- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,280
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 7 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,207
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Geçtiğimiz yıl boyunca dünya çapında Ninja, Shroud ve Dr Disrespect gibi yayıncıların yanı sıra Twitch, YouTube ve Mixer gibi platformlarda oyun yayıncılarının profilinde artış olduğunu gördük. PUBG, Call of Duty Black Ops IIII, Destiny 2 ve diğer oyunlarda birçok eğlenceli gecenin yaşandığı AUS Twitch yayınlarında Pete and the Game'i izlemekten ve bunların bir parçası olmaktan keyif aldım.
Bir süredir kendi yayınımı başlatma isteği duyuyordum ancak yeterince güçlü bir bilgisayarım olmadığını hissettim. Yayın yapabilmek için yeni bir bilgisayar toplamaya yönelik fon bütçesi oluşturmayı bekliyordum, ancak 2 yaşındaki bir kızımız varsa ailemizin öncelikleri önce geliyor. Son zamanlarda hem Xbox'ımdan hem de Mixer aracılığıyla PC'den karışık sonuçlar elde eden bazı yayınlara katıldım, ancak kaçırdığım tek şey bir web kamerasıydı. Web kameraları hakkında biraz araştırma yapmaya başladım ve yayın yapan arkadaşlarımın çoğunun kendi tercih ettiği kameraları var, ancak o kadar çok mevcut ve farklı fiyat seviyelerinde ki, bunaltıcı olmaya başladı.
Yakın zamanda bana Razer Kiyo web kamerasını inceleme fırsatı verildi ve bence bu, benim gibi başlangıç seviyesindeki bir yayıncı için mükemmel bir web kamerası ve PLE Computers'tan 149 Avustralya doları tutarında makul bir fiyata sahip. 2017 yılında piyasaya sürülmesine rağmen günümüz standartlarına göre hala çok iyi bir web kamerası. Tak ve çalıştır özelliğinin yanı sıra, kamerayı monitörünüze kolayca takmanıza, masanıza yerleştirmenize veya bir tripoda bağlamanıza olanak tanıyan iki menteşeye sahiptir. Onu monitörümün üstüne taktım ve yalnızca birkaç ince ayar yaparak yayınlarım için yüzümü çerçeveleyecek şekilde iyi konumlandırdım. USB 2.0 kablosu kalıcı olarak takılıdır ve kablo uzunluğu 1,5 metreye yetecek kadar uzundur. Monitörüm bilgisayarımdan daha uzakta olsaydı kablo uzunluğuyla ilgili sorunlar yaşardım. Neyse ki yerde çok sayıda USB bağlantı noktası bulunan tam bir kule kasam var.
Razer Kiyo'nun en iyi özelliklerinden biri, beni odam için ayrı ve muhtemelen daha pahalı bir arka ışık satın alma zorunluluğundan kurtaran, tasarıma entegre edilmiş halka ışıktır. Profesyonel yayıncılar yine de stüdyo tarzı aydınlatmayı tercih edecekler ancak benim gibi sıradan bir yayıncı için ihtiyacım olan tek şey buydu. Razer Synpase yazılımını indirdikten sonra bireysel ayarları görüntüleyebildim ve ayarlayabildim. Kamera, diğerlerinin yanı sıra otomatik ve manuel zoom odaklamanın yanı sıra parlaklık, kontrast, doygunluk ve beyaz dengesi ayarlamalarına da sahiptir. Beyaz dengesi benim için önemliydi çünkü oyun odamdaki ışık küresi sarıya yakın bir ışık yayıyor. Özelliklerini öğrenirken kullanabileceğiniz bazı önceden ayarlanmış ayarlar da vardır.
Halka ışığın kendisi, günün veya gecenin saatine bağlı olarak daha fazla veya daha az ışık sağlayacak şekilde fiziksel olarak ayarlanabilir. Yüzümde en iyi aydınlatmayı elde etmek için kolayca uzanıp halka ışık parlaklığını ayarlayabiliyordum. Tamamen açıldığında yüzümden yaklaşık 50 cm uzakta olmak çok parlak. Aşağıdaki karşılaştırma resminde ışığın kattığı farkı görebilirsiniz. Soldaki görüntüde ışık kapalı, sağ tarafta ise halka ışık yayın yaptığım zamana uyacak şekilde ayarlanmış durumda. Giydiğim gömleğin Siyah değil Lacivert olduğunu görebileceğiniz halka ışığının görüntüye daha fazla renk sağladığını ve gözlerimde daha fazla renk görebilirsiniz (her ne kadar gri saçlarımı vurgulasa da, öyle değil mi?)
2688 x 1520 çözünürlükte fotoğraf çeken 4 megapiksel kamera kalitesi oldukça iyi. Oyun akışı için varsayılan çözünürlük 60 fps'de 720p'ye ayarlanmıştır. Full HD 1080p'de yayın yapmak istiyorsanız yalnızca 30 fps elde edebilirsiniz ki bu da hala makul bir değerdir. Daha düşük çözünürlüklerde yayın yapabilirsiniz ancak bunlar da 30 fps ile sınırlıdır. Henüz yeşil ekrana yatırım yapmadım, böylece oyun yayınlarken oyun odamın arka planını görebilirsiniz, ancak halka ışık yüzümü yeterince aydınlatarak net bir şekilde görülebilmesini sağlıyor. Razer Kiyo, Streamlabs sertifikalı olduğundan, kamera katmanını Streamlabs'a eklemek ve oyunları Twitch ve Mixer'a yayınlamaya başlamak benim için çok kolay oldu.
Hayal kırıklığı yaratan tek şey dahili mikrofonun kalitesiydi. Bir gece bir arkadaşımla oyun oynarken Razer Kiyo'nun mikrofonunun varsayılan giriş kaynağıma ayarlandığını fark etmedim. Discord'da arkadaşımla sohbet etmeye başladığımda, sesin oldukça fazla arka plan gürültüsüyle birlikte yankı yoluyla geldiğini söyledi. Ayarlarımı kontrol ettim ve tekrar kulaklık mikrofonuma geçtim, sesim çok daha net ve net çıktı. Dahili mikrofon muhtemelen Skype ve telekonferanslar için uygun olacaktır, ancak oyun oynamak için kulaklığınızı kullanmanızı veya bağımsız bir mikrofon almanızı öneririm.
Genel olarak bu web kamerasına 9/10 verdim. Razer Kiyo, yayınlarına profesyonel özellikler eklemek isteyen başlangıç seviyesindeki ve sıradan yayıncılar için muhteşem bir yayın kamerasıdır. Basit menteşeli tasarım, kamerayı kurulumunuza uyacak en iyi konuma yerleştirmenize olanak tanır ve halka ışığın eklenmesi, herhangi bir ek ekipman maliyeti olmadan yayınlarınızın kalitesini aydınlatır. Mikrofon arzu edilenden fazlasını bırakıyor ancak iş toplantıları ve Skype için yeterli olacaktır.