- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,281
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 11 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,225
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Uncharted Ocean, Hirabbit tarafından geliştirilen ve Locojoy tarafından yayınlanan, 9 Aralık 2019'da Steam'de yayınlanan bir açık dünya yelken RPG'sidir. Uncharted Waters Online ile karıştırılmaması gereken Uncharted Ocean, ilk olarak Ağustos 2018'de bir mobil oyun olarak piyasaya sürüldü. Oyunu Steam sürümünde oynarken bunu görebilir ve hissedebilirsiniz ancak bu, oyun deneyimine zarar vermez. Oyunun fragmanı, göründüğü kadar hantal olan gemi savaşını ve göğüs göğüse dövüşü gösterse de, hikaye beni daha fazla oynamaya itecek kadar derinliğe sahip. Seslendirme yok, bu yüzden bu kesinlikle oynamak için sessiz ve sakin bir oyun aradığınız oyunlardan biri.
Uncharted Ocean, Avrupalı kaşiflerin Asya'ya yeni alternatif yollar açmak için denizlere yelken açtığı, Osmanlı İmparatorluğu'nun kara yollarını kapattığı 15. ve 17. yüzyıllar arasında geçiyor. Bu dönem, İspanya ile Portekiz arasındaki rekabet, kolonizasyonun ortaya çıkışı ve genel keşiflerle karakterize edildi. Dünyanın bir 'savaş sisi' ile kaplı olduğu ve yeni limanlar bulmak için keşfetmeniz gerektiği göz önüne alındığında, bu keşif hissine hemen kapılıyorsunuz. Çoğunlukla faydalı olan yeni bir oyuncu eğitimi var ancak yine de kendim çözmem gereken bazı şeyler vardı. İlk görevlerden biri benden 99 sosis almamı istedi, ancak gemilerimin ambarı yalnızca 45 adet alabiliyordu. Yer açmak için elimden gelen her şeyi sattığım ve saçlarımı yolduğum için neler olduğunu anlamam yıllar sürdü. Gemide bulunan denizci sayısını azaltmak zorunda kaldım, bu da depolama kapasitemi artırdı. Bu, okyanusta yelken açabileceğim mesafeyi ciddi şekilde sınırladı, bu yüzden sosisleri satın almam, görevi teslim etmem ve ardından limanı terk etmeden önce denizci sayısını yeniden ayarlamam gerekiyordu. Görevin bir parçası olarak daha iyi bir açıklama çok yardımcı olabilirdi.
İlk görev zinciri başlangıçta oldukça basit ve sönüktü ve oyun her bir oyun sistemini açıklamaya çalışırken, ne yapmam gerektiğini hatırlamak için yine de menüleri araştırmam ve bir kasabadaki her konuma tıklamam gerekiyordu. Su üzerinde yelken açarken, günlükteki görev açıklamasına tıklayabilirsiniz ve yeterli mürettebatınız, malzemeniz olmadığı sürece otomatik olarak oraya yelken açmaya başlayacağınızı söyleyecektir ve ne kadar uzağa seyahat edebileceğinize dair bir gösterge verecektir. . Denizcilerinizin yiyeceğe ihtiyacı var ve doğal olarak geminiz ne kadar büyükse, o kadar fazla denizciye ihtiyaç duyarsınız ve o kadar fazla yiyecek sağlamanız gerekir. Uncharted Ocean oyununuzun başlarında, bir sonraki limana geçebilirsiniz ve daha sonra hedefinize göre ne kadar ileri gidebileceğinizi değerlendirebileceksiniz. Çoğu zaman, hedefe giden yolda kurbağa sıçrayarak ilerlemek, yeni limanlar keşfetmek ve bu süreçte araştırma yapmak zorunda kaldım. Geminin seyir hızı rüzgar hızı ve gücünden etkilenir. Fırtınalar gemilerinize her zaman bir şekilde zarar verirken, yoğun bulutlar ve sisler arasında çok fazla şey göremezsiniz. Ayrıca dümendeki deniz yosunu, gemi arkadaşlarının hastalanması ve diğer engeller gibi başa çıkmanız gereken rastgele olaylar da vardır. Bunları bir maliyetle halletmek için öğeleri satın alabilirsiniz, yalnızca bunları yeniden stoklamayı hatırlamanız gerekir.
