Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
romegames 1
romegames
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
InfernoShade 1
InfernoShade
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Insomnia The Ark İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,294
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 14 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,301
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

1373d93833658e34ab.jpg

Insomnia The Ark, Studio Mono tarafından geliştirilen ve HeroCraft tarafından yayınlanan, dizel-punk hikaye odaklı bir RPG'dir. Her ikisi de Rusya merkezli olup, 28 Eylül 2018'de biz Avustralyalılar için Steam üzerinden 8 yılı aşkın bir geliştirme sürecinin ardından yayınlandı. Insomnia, yeni bir yuva arayışı içinde 400 yıllık bir yolculuğa çıkan devasa bir uzay istasyonu olan Object 6'da hayatta kalmaya çalışan insan toplumunun yavaş yavaş bozulan kalıntılarını araştırıyor.

Nüfusun dörtte üçü The Limb adı verilen bir yapı içerisinde derin bir uykuya yatırıldı. Sözde Teröristler Uzuv'u bombaladılar ve mucizevi bir şekilde patlamadan sağ kurtuldunuz. Bu gerçeği doktorların ve yetkililerin sürekli sorularından saklamanıza rağmen, sersemlik ve halüsinasyonlar hissediyorsunuz. Sağlığınızı temizlerler ve karakter türünüzü seçebileceğiniz yer burasıdır. Bir kılıç ve tahta (kalkan) karakteri seçtim – her zaman bu oyun tarzını seçtiğim için kendime engel olamadım!

Çevre sanatı ve müzik, bu başlangıç alanlarının karanlık ve ürkütücü temasına mükemmel bir şekilde uyum sağladı ve oyunun gizemli ortamına ve karakterlerine alışmanıza yardımcı oldu. Buradaki ufak bir olumsuzluk, ses seviyesi kontrollerinin çalışmıyor gibi görünmesi ve müziğin çoğu zaman sesleri duyamayacak kadar yüksek olmasıydı, ancak bunun yakında yamalanacağından eminim. Başlangıçta oyunu oynamak bana çöp yığınlarını yağmalamaktan benzer şekilde hantal olan karakter hareketlerine kadar Mars: War Logs'u hatırlattı, ancak ana karakterin kontrollerine ve hareketlerine hızla alışıyorsunuz. Sürekli durup etrafıma bakıyordum, sanat ekibinin çevreye gösterdiği çabaya hayran kalıyordum. Bende her bölgenin her köşesini keşfetme isteği uyandırdılar ve bunun için yağmalanacak kasalar bularak ve bazen de işçilik şemalarını keşfederek ödüllendirildim.

4d232e57469484963d9b064544db7291.jpg

Kamera avatarınızın arkasına sabitlenmiştir ve hareket ettirilemez. Oyun başlangıçta izometrik olarak tasarlandı ancak daha sonra üçüncü şahıs olarak değiştirildi ve bazen uzay istasyonunun bazı alanlarının tasarımına dayalı olarak izometrik bir bakış açısıyla nasıl çalışacağını görebilir ve hissedebilirsiniz. NPC'lerle konuşmaya ve bölgeyi keşfetmeye başladığımda, hızla yerleştim ve hastalığımla ilgili ilgimi çeken zengin hikayenin içine çekildim. Bazen insanların siyah gölgelerini görüyordum, sonra kayboluyorlardı. Bazen bir odaya giriyordum ve birdenbire tüm gevşek eşyalar sanki sıfır yerçekimindeymiş gibi yüzmeye başlıyor, sonra aniden yere düşüyordum. Bazen bu çılgın gözlü köpeğe benzeyen canavarla birlikte yeşil ve siyah bir girdap ortaya çıkıyordu ama göründüğü kadar çabuk kayboluyordu. Saatlerce oynadıktan sonra bile bana ne olduğuna dair hiçbir ipucum yoktu. Nihayet neler olduğunu öğrendiğimde, çok zekice ve gizemli bir hikaye akışı yaşandı ve bu gerçekten iyi sonuç verdi ve daha fazlasını öğrenmek için hikayeyi ilerletmeye devam etme isteği uyandırdı. Ayrıca oyun boyunca bazı yerel ayarların kasvetli havasını dengelemeye yardımcı olan iyi bir mizah da yaydılar.

Hikayede ilerledikçe açılan çeşitli alanları keşfederken kilitli kutularla, hacklenecek terminallerle, düzeltilecek platform kontrolleriyle karşılaşırsınız ve bu, beceri puanlarını en iyi nereye tahsis edeceğinizi düşünmeniz gereken geleneksel RPG karakter gelişimine girmeye başlar. seviye atlarsın. Ayrıca bozuk kontrolleri onarmak için kilit pimleri, transistörler, AI modülleri ve kapasitörler gibi öğelere de ihtiyacınız var; bunların tümü genel ganimetlerde veya satıcılardan satın alınabilir, ancak karakteriniz deneyim seviyeleri kazandıkça ilk önce ilgili becerinin kilidinin açılması gerekir. Karakterin ağırlık limiti göz önüne alındığında malzemelerinizi depolamak için çalışma tezgahlarını ve yakındaki dolapları kullanmak, eşya hazırlamak oyunun harika bir unsurudur (sadece bu adam gibi tüm ganimetlerinizi hangi dolapta sakladığınızı unutmayın!) Üstteki harita ekranında alanlar arasında seyahat ederken, haydutlar tarafından yolunuzda bulunabilir veya gezgin bir tüccara rastlayabilirsiniz. Bu rastgele karşılaşmalar bana Baldur's Gate ve Fallout gibi oyunları hatırlattı ve bu oyunun bu özelliğini sevdim.

b8375618795e307cf11e71335afa69d8-853x480.jpg

Görev belirteçleri olmadığından ve npc diyaloglarında size sıklıkla ipuçları verildiğinden pek çok şeyi bir not defterine yazmam gerektiğini fark ettim, bu yüzden hepsini atlayamazsınız - bu iyi bir şey!! O günkü oturumu kapatıp ertesi gün geri döndüğümde, bazı görev npc'lerinin nerede bulunduğunu unutmuştum. Benim için bu, sizi düşündürdüğü için çok harika ve belirli karakterlerin farklı yerlerde nerede olduğunu hatırlamalısınız (ve benim için yazmalısınız). Bu yan görevler için çok fazla ileri geri koşuşturma vardı, ancak oyunun bu yönünü sevdim ve ortamlara bakmak muhteşemdi. Buna ek olarak karakteriniz susuzluk, açlık ve yorgunluktan muzdariptir, bu nedenle yiyecek, su ve ilaç stokladığınızdan emin olmanız veya en azından bunları nereden alacağınızı hatırlamanız gerekiyordu.

Geliştiricilere şapka çıkardığım başka bir şey de, bazı görevlerde kısayolları kullanamazsınız ve sizden istediklerini tam olarak yapmazsanız, çabalarınızın karşılığında bir ödül alamazsınız! Bunun bir örneği, bir memurun benden yandaki bölgede yüksek kaliteli bir şişe şarap bulmamı istemesiydi. Bir aşçıdan bir şişe şarap alabileceğimi fark ettim ve şarabın adının yeterince gösterişli göründüğünü düşündüm, bu yüzden görevi teslim ettim ve bana 'Bu boktan şarabı ben istemedim!' denildi. ve bu konuşma ve arayış sona erdi; sonunda bulduğum süslü şarapla daha sonra geri dönmek yok!

Bir başka örnek de, bir doktorun benden Yaşlı Adam Dorb'a bazı haplar vermemi istemesi. Doktor, "Voznek'in Thingamjigs'inin yakınındaki duvardaki delikten geçerek" Dorb'un Kulübesini bulacağımı söyledi. Biraz zaman aldı ama iyi gizlenmiş olan deliği buldum ve hapları Dorb'a verdim. Onu orada bırakabilirdim ama o benim iyi huyuma başvurdu ve ona sert bir içki bulmamı istedi. "Dorb'un Anahtarı" gerektiren kilitli bir kasa olduğunu gördüm ve ona bu içkiyi verirsem anahtarı alabileceğimi düşündüm. Yerel bara koştum, söz konusu içkiyi satın aldım ve ona verdim, ancak daha sonra o da devrildi ve orada orada öldü. Doktora geri döndüğümde tabletlerindeki alkolün onu öldürdüğünü öğrendim. Aralarından seçim yapabileceğiniz birden fazla diyalog seçeneği vardı. Biri yalan söylemek, diğeri ise doğruyu söylemekti. Goodie iki ayakkabı burada doğruyu söyledi ve hastasını öldürdüğümde doktor dehşete düştü, bu yüzden herhangi bir ödül alamadım!

maxresdefaultf70aa0222f5c9a9b.jpg

Henüz oyunun bir bölümünü bitirmedim ama şu ana kadar geçirdiğim zamandan gerçekten keyif alıyorum ve hikayenin benim versiyonumun nasıl oynanacağını gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum. Görevleri tamamlamanın birden fazla yolu olması hoşuma gidiyor ve genel hikayenin on iki farklı sonu olduğu ortaya çıkıyor. Bunu derin karakter becerisi özelleştirmesi, işçiliği ve envanter yönetimi ile birleştirerek bu oyunu klasik hikaye odaklı RPG'lerin çoğu arasında öne çıkarıyor. Geliştiriciler zaten birçok hatayı düzelten ilk yamalarını yayınladılar ve bugün bu hafta sonu yaması öncesinde düzelttikleri hataları listelediler, bu yüzden bu ilk oyunlarının başarılı olmasını sağlamak için çok çalışıyorlar ve bence onlar da öyle. onunla kötü bir iş yapıyor.

Genel olarak oyuna 7/10 verdim. Insomnia The Ark, oyunun tonunu ve ruh halini mükemmel bir şekilde dengeleyen olağanüstü müziklere sahip, el yapımı bir dünyada harika bir hikayeye dayalı RPG'dir. Geliştiriciler bize akıllıca bir şekilde oyunculara oyunu oynamaları için birden fazla yol sunan çeşitli araçlar, oynanış öğeleri ve görev yayları verdi ve bana Baldur's Gate ve Fallout gibi klasik RPG'leri oynadığım anıları yaşattı.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için Teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri