romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Anthem İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,280
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 6 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,092
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

1371570d54b8e2929.jpg

Anthem, Bioware tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan çevrimiçi çok oyunculu bir aksiyon rol yapma oyunudur. Başlangıçta E3 2014'te tanıtılan Anthem'in ilk olarak 2018 sonlarında piyasaya sürülmesi planlanmıştı. 2017 ve 2018'de heyecan arttıkça, çıkış tarihi 2019'un başına ertelendi. Anthem resmi olarak 22 Şubat 2019'da Origin, PlayStation 4 aracılığıyla PC'de yayınlandı. ve Xbox One. EA'nın Origin Access abonesi olan oyuncular, 15 Şubat'tan itibaren bir hafta önceden oynayabildiler. Bana bir inceleme anahtarı verildiği için şanslıydım, bu yüzden, kitleler akın etmeye başlayana kadar çok az sorunla veya hiç sorun yaşamadan çok erken oynadım.

Herhangi bir çevrimiçi oyunun çıkışı, üzerinden yıllar geçmiş olsa bile, hatalarla, bağlantı kesintileriyle ve çökmelerle dolu gibi görünüyor ve Anthem buna yabancı değil. Bu, EA veya Anthem'e özgü değil; oyun geliştiricilerinin hala çözemediği şeylerden biri. 1997'deki Ultima Online'daki ilk MMORPG'lere kadar uzanan bu tür ilk gün sorunlarını deneyimlediğim için, çok oyunculu özelliği olan herhangi bir oyundan önceden sorunlar beklemeye başladım. Bu inceleme, Anthem'de 28 saat boyunca yaşadığım deneyimlere odaklanacak ve yakın zamanda bildirilen birçok sorunu gideren 1.02 ve 1.03 yama içeriğini içerecek.

Oyun adını yaşam, ölüm, yaratılış ve yıkım üzerinde güce sahip gizemli bir enerji kaynağı olan Yaratılış Marşı'ndan alıyor. Yüzyıllar önce General Helena Tarsis liderliğindeki Şafak Lejyonu, mucit Arden Vassa'ya ilk ciritleri (pilotlara insanüstü güçler veren zırh kıyafetleri) inşa ettirmişti. Lejyon, Urgoth'a ve dünyayı kasıp kavuran ve insanlığı köleleştiren diğer güçlere karşı savaştı. General Tarsis, o zamandan beri görülmeyen Urgoth'u devirmek için kendini feda etti. Oyundaki olaylardan 10 yıl önce, Dominion adlı bir grubun güçleri, Freemark şehrinin altındaki Cenotaph adı verilen şekillendirici bir kalıntıya erişmek istiyordu. Bunun Marş üzerinde kontrol sahibi olmalarını sağlayacağına inanıyorlardı. Cenotaph'ın etkinleştirilmesi, Freemark'ı yok eden ve Heart of Rage'i geride bırakan dehşet verici bir olaya neden oldu.

29666f635fc0261d5.jpg

Oyuna çaylak bir Freelancer olarak, Haluk ve Faye karakterleriyle Heart of Rage'e giden bir göreve başlıyorsunuz. Takımınız güçleniyor ve Haluk ağır yaralanıyor. Hayatta kalabilmek için Haluk'un emirlerine karşı gelip onu kurtarırsınız ve hayatta kalan tek kişi olursunuz. Haluk ve Faye ile yollarınızı ayırırsınız ve iki yıl sonra yeni şifreniz Owen ile Tarsis Kalesi'ndeki yolculuğunuza başlarsınız. Owen, bir gün kendisi de Freelancer olmayı hayal eden karizmatik bir genç adam ama öğrenecek çok şeyi var. Adını General Tarsis'in onuruna verilen Fort Tarsis, son derece ayrıntılıdır ve sanat ekibinin bu merkezi merkezi yaratmak için gösterdiği çabayı görmek için sık sık durup başımı kaldırdım. Mağazalardan ve koridorlardan geçerken, NPC'ler işlerini yapıyor ve kendi aralarında konuşuyorlar. Görevler arasında durup hikayelerini dinlemek güzeldi. Burası oyun boyunca çeşitli karakterlerle etkileşime gireceğiniz, ülkenin bilgisini öğreneceğiniz ve sözleşmeleri (yan görevler) ve görevleri tamamlayacağınız yerdir. Tarsis'teki fırlatma rampası, ciritlerinize takılı teçhizatı özelleştirmek için demirhaneye girebileceğiniz yerdir.

Anthem'de dört cirit vardır: Elemental saldırılar için tasarlanmış Storm, hassas saldırılar için çok yönlü Ranger, yıkım için tasarlanmış Colossus ve hız için tasarlanmış çevik Interceptor. Başlangıçta oyuna başlamak için birini seçersiniz ve ardından 3, 8, 16 ve 26. seviyelerde aşamalı olarak daha fazlasına erişimin kilidini açarsınız. Her ciritte iki parça saldırı teçhizatı, bir parça destek teçhizatı, altı bileşen, iki silah yuvası ve bir nihai güç bulunur. her cirit için benzersiz olan bir yetenek. Oyunda topladığınız ganimetler bu slotlarda kullanılabilir ve ciritinizin gücü olan dişli puanınızı artırmak için değiştirilebilir ve farklı durumlarda grubunuza daha iyi yardımcı olmak için donanımınızı değiştirebilirsiniz. Ayrıca, oyun sırasında kilidini açabileceğiniz planları kullanarak öğeler oluşturmak için işçilik malzemelerini yağmalayabilir ve öğeleri parçalayabilirsiniz.

Anthem'in harika yanlarından biri de ciritinizin görünümünü kişiselleştirebilme yeteneğidir ve bu ekranlarda çok fazla zaman geçirebilirsiniz! Elbiseyi farklı malzemeler, boyalar, viniller ve daha fazlasıyla kişiselleştirerek nasıl görünmesini istediğinizi kişiselleştirebilirsiniz. Sosyal medyada kesinlikle harika cirit tasarımları var. Ironman Hulkbuster'a benzeyecek şekilde özelleştirilmiş çok sayıda Colossus ciriti gördüm. Burada tasarımlarla çıldırabilirsiniz. Ben büyük bir Mass Effect hayranıyım ve bu yüzden geliştiricilerin, ciritinizin Komutan Shepard'ın üniforması gibi görünmesini sağlamak için oyun içi paralarla satın alabileceğiniz bir N7 görünümü eklemesi beni heyecanlandırdı. Yine de eklenmesini görmek istediğim şey, sahip olduğumuz tüm ciritleri fırlatma rampasında ayakta görme yeteneğidir, böylece onları yukarıdaki ciritlerin görüntüsü gibi gösterebiliriz. İlk seçtiğim Storm ciritini halen kullanıyorum, diğerlerine ise dokunmadım. Eğer sergileniyor olsalardı en azından hepsinin görünüşünü özelleştirirdim.

3b0ae76c9c676d2dd.jpg

Ciritinizi özelleştirdikten sonra Fort Tarsis'te, günlüğünüze korteks girişleri ekleyen ülkenin bilgisini öğrenmek için konuşabileceğiniz birçok NPC bulunur. Bir korteks öğesi bulduğunuzda veya bir konuşma yoluyla bir korteks girişinin kilidini açtığınızda, o nesnenin arkasındaki geçmişi okumak için 'J' tuşuna basabilirsiniz. Bu sistem Mass Effect oyunlarında bulunan sisteme benzer, ancak Anthem'deki menü sisteminin sürekli olarak eklenen birçok korteks girişi nedeniyle gezinmek için biraz hantal olduğunu gördüm, bu yüzden onları görmezden geldim. Bu utanç verici çünkü zamanınız varsa okuyabileceğiniz çok fazla ayrıntı var. 2 yaşında bir çocuk babası olduğumdan, geceleri yalnızca birkaç saat oyun oynama zamanım var, bu yüzden bunu idareli kullanıyorum.

Sanırım bu sınırlı oyun süresi aynı zamanda her NPC ile konuşmayı, hikayelerini dinlemeyi ve Tarisis'e yayılmış kodeks öğelerini bulmayı takdir etmeme yardımcı oldu ve bu da hikayeyle iyi bir bağlantı kurmamı sağladı.
Haritadaki sarı simgeler, etkileşime girebileceğiniz NPC'leri ve görev talimatlarını gösterir. Bazıları, her görevden sonra Tarsis'teki yaşamın arka planını anlatan sohbet ettiğiniz NPC'lerdir. Ayrıca Arcanists, Sentinels ve Freelancer'larda itibar puanları kazanırsınız. Bu grubun itibarını yükseltmek, ciritiniz için üretim planlarının kilidini açacaktır. Konuşmalar birinci şahıs bakış açısıyla yapılıyor, dolayısıyla NPC karakter animasyonları harika olsa da neye benzediğinizi göremiyorsunuz. Bu yüzden oyunun ön kısmında sadece sınırlı karakter yaratma mekaniği var ama bunu pek umursamadım.

