Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
onur akbaş 1
onur akbaş
noisiv 1
noisiv
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
D 1
delimuratt
ShadowFon 1
ShadowFon
shrpnl 1
shrpnl
DEVLOPER 1
DEVLOPER
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Karan2offical 1
Karan2offical
Hikaye Ekle

Altın Konu Dead Or School İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,316
Altın Konu
2,411
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 19 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,942
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1bbbaecdacecd50ba.jpg

Distopik bir gelecekte insanlar kendilerini yüzeydeki tehlikelerden korumak için yerin derinliklerinde yaşıyorlar. Virüsün ve insanlığın şimdiye kadar gördüğü en büyük değişimin üzerinden 70 yıldan fazla zaman geçti. Hayır, 2020 ve sonrasında karşılaşacağımız olaylardan bahsetmiyorum. Dead Or School, büyük ölçekli bir krizin benzer bir hikayesini anlatıyor, ancak esas olarak sadece okula gitmek ve normal bir hayat yaşamak isteyen genç bir kızın hikayesini anlatıyor.

Dead Or School, Tokyo sokaklarının üstünde ve altında geçen Studio Nanafushi'nin 2.5D yan kaydırma oyunudur. Şu anda dünyada olup bitenlere benzer şekilde, tehlikeli bir virüs insanlığı rahatsız ediyor. Ancak bu sadece insanları hasta etmekle kalmıyor. Virüsten etkilenenler de tehlikeli mutantlara dönüştü. İlk günlerde insanlar mutantlara karşı savaşmaya karar verdiler ancak üç yıl süren savaşın ardından insanlar kaybetti. Yıllar sonra insan nüfusu virüs öncesi yaşam hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyor. Ve şaşırtıcı bir şekilde okul hakkında da pek bir şey bilmiyorlar. Ta ki Hisako adındaki genç bir kız, büyükannesinin eski lise üniformasını keşfedene kadar. Hisako, büyükannesinin yaşayabileceği kadar şanslı olduğu hayatı istiyor. Gelecek yıllarda birçok genç çocuk da aynı şeyi düşünecekse yalan söylemem. Okula gitmek ve arkadaşlarla takılmak, izole olmaktan çok daha iyi geliyor. Bunun üzerine Hisako, yolculuk ne kadar tehlikeli görünürse görünsün yeni lisesini bulmak için yüzeye doğru bir yolculuğa çıkar.

2bc616d0a44e0bc51.jpg

Mutantlara karşı mücadele, reflekslerinizi test edecek hızlı tempolu bir katliamdır. Dark Souls'unki kadar cezalandırıcı olmasa da başparmaklarınızı iyi bir şekilde çalıştırmanız için yeterli. Elinizin altında çok sayıda silah varken, savaş hiçbir zaman sıkıcı olmaz, her zaman ödüllendirici olur, bazen sıkıcı ve sonsuza kadar değişir. Deneyebileceğiniz hem yakın dövüş hem de menzilli silahlarla oyun stili seçimi sizin. Garip bir olay akışında, genellikle uzaktan dövüşmeme rağmen yakın dövüş silahları benim için kazanan oldu. Her kategoride, düşmelerden ve yağma sandıklarından alınabilecek birden fazla silah vardır ve her biri, her dövüş için biraz farklı yaklaşımlar sunar. Silah depoları da var ama dürüst olmak gerekirse, çoğunlukla benim zaten donattığımdan daha zayıf seçenekler sundukları için onlardan çok az faydalandım veya hiç fayda görmedim.

Peki, kendiminkini yeniden üretip değiştirebilecekken neden daha iyi silahlar için mağazalara güveneyim ki? Silahların derinlemesine özelleştirilmesi beklenmedik bir özellikti ve hızla favori haline geldi. Yüzlerce silah modunu toplayarak silah cephanemi, dayanıklılığımı, gücümü veya genel dayanıklılığımı artırmayı başardım. Ayrıca büyük istifimde bazı gizli mücevherler buldum ve bunları birleştirdiğimde iki saniyelik rüzgar elde ettim ve her zaman emirlerimi yerine getirecek bir drone yardımcım oldu. Silah yapılarınızı ya kendi kişisel zevklerinize uyacak şekilde ya da geçemeyeceğiniz o tek dövüşe uyum sağlayacak şekilde sonsuza kadar doğrayıp değiştireceksiniz. Ne yazık ki donatma ve kişiselleştirme yalnızca kaydetme noktalarında yapılabildiğinden bu anında yapılamaz. Silahları yeniden dövmek de size bir miktar ek güç sağlayacaktır ancak biraz Yen'e mal olacaktır, bu nedenle ihtiyacınız olmayan silahları, değiştiricileri satmak her zaman yararlı olacaktır. Geniş bir koleksiyona sahip olmak zor olmasa gerek.

37251c7010be2e467.jpg

Dead Or School'da, ilerlemenin bazen ilerlemek için gerekli seviyeyi karşılamadığı söylenmemiş bir eziyet var. Neyse ki ölüm, son kurtarışınızdan önce herhangi bir seviye atlama ilerlemesini ortadan kaldırmaz. Ancak iki seviye ve altındaki düşmanlar çok az XP ile sonuçlanacaktır, bu nedenle her zaman en zorlu düşmanlara karşı mücadele etmek en iyisidir.

Başka bir sürpriz ise Dead Or School'un bir RPG bölgesine düştüğünü bulmak. Hisako, belirli silah becerilerini geliştirebilir veya silah türlerine odaklanan beceri ağaçlarıyla kişisel gelişime (HP, dayanıklılık) odaklanabilir. Bunu keşfetmek için tüm bu çeşitli özelleştirilebilir oyun stilleri, başlangıçtaki beklentilerimin senaryosunu tersine çevirdi ve savaşı daha az cezalandırıcı hale getirdi.

Dövüş mekanikleriyle oynamak son derece eğlenceli olsa da Hisako'yu kontrol etmenin biraz zor olduğu anlar da var. 2,5D yan kaydırıcıda, küçük koridorlardan geniş açık alanlara uzanan ve kamera açısının anında değişmesine neden olan alanlar vardır. Bu, kamera tamamen uzaklaştırılmış halde Hisako'nun konumlandırıldığı yere odaklanmaya çalışırken yoğun çatışma anları anlamına geliyordu. Bazı durumlarda rehber olarak bir işaret veriliyor ama çoğu zaman üzerime saldıran mutantların arasında kendimi kaybediyordum. Hisako'nun karakter sprite'ının geçici olarak bir ortama takılıp kaldığı tuhaf durumlar da vardı. Hatta bir noktada oyunumu yeniden başlatmak zorunda kaldım çünkü bir çukura düştüm ve yarı yolda sıkışıp kaldım. Hareket ve kamera sorunlarının dışında, diğer kontrolleri parmaklarınızla kolayca kullanabilirsiniz. Switch'te oynuyorsanız bunun için bir Pro Controller da öneririm.

4c70ae126cb3cfe7d.jpg

Dead Or School, her zaman keyif aldığım geleneksel anime sanat tarzını sürdürüyor. Biraz cinselleştirilmiş olduğu çok nadir durumlar var ki buna tamamen şaşırmadım. Ancak cinselleştirilmiş grafiklerin bir örneği, ana kahramanımızın belirli bir miktarda hasar aldıktan sonra üniformasının yırtılmasıydı. Ben erdemli biri değilim ama karakterinin olması gerektiği yaş ve üniformanın yırtıldığı yer göz önüne alındığında bu biraz utandırıcı bir andı. Bu bir 2,5 boyutlu yan kaydırma çubuğu olduğundan, bu açıkça 2 boyutlu karakterlerimizin bir 3 boyutluya karşı yerleştirildiği anlamına gelir. Ancak ikili arasındaki kontrast benim için ortaya çıkmadı. Ancak bunu söylerken, 3D seviye ortamları iyi tasarlanmış ancak bazı 3D karakter modelleri hakkında çok fazla şey söylenemez. Mini patron tasarımlarından bazıları, çok fazla gri olay nedeniyle biraz tembel görünüyordu. Tamamen işlenmiş ara sahneler benim için de büyük bir eksiklikti, bulanık görünüyordu ve önceki nesilden bir oyuna benziyordu. Neyse ki onlara tamamen güvenilmiyor.

Genel olarak Dead Or School görsel olarak en parlak oyun olmayabilir ancak savaş ve derin silah özelleştirmesi açısından neredeyse kusurlarını telafi ediyor.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri