- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,285
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 12 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,252
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Bu, soğuk sert zemine çarpan bir çift yüksek topuklu ayakkabının çıkardığı sesti. Bu durumda aynı zamanda tehlikenin de sesidir. Bu benim için artık bir Travma sonrası stres bozukluğu tetikleyicisi olan ve uzun bir süre kalbimin hızla çarpmasına neden olacak bir ses. Bu yeni bulunan korku The Coma 2: Vicious Sisters sayesinde oldu ve kesinlikle beynimde korkunç bir anı yakan ilk oyun değil. Devespresso Games'in son oyunu, selefi The Coma: Recut'tan farklı bir hikaye anlatıyor. Karanlık ortamların, korkunç seslerin ve eğlenceli keşiflerin karışımı, bu yeni favori hayatta kalma korku oyunu haline geldi. Ve ben türün büyük bir hayranı bile değilim.
The Coma 2: Vicious Sisters, Kore'de geçen ve genç kahramanımız Mina Parks'ın tüm tipik liseli kız sorunlarıyla uğraştığı 2 boyutlu bir macera gerilim filmidir. Ancak akranları arasındaki sürtüşmenin yanı sıra erkek çocuk sorunlarının yanı sıra Mina, arkadaşının son 3 haftadır komada kalmasıyla da uğraşmak zorunda kaldı. Mina için sürekli bir mücadele oluyor çünkü bunu aklından çıkaramıyor ve hatta sürekli rüya görmesine sebep oluyor.
Oyun, kanlı ayın yükseleceği gün başlıyor. İşkence gibi gelen bir günün ardından Mina, hâlâ okuldayken kanlı ayı kontrol ediyor. Ancak sonrasında yaşananlar, uyanılması hiç de kolay olmayacak beklenmedik bir kabustur.
Mina, gizemli bir şekilde bayılmadan önce kendisini bulunduğu odada yerde bulur. Ancak her şey farklı görünüyor, artık gündüz değil ve duvarlar artık kırmızı boya ve tuhaf bitki benzeri büyümelerle kaplı. Sonunda bunun Koma adı verilen paralel, baş aşağı bir gölge bölgesi olduğunu öğrenirsiniz. Açıkçası ilk uyandığınızda bu yer hakkında çok az şey biliniyor. Bu gerçek mi yoksa yinelenen rüyalarından biri mi? Neler olduğunu öğrenmek ve nasıl kaçacağınızı bulmak size kalmış.
Oyunun hızı tam olarak anında artmıyor. Kanlı ayın görülmesinden önceki ve sonraki kısa anlar daha çok keşif oyununa yöneliyor. Daha karanlık olan Sehwa Lisesi'ni keşfederken, bu kabustan kaçmak için okul alanını terk etmekten çok daha fazlasının gerektiğini öğreniyorsunuz. Sanki yeni korkutucu çevremi unutmuşum gibi, şaşırtıcı bir şekilde bu konuda kendimi iyi hissettim. Tabii ki, iyi yerleştirilmiş saklanma noktaları bulana ve koridorlarda gizlenen bir veya iki özel tehdidi öğrenene kadar. Üzerimde çok az şey ve silah olmadan, hayatta kalmama yardımcı olacak malzemeleri bulmak için okul koridorlarında dolaştım. Hız artıyor, bana yön veren bir haritam ve kaçabileceğim konusunda bir miktar umut var. Ta ki birinin ya da bir şeyin yaklaştığını duyana kadar. Belki de taşımama izin verilen tek şişe topuz dışında kendimi savunacak hiçbir şeyim yok. Bunun Saklambaç oynayarak geçireceğimiz uzun bir gece olacağı belliydi.
Coma 2: Vicious Sisters bana, geçen yıl Resident Evil 2'nin yeniden yapımından bu yana sürekli arzuladığım ağır ama sulandırılmış Resident Evil hislerini verdi. Oynanış mekanikleri birbirine çok benziyor. İpuçları ve bir kaçış yolu bulmak için farklı yerleri ararsınız. Bu aynı zamanda belirli öğelerin veya geçiş yollarının genellikle kilitli bir kapının arkasında olduğu anlamına da gelir. Ancak yolculuğunuzda tamamen yalnız değilsiniz. Size yardımcı olacak hem tanıdık hem de pek tanıdık olmayan yüzlerle karşılaşacaksınız. Ama aynı zamanda sizden onlar için bazı iyilikler yapmanızı da isteyecekler. Eğer onların sırtını kaşarsan, onlar da seninkini kaşırlar. Ancak The Coma 2: Vicious Sisters'daki hedefler oldukça doğrusaldır. İçeride kesinlikle ilgi çekici hiçbir şey olmayan bir odaya girip burayı boş bir tasarım alanı olarak değerlendirebilirsiniz. Ancak bir NPC ile konuşana veya önemli bir not alana kadar nesnenin etkinleştirilmesi mümkün değildir. Bir parçam durumun böyle olmamasını diliyor. Eşyaları ve ipuçlarını toplayıp neyin nereye gittiğini tahmin etmeye çalışmaktan heyecan duyuyorum. Bir yapbozun parçalarını bir araya getirmek gibi. Ancak senaryolu doğa, koltuk beklentinizin yalnızca bir kısmını koruyor. Bu aynı zamanda beynime hızlı koşularla ilgili rastgele bir düşünce yerleştirdi. Eşyaları toplu olarak toplayamayacağınız ve bunu kesin bir sırayla yapmanız gerektiği için verimlilik düşüyor mu? Açıkçası bu eleştirilecek bir not değil ve geliştiricilerin genellikle düşündüğü bir şey değil. Bu aynı zamanda oyunun bu kısmından hoşlanmadığım anlamına da gelmiyor. Her ne kadar doğrusal olsa da keşif yönünü seviyorum. Bu aynı zamanda av olarak da avlandığım anlamına gelse bile.
Endişelenecek birkaç tehlike var ama aynı zamanda oldukça uysal. Ama bu onun geldiğini duyana kadar. Onun imza sesini hiç duymamış olsanız bile, ne zaman olduğunu bileceksiniz. Vücudunuz buna göre tepki verecektir. Bu Resident Evil 2'deki Bay X gibi olmayacak. Kaçabilirsin ama saklanmalısın. Bir ya da iki kez saklanmadan, şans eseri ondan kurtulabildim. Ama çok kolay bir şekilde ayaklarınızın üzerinde sıcak kalıyor, bu yüzden çevrenizi bilmek çok önemli. Kovalamaca adrenalin dolu ama aynı zamanda korkutucu. Korku faktörü bir anda 11'e çıkıyor. Ama beni en çok etkileyen kovalamaca değil. Bu, yapılanmaydı. Orada olduklarını biliyorsun. Koridorlarda volta atıp seni takip ediyor. Güvende olduğumu düşündüğüm anlar oldu ama beklediğimden çok daha yakındı. Ondan sonra çıkan çığlık bir süre aklımda kalacak. Ne kadar ilerlerseniz o kadar zorlu hale gelir. Oynanış zorluğu açısından çok fazla değil ama kararlarınızda daha dikkatli olmanız gerekecek. Önerebileceğim tek şey akıllıca kullanmak ve sık sık tasarruf etmektir. Tam olarak silahınız yok, bu yüzden gerçekten yapabileceğiniz tek şey kaçmak, saklanmak ve en iyisini ummak. Tuzak vb. oluşturmak için üretim istasyonları mevcuttur, ancak oyunu onlar olmadan da tamamlamak mümkündür.
The Coma 2: Vicious Sisters boyunca ses, tonu ayarlama açısından görsellerden daha fazla öne çıkıyor. Daha önce de belirttiğim gibi, bu oyunu oynadıktan sonra topuklu ayakkabı sesi korkunç bir hal alıyor. Koridordan geldiklerini duyarsam muhtemelen koşmaya başlayacağım. Ayrıca hem oyun içinde hem de çizgi roman benzeri ara sahnelerde bazı korkunç görseller var. Ben şahsen onları aşırı korkutucu bulmadım ama cesareti zayıf olan kişileri korkutacaklar. Beni daha çok korkutan şey, ortamın karanlığının bilinmeyen seslere karışmasıydı. Ayrıca lisenin dışında bir polis karakolunun dev bir hastaneye dönüşmesini keşfetmek için birden fazla yer var.
Tıpkı The Coma 2: Vicious Sisters'taki gölgeler aleminde olduğu gibi zaman sandığınızdan çok daha yavaş geçecek. Oynamam yaklaşık 6 saat sürdü, bu da kısa bir süre gibi görünüyor. Ancak az önce çıktığım macera nedeniyle bu 6 saat bana daha uzun geldi ve buna değdi. Hâlâ geri dönmek istediğim pek çok koleksiyon parçası var. Bildiğim kadarıyla bu oyunda gidebileceğiniz tek bir yol var. Ama bir yanım keşfedilecek birden fazla sonun olmasını diliyor. Oyunda, çok fazla bozulmadan açıklanması biraz zor olan, ele alınacak pek çok bilgi var. Tek söyleyeceğim, umarım yakında başka bir bölüm çıkar.