Bioware, Mass Effect, Star Wars: The Old Republic ve Dragon Age gibi oyunlardaki konuşma çarkıyla ünlüdür. NPC'ye yanıt vermek için genellikle üç ila dört yanıt seçeneğiniz vardı; destekleyici bir yanıt, iyi bir yanıt, kötü ve/veya şeytani bir yanıt. Hangisini seçtiğinize bağlı olarak, NPC'nin size nasıl tepki vereceği değişecektir ve bu bazen hikayeyi etkilemiştir (örnek olarak ışığın karşısında karanlık güç güçleri). Anthem'de yalnızca konuşma seçeneği 1 veya seçenek 2 arasında seçim yapabilirsiniz; seçenek 1 güzel cevaptır ve seçenek 2 pek de hoş olmayan cevaptır ve her iki durumda da gerçek bir sonuç yoktur. Çoğu zaman 1. seçeneğe bastığım için bunun çekiciliğini büyük ölçüde kaybettiğini hissettim.

40008ef29844ebb6a.jpg

Fort Tarsis'teki diğer NPC'ler size tamamlamanız gereken görevler verecek. Bazıları Arcanistler, Sentineller veya Freelancerlar gibi bir grup için yapılan sözleşmelerdir. Diğerleri ise gizem ve aksiyon açısından zengin olan genel Anthem hikayesini ilerletip klasik Bioware formuna geri dönme görevleri olacak. Bir görevi kabul ettiğinizde görev simgesi güncellenecek ve sizi fırlatma rampasında bekleyen ciritinize yönlendirecektir. Ciritinize bindiğinizi gösteren harika bir animasyon var ve ardından yapmak istediğiniz görevi onaylamanız gerekiyor. Bu noktada fikrinizi değiştirebilir ve görevleri değiştirebilir, bir Kaleye girebilir veya Serbest Oyun oynayabilirsiniz.

Görevleri kendiniz üstlenebilir, arkadaşlarınızı davet edebilir veya görevi dünyadaki diğer oyunculara açmak için eşleştirmeyi kullanabilirsiniz. Görevin zorluğu, ilk 29 seviye için kolaydan zora doğru başlamadan önce de değiştirilebilir. Yaklaşık 10. seviyeden itibaren, iyi ganimet elde etme şansının daha yüksek olması nedeniyle sadece zor görevler yaptım. 30. seviyeye ulaştığınızda, donanımları güçlendikçe oyunculara meydan okumak için üç Büyük Usta zorluk seviyesinin kilidi açılır. Bir görev için kimseyle eşleşmediğim yalnızca birkaç sefer oldu, bu yüzden görevi tek başıma tamamladım ve bu da biraz zaman aldı. Öldürülen düşman başına XP kazanmazsınız, bunun yerine her görevin sonunda genel XP olarak sayılan savaş becerilerini tamamlarsınız. Ayrıca grup arkadaşlarınızın kazandığı becerilerden de XP kazanırsınız, dolayısıyla her görev için bir grup oluşturmanın karşılığını alırsınız.

Rastgele oynamanın ve günlük oyun arkadaşlarımın her zamanki sesli sohbetini kulağımda duymamanın, dikkatimin dağılmaması ve her göreve giderken Bastion'un seslerini ve görüntülerini anlayabilmem anlamına geldiğini fark ettim ve Cypher'ın çevrem ve görev hedefleri hakkında söylediği her şeyi duyabildim. Arkadaşlarımla oynamayı seviyorum ama sınırlı oyun sürem nedeniyle bazen sessizce dinlenmeyi ve oyunun bana sunduğu her şeyi kabul etmeyi seviyorum. Anthem'in durumunda, bunlar tonlarca ganimet! Oyundaki ganimet düşüşleri, nadirliğe göre renklendirilen bir simgeyle gösterilir, ancak siz Fort Tarsis'e dönene kadar tanımlanamayacak şekilde kalırlar. En düşük kaliteli donanım sıradan (beyaz), ardından olağandışı (yeşil), nadir (mavi), epik (mor), başyapıt (turuncu) ve mevcut en yüksek öğe seviyesi efsanevidir (sarı). Nadirliğin artmasıyla birlikte her öğenin üzerinde daha fazla ve daha güçlü bonus yazıları gelir. Grandmaster 3 zorluk seviyesinde 10. seviyeye ulaştığınızda mavi eşyaların, 20. seviyede mor, 25. seviyede şaheser ve 30. seviyede efsanevi eşyaların düştüğünü görmeye başlıyorsunuz.

anthem-incelemesi-2.jpg

Kaleler, grup için daha yüksek zorluk derecesine sahip olan ve daha iyi yağma şansıyla ödüllendirildiğiniz Marş'ın zindan biçimidir. Kaleyi ele geçirmek için dört oyuncudan oluşan tam bir gruba sahip olmanız gerekir. İlk kale olan Tyrant Mine, oyunun başlarında oynanabilir. Geriye kalan iki kale, Yara Tapınağı ve Öfkenin Kalbi'dir; bunlar ana hikayeyi tamamladığınızda açılır - benim için bu 24. seviyedeydi. 25. seviyeden itibaren ustalık sınıfı yağma damlaları kazanmaya başlayabilirsiniz, bu yüzden bir ding 25'e giden görev, ardından iki ustalık sınıfı ganimet düşüşüyle Yara Tapınağı'nın kalesini yönetti!

Ayrıca etrafınızdaki dünyayı keşfetme özgürlüğü veren ücretsiz oyun oynama seçeneğiniz de var. Freeplay'e tek başınıza girebilirsiniz, arkadaşlarınız veya herkese açık oyuncular oturumunuza katılabilir veya Quickplay'i kullanarak diğer oyuncuların oturumlarına katılabilirsiniz. Serbest oyunun en iyi yanı ciritinizin serbest biçimli uçuş modudur. 1. günden itibaren uçabileceğiniz için bu en iyi kısmı sona sakladım ama dürüst olmak gerekirse, bu Anthem için göze çarpan oyun sistemi ve benim için başka hiçbir oyunda eşi benzeri yok. Zıpladığınızda ve uçuş moduna geçtiğinizde kendinizi Ironman'in bir parçası gibi hissedersiniz. Bazı sahneler, Avatar filminde Pandora'da görülen şeffaf kaya yüzeylerini anımsatıyor. Ciritiniz uçarken motorları soğutmak için ısı üretir, rüzgarı kullanarak keskin bir açıyla aşağıya ateş edebilir, su üzerinde alçaktan uçabilir veya şelalelerin içinden uçabilir ve hatta uçuştan su altında seyahate sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. Su altı sahneleri baş döndürücü ama bu ilk günlerde yeterince kullanılmadığını düşünüyorum.

Freeplay'de üretim malzemeleri üreten birçok kaynak düğümü bulabilir, seyrek olarak dağılmış ganimet sandıkları vardır ve dünya çapındaki olaylarla karşılaşabilirsiniz. Dünya olayları, ilerleyen bir yara izi sürüsünü öldürmek gibi şeylerdir veya dengesiz hale gelen şekillendirici bir kalıntıyı susturmakla görevlendirilebilirsiniz. Bunlar kapsayıcı hikayeyi birbirine bağlamaya yardımcı olur, ancak bir süre sonra ganimet ve sandıklar kazanmak için orada olurlar. Oyunda 'x' sayıda dünya etkinliğini tamamlamanız, 'x' sayıda sandığı yağmalamanız vb. gereken bazı sözleşmeler vardır. Bunlar biraz sıkıcı geliyor ama dışarıda ganimet kazandığınız ve vites puanınızı yükselttiğiniz düşünülürse çok da kötü değil. Maksimum seviye 30'a ulaştığınızda, efsanevi eşyaların peşine düşeceğiniz üç seviyeli büyük usta zorluk seviyesi mevcut hale gelir. Belirli bir grup için tüm sözleşmeleri tamamladığınızda, bu, o grup için günde en fazla üç (her gruptan bir tane olmak üzere) efsanevi sözleşmelerin kilidini açacaktır. Bu sözleşmeler, oyuncuları, zorluk derecelerini Büyük Ustalığa yükseltmelerine yardımcı olabilecek yüksek güçlü ekipmanlarla ödüllendirebilir.

anthem-review-header.jpg

Bioware, gelecek yıl ve sonrasında içerik ekleme planlarını kısaca özetleyen bir geliştirme yol haritası yayınladı. Şu ana kadar yalnızca ilk 90 günün haritası kabaca çizildi ve pek çok ek serbest oyun etkinliği de yolda. Bu, maksimum seviyeye yaklaşmış veya zaten maksimum seviyeye ulaşmış olan ve oyun sonu içeriğinde daha fazla çeşitlilik arayan birçoğumuz için hoş bir haber.

Genel olarak oyuna 8/10 verdim. Anthem, ganimet ve serbest uçuşun ön planda olduğu, görsel olarak etkileyici bir aksiyon RPG'sidir, ancak yükleme ekranları oynanışı Bioware'in ünlü hikaye anlatımından ayırır. Bioware, raporlanan hatalar ve geliştirildikçe düzeltilen hatalar konusunda son derece proaktif ve şeffaf davrandı. 30. seviyeye ve o efsanevi sözleşmelere ve büyük usta zorluk seviyelerine ulaşmayı sabırsızlıkla bekliyorum.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için Teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri