Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Welcome to Elk, Triple Topping tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir anlatım oyunudur. Oyun, 17 Eylül 2020'de Steam ve Xbox'ta yayınlandı ve etkileşime girilecek çok sayıda karakter ve hikayenin bulunduğu kurgusal bir adada geçiyor. Başlangıçta oyunun elle çizilmiş görsellerinin ağırlıklı olarak siyah beyaz olması, ana karakterlerin renkli olması ve onların komik sallanma hareketi animasyonları ilgimi çekti. Kendi kendime düşündüm, bu 3 yaşındaki ve 6 aylık kızlarımın önünde oynayabileceğim eğlenceli ve ilginç bir oyun olacak. İnceleme anahtarı verildiğinde oyunun oldukça ağır temalarla ilgilendiği konusunda uyarıldım.
Bu uyarı için müteşekkirim ve gerekirse duraklamaya hazır olarak hazırlandım ve kızlarım yattıktan sonra gerçekten duraklayıp oynamak zorunda kaldığım zamanlar oldu. Elk'e Hoş Geldiniz'deki hikayeler gerçek hayat hikayelerini yansıtıyor; bazıları mizahla dolu, bazıları ise karanlık ama el ele gidiyorlar. Ön uyarıya rağmen bazı hikayeleri oldukça yüzleştirici buldum. Oyunu oynadığım için mutluyum ama bu uyarıları mutlaka dikkate alın. Geliştiriciler sorunların akıllıca ele alınmasını sağlar ve sizi bu durumlara karşı ısıtır.
Küçük bir kasabada çıraklık yapmak için şehirdeki yoğun hayatını feda eden pembe saçlı genç bir marangoz olan Frigg olarak oynuyorsunuz. Frigg, Elk'e vardığında hayatın yavaş temposunun sıkıcı olacağından endişeleniyor (internetleri bile yok), ancak hiçbir şeyin gerçeklerden bu kadar uzak olamayacağını hemen keşfediyor! Daha iyi bir marangoz olmayı öğrenmek ve kasabayı geliştirmek için orada olmasına rağmen, kasaba halkına başka şekillerde yardım etmeye başlar. Başlangıçta bu durum sinir bozucu çünkü gerçekten marangozluk yapmak istiyor ama sonra ilişkiler kurmaya ve yeni arkadaşlarıyla ilgilenmeye başlıyor. Burası küçük bir kasaba, haberler hızlı yayılıyor ve herkes birbirini kolluyor; çoğu da öyle.
Welcome to Elk'teki elle çizilmiş sahnelerde hareket etmek Xbox denetleyicisi ile kolaydır ve şehirdeki yol nispeten doğrusaldır. Gün boyunca karla dolu sokaklarda biraz dolaşabilir, yürürken çatırdayan kar sesleri eşliğinde Frigg'in hayatına dalmanızı sağlayabilirsiniz. Daha önce de belirtildiği gibi, etkileşime girebileceğiniz karakterler ve öğeler dışında ekrandaki her şey siyah beyazdır. Tuhaf nesneler çıkaran bir otomat ve balık yığınları gibi bazı öğeler sahnelere hayat katıyor. Diğer öğeler ya bir şeyin anında gerçekleşmesini sağlar ya da daha sonra geri dönebilmeniz için not etmeniz içindir. Çoğu öğeyle etkileşime girerseniz bazı başarılarla ödüllendirilirsiniz. Tek renkli öğeler olduklarından, başparmak gibi dışarı çıkıyorlar, ancak oyunu tamamladıktan sonra bazı başarıları kaçırdığım için etkileşime girmeyi özlediğim birkaç kişi vardı.
Gün boyunca karşılaştığınız herkesle konuşacaksınız ve bu, karşılaşacağınız çeşitli tuhaf, harika ve bazen de kaba karakterlerin arka planını ekleyecektir. Bazıları size tamamlamanız gereken bir görev veya görevler verecektir. Bitirdiğinde Frigg sana yorgun hissettiğini söylüyor. Çoğu zaman bu, herkesin bir içki ve gece içkisi için "The Hermit" adlı yerel bara gitmesi anlamına gelir. İlk başta bunun Frigg'in yerlileri tanıması için iyi bir yol olduğunu düşündüm. Pek çok teorik sorun, sadece çözülerek ya da bir içki eşliğinde konuşularak çözülür. Alkol bağımlısı olan bazı karakterler var ama bunu daha sonra öğrenmiyorsunuz, daha doğrusu bazı olaylar olduğunda fark ediyorsunuz.
Geceleri konaklama yerinize geri döndüğünüzde oyunun görüş açısı, Frigg hareket ettikçe etrafındaki bir daireye indirgeniyor, diğer her şey siyahla örtülüyor ve neredeyse kar yağarken görebildiği görüş alanını gösteriyor. Oldukça iyi bir etki. Evinize döndüğünüzde, yatmadan önce etkileşimde bulunabileceğiniz öğeler var. Frigg uyurken "Lynchian Dreams" görüyor ve birisi şişeye mesaj bırakıp duruyor. Mesaj, o gün boyunca gerçekleştirdiğiniz eylemlerin ve etkileşimlerin tam öyküsünü anlatıyor ve çoğu zaman, gerçekten keyif aldığım belirli karakterlerin düşüncelerine veya konuşmalarına biraz daha fazla ayrıntı katıyor. Tabiri caizse günü bitirmenin iyi bir yoluydu. Hikaye anlatımının bazı duygularının belirginleşmeye başladığı yer burasıdır.
Sonra Elk'e Hoş Geldiniz'in ilk ağır hikayesi geldi ve uyarıyı hatırlamış olmama rağmen yine de şok etkisi yarattı. Durumun kendisi beklenmedik değildi ama beni etkileyen şey, içerdiği ayrıntı düzeyi ve ahlaki eylem tercihlerinin teşvik edilmesiydi. Hem oyunun grafikleri hem de duygusal tonu belirleyen müzik açısından konunun iyi ele alındığını söylemek dışında ayrıntıya girmeyeceğim. Frigg'e iyi olup olmadığı ve durumu halletmeye yardımcı olup olamayacağı soruldu. Size bunu yapmama seçeneği veriliyor ve bu ilk olayda yardım etmek zorunda olup olmadığınızı bilmiyorum ama ben yardım etmeyi seçtim. Sahne ilerledikçe, ben bu durumda olsaydım nasıl tepki vereceğimi merak ettim.
Sekans tamamlandığında, bize aynı koşulları kendi anılarından anlatan gerçek hayattaki bir kişiyle yapılan bir röportaj gösteriliyor. Başka bir hikaye de Grönland'da ve Kaliforniya'nın kırsalında yaşayan ve aynı zamanda Elk'in yönetmeni Astrid'in de kardeşi olan Lauge adında bir adamdan geliyor. Bu olayların gerçekten gerçek insanların başına geldiğini fark ederek bunu da oldukça yüzleştirici buldum. Uzun zaman önce yaşanan olaylara rağmen anıları çok canlı ve detaylıdır. Bazı olaylar olup biten ve karşılaşılan şeylerdir, bazıları ise canlı eylemlerdir ve sonuçlarıyla ilgili düşüncelerle baş başa bırakılırlar, hatta daha da kötüsü, o anda ve orada yüzleşmeyle uğraşırlar.
Daha sonra oldukça acımasız bir kararla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Gerçekten zor seçenekler vardı ve karakterlerin diyalogları size üçüncü seçeneğin kaçış olduğunu hissettiriyordu. Açıkçası kararı düşünmek en az 5 dakikamı aldı. Bunun bir oyun olduğunu biliyorum ama sanki gerçek hayattaki bir uygulamaya karar veriyormuşum gibi hissettim. Her olaydan sonra bunu bir süre düşündüm ve olayın olaya karışanlar üzerinde yaratacağı etkiyi düşündüm. Geliştiriciler oyunda bu durumları nasıl ele aldıklarını açıklıyor.
“Elk'e Hoş Geldiniz'deki hikayeler, tanıdığımız ve olayların gerçekleştiği sırada orada bulunan kişiler tarafından anlatılıyor. Hepsi hafızadan anlatılıyor. Hem web sayfamızda hem de oyunda kullanılma şekli ana hikayeye sadıktır ancak isimler, konumlar ve diğer ayrıntılar gibi her şey değiştirilir, yeniden adlandırılır ve çoğu zaman arkalarındaki gerçek kişileri korumak için yeniden çerçevelenir; bu nedenle onları bu şekilde adlandırıyoruz. uzun masallar. Hikayeler örneğin gerçek suçlarda yaşayacağınız gibi birebir değil. Yeniden yazılırlar ve tek bir doğrusal anlatıda birleştirilirler. Karakterler, başlangıçta bir parçası olmadıkları bir hikayede rol oynayabilir ve hikayelerin gerçek gerçeğini yalnızca onu tasarlayan biz bilebiliriz veya buna yaklaşabiliriz.”
Hikayelerin her biri hakkında bilerek herhangi bir ayrıntıdan bahsetmedim. Ayrıntıları ve oynadıkça yarattıkları etkiyi bozmak istemiyorum, ayrıca bazı içeriklerin ayrıntıya girmenin uygun olmadığını düşünüyorum. Herkesin kendi hızına göre yaklaşması ve üstesinden gelmesi gerekir, ancak bu oyunu oynamanızı tavsiye ederim. Oyuna dalmadan önce bazılarından örnek almak istiyorsanız
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
adresindeki hikayeleri okumanızı tavsiye ederim. Oyunu birkaç akşam boyunca tamamlamam için harcadığım birkaç saat beni büyüledi. Hikayenin nihayetinde nereye gittiğinin farkında değildim ama her günü Frigg'in yaptığı gibi geçirdim ve genel olarak eğlenceli bir deneyimdi.Duygusal ağır hikayeler, Frigg ve diğer karakterlerin gerçekten eğlenceli, ilginç ve genellikle kaygısız mini oyunlar oynamasıyla dengeleniyor. 'Anne ve baba balonları' oluşturmak için yüz bakımı özelliklerini sabitlemek, farklı köpük gereksinimleri olan biraları dökmek ve diğerlerinin yanı sıra bir hamster tuzağı kurmanız gereken akıllıca bir oyun gibi oyunlar oynayacaksınız. Andreas Busk'ın bestelediği olağanüstü müziklerden bazılarının öne çıktığı karoake şarkısını söylerken paylaşılan gerçekten güzel bir an da var. Ancak şarkının sonuna doğru, Frigg'i ve beni de rahatsız eden korkunç olası sonuca dair bir fikir veriliyor. Karşılaştığınız tüm mini oyunlar, hikayenin ve oyunun o anlardaki ruh halinin altını çizecek şekilde tasarlandı.
Genel olarak Welcome to Elk oynamaktan keyif aldım ve tüm oyun boyunca bunu başarabildiğim için mutluyum. Sonunda ana karakterleri ve onların tasvir edilen hikayelerini, hatta hikayeleri anlatan gerçek hayattaki insanları gerçekten hissettim. Son, tüm deneyimi tamamlamanın güzel ve sıcak bir yoluydu. Oyunu oynadıktan sonra uzun süre düşündüm ve oynadığımdan beri bu incelemeyi yazmak için biraz zaman ayırmamın nedenlerinden biri de bu. Hikâyelerin bazı ayrıntılarını hatırlamak üzücü ve bu hikâyeleri yeniden anlatan, onlarla her gün yaşayan insanlar için bunun ne kadar zor olduğunu ancak hayal edebiliyorum. Neyse ki oyunda çok fazla mizah var ve buna uygun sanat tarzını ve müziği sevdim.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)