı sanmıyorum. Buna deneyimsizlik, sabırsızlık, analiz felci vb. deyin ama sonuçta sonuç, batana kadar 4X'in sularında savrulmak zorunda kalmam.
Bu nedenle, yazdır ve oynat masaüstü 4X oyununun uyarlaması olan PocketCiv incelemeye sunulduğunda, "Belki de sonunda anlayabildiğim oyun bu olur" diye düşündüm.
PocketCiv benim gibi insanların bu konuyla ilgilenmesini sağlamaya çok kararlı görünüyor. Örnek olarak oyun, sağlam ve bilgilendirici eğitimini oynayana kadar standart bir maça geçmenize bile izin vermiyor. Bazıları bunu kınayabilir ama ben çoğunlukla Civ tarzı bir oyunun sonunda oyunun inceliklerini açıklamak için gerçekten zaman harcayan bir öğreticiye sahip olması beni çok heyecanlandırdı. Aynı zamanda oyunun masaüstü kökenini de yansıtır (oynamadan önce kuralları öğrenmeniz gerekir).
PocketCiv özünde aldatıcı derecede basittir. Her turda birimlerinizi tek bir alana taşımanız, yeni yapılar ve yükseltmeler satın almak için kaynakları kullanmanız, ayıracak kaynaklarınız varsa daha fazla birim kazanmanız ve rastgele olaylardan oluşan bir desteden yararlanmanız gerekir. Deste bittiğinde, oyunun zaman çizelgesinde bir sonraki döneme başlarsınız, daha fazla şeyin kilidini açarsınız, aynı zamanda destede sizin için neredeyse her zaman olumsuz olan daha fazla olayın kilidini açarsınız. Sekiz çağda hayatta kalırsanız kazanırsınız.
Elbette, siz uygarlığınızı keşfedip yükselttikçe bu sistemin incelikleri dışarı doğru balon gibi yayılıyor. Yeni kaynaklar, yeni binaların ve teknolojilerin yaratılmasına olanak tanır ve tabii ki güverte etkinlikleri, sıkı çalışmanızı boşa çıkarma potansiyeline sahiptir. Ayrıca standart oyunun dışında deneyebileceğiniz, her biri benzersiz kurallara ve zafer koşullarına sahip 15 senaryo vardır.
Bu özelliklerin hiçbiri tam olarak orijinal olmasa da PocketCiv'i öne çıkaran şey, akıllı mekanik ve görsel tasarımı sayesinde her eylemin ne kadar basit ve hızlı olmasıdır. Oyunun 3 boyutlu masa oyunu estetiği sayesinde birimler ve kaynaklar haritada anında tanınabilir, bu da nasıl yaptığınızı görmek için tüm menüleri taramanıza gerek olmadığı anlamına gelir. Hareket etme ve inşa etme gibi eylemleri gerçekleştirmek için yalnızca bir veya iki fare tıklaması yeterlidir, bu da oyuna türün genellikle eksik olduğu bir yakınlık hissi verir.
Eğer bir şikayetim varsa o da oyunun sanat tasarımıdır. Büyük 3D parçalardan oluşan bir masa oyununa benzemesini sevsem de, kullanmayı seçtikleri yumuşak renkler bazı şeylerin görülmesini zorlaştırıyor. Çoğu zaman kaç jetonun üst üste istiflendiğinden emin değildim.
Kısacası PocketCiv, çaresiz kaldığım erişilebilir 4X deneyimine dönüşüyor. Öğrenmesi basit, oynaması eğlenceli ve bol çeşitliliğe sahip. Oyunun Erken Erişim süresi, geliştiricilerin daha fazla içerik eklemesine ve görseller gibi şeylerde ince ayar yapmasına olanak tanırsa, bunun oldukça harika bir şey olma potansiyeli var.
- Konular
- 1,673
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,723
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- MmoLira
- 41,556
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)