Limana vardığınızda ana görev npc'lerinin bulunduğu evi ziyaret edebilir, ancak daha sonra yan görevler alabilirsiniz. Belirli becerilere sahip gemi arkadaşlarınızı işe alabileceğiniz ve hazine avlama yorgunluğunuzu gidermek için bira satın alabileceğiniz bir taverna, gemileri inşa etmek ve onarmak için bir tersane var ve hatta limana yatırım yapıp belediye başkanı bile olabilirsiniz, bu da o limanda daha fazla fırsat oluşturur. Bu limanda araştırma yükseltmeleri ve ürün satın almada indirimler gibi şeylerin kilidi açılacaktır. Bazı limanlarda nadir bulunan eşyaları ve ürünleri satın alabileceğiniz karaborsalar da vardır. Belirli becerilere sahip mürettebat üyelerini işe almak, geminizi ve filonuzu geliştirmenin yoludur. Her meyhanenin belirli mürettebat üyeleri vardır, bu nedenle belirli beceriler arıyorsanız izlenecek yollara bakın. Örneğin, yüksek bilgiye sahip bir mürettebat üyesini erkenden yakalamak akıllıca olacaktır, çünkü bu, oyunun başlarında daha iyi eşyaları ve hazineleri kazmanıza ve keşfetmenize yardımcı olacaktır. Bunu daha sonra fark ettim ve neden bazı eşyaları kazıp çıkaramadığım konusunda hayal kırıklığına uğradım. Bu da oyun tarafından iyi açıklanmayan ve zor yoldan öğrenilmesi gereken başka bir sistem.
Oyunun günlüğünde izlenecek yol başlıklı bir bölüm var, ancak bu daha çok bir bilgi kasası çünkü ilk önce bulmaya çalıştığınız belirli şeyi gerçekten bilmeniz gerekiyor. Eğer bunu biliyorsanız, onu hangi limanda bulacağınızı size bildirmek çok yararlı olacaktır. Görevler sizden belirli öğeleri bulmanızı veya mürettebat personel becerilerinizin seviyesini yükseltmenizi istediğinde, yaklaşık 4-5 saat içinde bu kullanışlı olur. Hazine avcılığı burada oyunun iyi bir parçası haline geliyor. Bunun dışında hikayenin ilerleyişine güvendim ve yelken açtıkça ve dünyayı daha fazla keşfettikçe öğrendim. Genel oyun döngüsünü kavradığınızda, Uncharted Ocean'ın hikaye görevleri sizi iyi bir hazine avı yoluna yönlendirir. Korsan bölgesinin derinliklerine inmeye başladım ve hala görev ödüllerinden aldığınız ana gemileri kullanıyordum, bu yüzden gemi savaşlarında çok fazla hakimiyet kuruyordum.
Limanlar arasında mal ticareti de mümkündür ve bu sizin için iyi bir para kazandırıcıdır. Öğrendikçe ana görev dizisini takip ederek makul miktarda para kazanırsınız. Oyunun kontrolünün bende olduğunu hissettiğimde yaklaşık 500.000 krediye ulaşmıştım ve gemimi güzel bir şekilde geliştirebildim. Bununla birlikte, dikkat etmezseniz paranızın hızla tükenmesi de çok kolaydır. Araştırmanın kilidini açabilmek için bazı limanlara birkaç yüz bin kredi yatıracağımı düşünmüştüm ama o sırada yoğun korsan bölgesine giriyordum. Ben de yelken açardım ve sonra üst düzey bir korsan ortaya çıkar ve birkaç vuruşta beni yok ederdi. Her seferinde denizcileriniz için her zamanki yiyecek malzemelerinin yanı sıra ağır bir onarım faturasıyla karşı karşıya kalacaksınız. Mal ticareti yapan limanlar arasında koşmayı denedim ama korsanlardan kaçamadım ve kayıtlı bir oyunu çok daha erken yüklemek zorunda kaldım, bu da beni birkaç saat geriye götürdü.
Oyunun ilerleyen bölümlerinde dev donanma filolarının yanı sıra Kraken, Leviathan, Poseidon ve Siren gibi dünya patronlarıyla da karşılaşacaksınız. Oyundaki aksaklıklarım nedeniyle bunları deneyimleyemedim ancak oynanış videolarını izlerken filom için gerekli gemileri ve mürettebatı karşılayabilmek için oyuna çok daha fazla zaman ayırmam gerektiği açıktı. Bu oyuna makul saatler ayırmaya istekliyseniz, çok daha iyi gemiler, mürettebat ve bulunacak hazinelerle ödüllendirileceksiniz.
Genel olarak, Uncharted Ocean iyi bir korsan oyunudur, ancak mobil bir liman olduğundan, diğer daha ağır oyunların etkileşimi ve sürükleyiciliği yoktur. Korsan temalı bir oyun oynamak istediğim zamanlar oluyor ve Uncharted Ocean'ın basit oynanışı sayesinde çok fazla düşünmeden oynayabildiğim bir oyun. Sonuçta bu bir mobil bağlantı noktasıdır ve daha sessiz, sakin oyun oturumları için iyidir. Derinlemesine bir korsan oyunu arıyorsanız, çok daha ilgi çekici bir hikayeye ve oynanışa sahip çok daha fazlası var.