Alt alan adı esas olarak bir web sitesini iki farklı web sitesine ayırmak veya bölmek için kullanılır. Bu, kullanıcılara harika ve benzersiz bir deneyim sunar. Ana web sitesi ile bir alt alan adı oluşturulur, örneğin web sitesi xyz.com vardır ve bu web sitesinin ziyaretçilerine göre işlevi ve kullanımı vardır ve
blog.xyz.com başka bir web sitesi ve ardından ana web sitesinin alan adı yani
xyz.com ve bu hem alan adı hem de web sitesi birbirinden tamamen ayrıdır.
Bir alt alan adı oluşturmak, kullanıcılara yeni özellikler ve işlevler sağlamanın en iyi yoludur. Bir web sitesi bilgi ve aynı zamanda bir öğretim tesisi sağladığından ve ayrıca ürünlerini satmak için bir çevrimiçi mağazaya sahip olduğundan, her şey aynı web sitesinde sağlanırsa, web sitesini yönetmek telaşlı hale gelir.
Ve subdomain, ana web sitenizin uzantısıdır ve her iki web sitesi de tamamen farklıdır.
Alt Alan Adı İhtiyacı: Alt alan adı, ana alan adından tamamen farklıdır, bu nedenle, kullanıcılara farklı olanaklar sağlamak istiyorsanız, alt alan adını kullanmakta fayda var.
Alt alan adı nasıl oluşturulur: Alt alan adı oluşturmak için, bir alt alan adı oluşturmak için Barındırma sağlayıcı kontrol panelinize gitmeniz gerekir, bazen farklı barındırma sağlayıcıları için alt alan adı oluşturma adımları farklıdır, ancak genellikle adımlar hemen hemen aynıdır.
Öyleyse adım adım bir alt alan adının nasıl oluşturulacağını görelim:
1 Adım: Öncelikle Barındırma sağlayıcı kontrol panelinize giriş yapın ve barındırma bölümünü arayın, ardından alt alan adını oluşturmak istediğiniz web sitesini seçin.
Ve sonra bir alt alan adına tıklayın.
2 Adım: Alt alan adı panelinin oluşturulması ekranda görünecek ve ardından alt alan adı oluşturma kutusuna alt alan adını yazacaktır.
Alt alan adı web siteniz için dosya yöneticisinde özel bir klasör istiyorsanız, ödeme kutusunu işaretleyin.
3 Adım: Ardından alt alan adını oluşturmak için oluştur düğmesine tıklayın.
Şimdi, alt alan adınız başarıyla oluşturuldu. Subdomain'i oluşturduğunuz domain bölümünün altında subdomain'inize bakabilirsiniz.
Alt alan adının oluşturulmasını başarıyla tamamladınız.
WordPress alt etki alanına nasıl kurulur: WordPress'i yüklemek için, WordPress'i normal web sitesine nasıl kurduğunuz gibi, barındırma panelinin Otomatik yükleyicisini kullanmanız gerekir. alt alan adını seçmeniz gereken yer.
WordPress'in bir alt alan adına nasıl kurulacağını adım adım görelim:
1 Adım: Barındırma sağlayıcısının kontrol paneline gidin ve ardından barındırma bölümünü seçin, alt etki alanını oluşturduğunuz ana etki alanını seçin, ardından Otomatik Yükleyici bölümüne gidin.
2 Adım: Otomatik Yükleyici'ye tıklayın ve ardından WordPress'i seçin.
WordPress'i seçtikten sonra seç butonuna tıklayın.
3 Adım: WordPress'i seçtikten sonra ekranda WordPress Kurulum kurulum sihirbazı görünecektir.
4 Adım: Oluşturduğunuz alt alan adını seçin.
5 Adım: Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve web sitesi adınızı ayarladıktan sonra, WordPress'i alt alan adınıza yüklemek için yükle'ye tıklayın.
Ve son olarak, yükle'ye tıklayın.
Artık WordPress'i ana web sitesinden tamamen ayrı olan alt alan adı web sitenize başarıyla yüklediniz.