Huntdown: 1980'lerin Siberpunk Sokaklarında Nostaljik ve Kaotik Bir Savaş
Huntdown; Contra ve Streets of Rage gibi efsanevi yapıları hatırlatan, retro tarzda, yüksek tempolu bir aksiyon-platform oyunudur. Bu sert dünyadaki temel amacımız, şehrimizi kana susamış punk rock'çı kötü adamlardan temizlemek ve ödül avcılığı usulüyle tehlikeli patronları alt etmektir.Oyun döngüsü; düşmanları kurşun yağmuruna tutmak, yolda yeni ve güçlü silahlar toplamak, ölümcül engellerden ustaca kaçınmak ve çevredeki gizli koleksiyon eşyalarını bulmak etrafında dönüyor. Varsayılan kontrol şeması her ne kadar pek hassas hissettirmese de sanal joystick seçeneği harika çalışıyor ve oyun aynı zamanda Bluetooth kontrol cihazlarını da tam olarak destekliyor.
Huntdown, ilk aşamadan itibaren bana çocukluğumun o vazgeçilmez retro oyunlarını hatırlattı; oynanış, klasik aksiyon-platform türünün nerdeyse kusursuz bir temsilidir. Yüksek zorluk seviyesi kimileri için bir dezavantaj gibi görünse de ben bunu büyük bir artı olarak görüyorum; çünkü bu zorluk, bizi düşmanların hareket kalıplarını öğrenmeye ve ezberlemeye zorlayarak oynanışı son derece tatmin edici ve ödüllendirici kılıyor.
16-bit piksel sanat tarzı, kuşkusuz Huntdown'ın en güçlü özelliğidir. Kanlı savaş sahneleriyle harmanlanan siberpunk 1980'ler havası tam anlamıyla hissettiriliyor. Açılış videosundan görkemli patron karşılaşmalarına kadar her detay büyük bir nostalji yolculuğu sunuyor ve yapım, mobil cihazlardaki en iyi piksel tasarımlarından biri olarak anılmayı sonuna kadar hak ediyor. Fütüristik müzikler ve 1980'lerin atari salonlarını aratmayan şahane ses efektleriyle birleştiğinde ortaya inanılmaz bir retro deneyimi çıkıyor.
Huntdown, ilk iki aşaması için ücretsiz olarak denenebiliyor; ardından 8,99 dolarlık tek seferlik uygulama içi satın alımla tüm 20 aşama, birden fazla zorluk seviyesi ve sonsuz atari modu dahil olmak üzere oyunun tamamı açılıyor. Yapım, baştan sona sunduğu yüksek eğlence faktörünü ve kaliteyi koruduğu için bu fiyat etiketinde hiçbir sakınca görmüyorum.
Zorlu oynanışı, kusursuz kontrol uyarlaması ve fantastik sanat tarzı sayesinde Huntdown'ı; mobil cihazlardaki en iyi retro platform oyunlarından biri ve türün tüm hayranları için mutlaka deneyimlenmesi gereken harika bir yapım olarak görüyorum.