sen272 1
sen272
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
C 1
chengdu
xranzei 1
xranzei
zendor2 1
zendor2
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Almira2 1
Almira2
romegames 1
romegames
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu KURSK İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,280
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 9 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,207
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

1dbcdc75238b6859f.jpg

KURSK, gerçek olaylardan ilham alan ilk macera ve belgesel video oyunudur. Birkaç gecikmenin ardından oyun, Colin Firth'ün başrol oynadığı aynı hikayeye sahip filmin vizyona girdiği güne denk gelecek şekilde 7 Kasım 2018'de Steam üzerinden yayınlandı. KURSK oyun Jujubee S.A. tarafından geliştirildi ve yayınlandı. KURSK, 12 Ağustos 2000'de Barents Denizi'nde bir deniz tatbikatı sırasında batan Rus nükleer denizaltısı K-141 Kursk'un trajedisine odaklanıyor. Gemideki 118 mürettebattan 23'ü hayatta kaldı Felaketin ilk aşamasında geminin son kompartımanına sığınarak bir türlü gelemeyen kurtarma ekibini bekliyor. Felaketin kesin nedeni henüz bilinmiyor.

Batı Avustralya'da bununla ilgili herhangi bir haber gördüğümü veya duyduğumu hatırlamıyorum. Rus denizaltılarına dair elimdeki tek referans K-19 Widowmaker filmi (oyun sırasında güvertelerden birindeki yüzme havuzunda geçen komik bir sahnede buna atıfta bulunuluyor, inanır mısınız!), bu yüzden oynamak ilgimi çekti. Bu oyunun hikayesi boyunca ilerleyin ve o kader güne kadar ortaya çıkan olayları yaşayın.

Oyun, ana karakterin Kursk denizaltısındaki kamarasında birinci şahıs bakış açısıyla açılıyor. Fareyle etrafınıza bakabilirsiniz ve etkileşim öğeleri beyaz bir noktayla vurgulanır; bunlara odaklandığınızda kullanmak için 'E' tuşuna basmanız istenir. Bir zımba tabancası ve benim çocukluğumda oynadığım türden eski bir el tipi denizaltı oyunu buluyorsunuz; bu tür bir oyunu denizaltında oynamanız ironik. Aniden bir patlama olduğunda gemileri vurmaya çalışıyordum. Tozunu alıp kapıyı açmaya çalışırsın ama kapı sıkışmıştır. Buradaki müzik yoğun ve size bir aciliyet hissi veriyor ve denizaltı boyunca bir alarm çalıyor. Odayı duman dolduruyor ve havalandırma deliğine biraz karton zımbalamayı başarıyorsunuz ve sonra gevşek bir boru buluyorsunuz, kapıyı açmaya çalışıyorsunuz ama işe yaramıyor. Koridorda koşarken biri seni fark ediyor. Burada, yukarı/aşağı tuşlarını kullanarak bir seçeneği seçmek için konuşma seçenekleriyle tanışacaksınız ve ondan bana kapı konusunda yardım etmesini istedim. Kapıyı iterken bir patlama daha oldu. Oyun daha sonra sizi 9 Ağustos'a, Moskova'da bir otel odasında olduğum yere götürüyor.

222586c38506e219a.jpg

Bu sekans, oyuncuyu isimsiz bir Amerikan casusu olarak tanıtıyor. Masanın üzerinde bir dizüstü bilgisayar var ve daha fazla talimat içeren bir telefon aldıktan sonra odadaki kasadan bir PDA alıp dizüstü bilgisayarı açıyorsunuz. Sizi bios ekranına yönlendirerek eski Windows 95 işletim sistemine benzeyen bir sisteme giriş yapmanızı sağlar. Bu, oyun boyunca 2000 yılının teknolojisine ve cihazlarına yapılan birçok referansın başlangıcıdır ve o dönemi yakalamakta iyi iş çıkardılar. Dizüstü bilgisayardaki dosyalar, PDA'nızın görev hedeflerini, notları içerdiğini ve bir kilit açma cihazı, bir bilgisayar korsanlığı cihazı ve yüksek çözünürlüklü bir kamera gibi davrandığını açıklıyor. Göreviniz, bazı eğitim görevlerinden geçmek üzere olan K-141 Kursk denizaltısına sızmak, mürettebatın güvenini kazanmak ve Shkval süper büyüleyici torpidoları ve Rus Donanmasını 20 yıllığına sokan diğer çok gizli Rus teknolojileri hakkında bilgi toplamaktır.

Ertesi gün bir Rus askeri sizi Kursk mürettebatına katılacağınız rıhtıma götürüyor. Artık tüm konuşulan diyaloglar altyazılı olarak Rusça olacak ve ne zaman Amerikan sesimi duysam, bunun kendi içimdeki düşünceler olduğunu varsayıyordum. Seni bıraktıktan sonra, kilitli kutusu olan bir kamyon bulduğum rıhtımda dolaşıp beni kilit açma mini oyunuyla ve bazı bilgi notlarıyla tanıştırma fırsatın olacak. Bir kuleye tırmanıp devasa Kursk denizaltısının fotoğrafını çekebildim ve canı sıkılan bir denizciye sigara vererek yardım edebildim; bunu bana denizaltıya kadar eşlik edecek başka bir denizciyle konuşurken buldum. Bu, oyunun temelini oluşturan birçok getir ve yakala görevinin başlangıcıydı.

Gemiye bindiğimde Kaptan'ı görmeye giderken bana denizaltıda hızlı bir tur verildi. Denizaltının içinde koridorlar dolusu makineler, kapaklar ve merdivenler vardı ve metal gövdenin gıcırtısını ve iniltisini sık sık duyabiliyordunuz. Geliştiriciler, bir denizaltının içindeki mürettebat üyesi olmanın görünümünü, seslerini ve hissini yakalamak için harika bir iş çıkardılar.

e57bd443-957e-4923-af93-e853f3c5691f.png

Denizaltının etrafında dolaşırken, mürettebatla tanışırken ve denizaltının büyüklüğünü incelerken grafikler Alien Isolation'daki bazı sahnelere çok benziyordu, özellikle de el feneri kullanmak zorunda kaldığım alanlarda. Ara sıra gizlice fotoğraf çekebileceğim yerler buluyordum ve bazı kamaralar kilitli olduğundan kilitleri açmak için PDA'yı kullanmak zorunda kalıyordum. Geminin kare hızının biraz düştüğü bazı bölümleri vardı ve perdelerden geçerken birkaç saniyelik beklemeler yaşandı. Karakteriniz hareket etmekte biraz yavaş hissediyor ancak sürat yapmak için Shift tuşunu basılı tutabilirsiniz.

Geminin hemen hemen her bölümünü keşfetmekte özgürsünüz ve mürettebatın çoğu görevlerine odaklanmış durumda. Bazılarının gözleri siz etraflarında dolaşırken sizi takip ederken, bazıları ise boş boş ileriye bakıyor. Mürettebattan bazıları siz bir sohbet başlattığınızda yüzünüze dönük oluyor, bu yüzden doğrudan sizinle konuşuyorlar. Ancak, konuştuğunuz diğer mürettebat ve memurların çoğu, hatta ana görev diyaloğu bile o sırada ne yapıyorsa onu yapmaya devam ediyor. Adamlardan biri sigortaları tamir etmeye çalışıyor ve sorularınızı yanıtlıyor. Başka bir memur çalışırken bilgisayarına bakıyor, yine sohbet ediyor ve eğer bu gerçek hayatta olsaydı, kişinin sohbetle ilgilenmediğini düşünürdüm. Sanırım kafalarını çevirip sana baksalardı burada bir yardımı olurdu, bir kez bile yeterli olurdu. Bu benim için oyunun içine girme hissini biraz bozmaya başladı ama oyunu bozmadı.

Mürettebatla yaptığım görüşmelerde kimliğimi açığa vurmamak için elimden geleni yaptım. Bunu yaparken benden istedikleri her şeyi yaptım ve konuşma seçeneklerini olabildiğince güzel tuttum. Mürettebata kötü davranırsanız, alternatif konuşmalar yapabileceğinize ve oyunun oynanma ve bitme şeklini eninde sonunda değiştirebileceğinize inanıyorum. Mürettebatın etrafı gözetlememden dolayı beni şüpheli bulması gerektiğini hissettiğim zamanlar oldu ama olmadı. Hatta içinde denizcilerin bulunduğu birkaç odaya girdiğimde orada ne yaptığımı sorgulamadıkları noktaya kadar. Bazılarının konuşma seçeneği yoktu, bazılarının ise genel konuşmaları vardı. Hatta mektupları okuyabiliyordum ve masalarındaki bazı koleksiyon eşyalarını yağmalayabiliyordum, bu yüzden bunun yakalanma heyecanını ve istihbarat kazanmak için kilitleri açma veya bilgisayarları hackleme endişesini ortadan kaldırdığını hissettim. Ancak aciliyet hissettiğim bir görev vardı; Kaptan'ın kamarasına nasıl erişeceğimi bulmam gerekiyordu ve anahtarları 7/24 koruyan tek bir mürettebat üyesi vardı. Bu görevi göstermek için 11 dakikalık görüntü kaydettim.

333333333.jpg

Çok sayıda mini oyun oynayabileceğiniz bir dinlenme odası var; bunlardan biri belli bir puan alarak bir denizcinin size bir matara vermesini sağlamalısınız - bunu özellikle zorlayıcı buldum ve 15 dakikamı aldı. birden fazla denemeden sonra. Ayrıca isterseniz gerçek hayatta satın alınabilecek ve oynanabilecek harika bir masa oyunu da var. Çeşitli mürettebat üyelerini tanıdıkça ve onların güvenini kazandıkça, önümüzdeki birkaç saatlik oyun boyunca birçok getir ve yakala görevi vardı. Hatta beni biraz bölmeden su çekme ve dişlerinizi kırmadan sallanan bir çekici öpme gibi yeni başlayanlar için bir başlangıç testine bile soktular. Neyse ki fırlatmamak için cesaretim vardı, bu da bağırsaklarını kusan ve alay edilen iki mürettebat arasındaki kavgayı çözmek için başka bir yan arayışı ateşledi. Geliştiriciler, bazı mürettebat üyelerinin bazı soğuk hareketlerine rağmen iyi bir kişilik kazandırarak harika bir iş çıkardılar.

Oyuna bu kadar yoğun bir başlangıç yaptığım ve sonunda bir patlama olacağını bildiğim için, bu hikaye görevlerini yaptıktan birkaç saat sonra, bir casus olarak yakalanma ihtimalimin yarattığı ilk gerginlik ve patlamayı bilmenin yarattığı gerilim hissi , Görevleri sıkıcı bulmaya başladım ve bu patlamanın sonunda ne zaman gerçekleşeceğini merak etmeme neden oldu. Sonunda torpidoların etrafında kritik bir kanıt bulmaya çalıştıktan sonra yakalandım ve odama kapatıldım. Bu daha sonra oyunun başlangıç sekansını başlattı ve sonunda hikayenin kritik olaylarındaydım.

Burası oyunun ilginçleştiği ve oyunun açılış sekansının yoğunluğunun geri döndüğü, koridorlardaki yangınlar ve tavandan sızan sularla oyunu bir adım daha yukarı taşıdığı yer. Sınırlı oksijenle okyanusun dibinde olduğumuz açıktı ve hayatta kalan başka biri olup olmadığını bilmiyorduk. İstendiğinde E ve Q tuşlarına basan hızlı olayların olduğu bir bölüm var ve ardından insanların bir ızgara altında sıkışıp yardım için yalvardıkları bir sahne vardı. Etrafıma bakındım ve demir bir boru buldum ama bu, ızgarayı kaldırmaya yetmedi. Onlara yardım etmek istedim ama etrafta hiçbir şey yoktu, bu yüzden onları geride bırakmak zorunda kaldım. Onları geride bıraktığım için bir miktar pişmanlık hissettim ama güvenliğimi kendim sağlamaya çalışmam gerekiyordu.

yt66amuedwyu7ddrnfph.jpg

Yukarıdaki güvertede, diğer hayatta kalanların çekiçle duvarlara vurduklarını bildiği arka bölmeye doğru gittiğini söyleyen memurlardan birine çarptım. Kendisiyle gitmemi istedi ve bunun oyunun sonucunu belirleyecek çok önemli bir karar olduğunu hissettim. Nihai sonucu bildiğimden, bir dalgıç kıyafeti arayıp patlamanın neden olduğu delikten yüzerek dışarı çıkacağım anlamına gelen bir seçeneği tercih ettim. Buradaki ara nokta sistemine bir kez daha teşekkür ederim, aksi takdirde korkunç bir şekilde kaybolurdum. Sonunda birçok koridor ve seviyeden geçtikten sonra dış deliği buldum ve yüzeye doğru yüzmeye başladım.

Yüzeye ulaştığımda oyun sona erdi ve üçüncü sonu tamamlayarak bir başarı kazandım, yani oyunu tamamlamanın en az iki yolu daha var. İçlerinden birinin son kompartımanda daha uzun süre hayatta kalan 23 kişilik mürettebata katılacağını düşünüyorum, ancak bunun kasvetli bir deneyim olacağını düşünüyorum. Belki oyunun kritik karar anında bir save noktası oluşturduğunu düşündüm ama ne yazık ki öyle olmadı. Bu sonun nasıl sonuçlanacağını görmek için tüm oyunu tekrar oynamam gerekecek.

Genel olarak bu oyuna 7/10 verdim. Jujubee, denizaltı güvertesi ve salonlarındaki görsellere, seslere ve bunların içindeki ekipmanlara mükemmel bir özen göstererek, size kaderindeki KURSK mürettebatının bir parçası olma hissini vererek harika bir iş çıkardı. Sonuçta o günkü olaylardan kimse sağ kurtulamadı ama K-141 Kursk'u ve 118 mürettebat üyesinin teorik yaşamlarını öğrenmek için bu oyunu oynadığım için mutluyum. Ayrıca 2000 yılının teknolojisine yapılan atıfların yayılmasını, hatta bulduğum notlardan birinde Y2K ile dalga geçmeyi de sevdim. Bazı karakterler katı hissetti ve ara sıra kare hızında düşüşler ve uzunluk yükleme geçişleri yaşandı, ancak kilit personelle olan görev etkileşimleri size bir casus olma ve görevinizi tamamlamak için yeterli istihbarat toplamaya çalışma hissi verdi. Jujubee oyun için düzenli yamalar yayınlıyor, bu yüzden eminim ki benim aldığım bazı şeyler yakında yamalanacak ve zaten mükemmel olan oyunu geliştirecek.

um4.jpg

Bu incelemede oyunun 6 saatlik oyun süresine sahip Steam sürümü kullanıldı. KURSK şu anda Steam'de mevcut ve 2019'da Xbox ve Playstation'a geliyor.

Colin Firth'ün başrolde olduğu filmi merak edenler için aşağıda son fragmanı bulabilirsiniz. Film, 2000 yılındaki K-141 Kursk denizaltı felaketini ve ardından gelen hükümetin ihmalini konu alıyor. Denizciler hayatta kalmak için savaşırken, aileleri de onları kurtarmak için umutsuzca siyasi engellerle ve imkansız zorluklarla mücadele ediyor.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için Teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri