Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
xranzei 1
xranzei
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Altın Konu Morbid: The Seven Acolytes İnceleme

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

100ab99758a731ca7.jpg

Bunlar iğrenç görünümlü canavarlar ve bazı canavarlar ve patronlar oldukça grafiksel olduğundan oyunun piksel sanat tarzı için müteşekkirim. Ayrıca çok fazla kan ve cesaret var ama sanat tarzı sayesinde bu çok da abartılı değil. İlk boss ile dövüşürken, bossu yendikten sonra her yerde cesaret patlayana kadar arka planda ne olduğunu fark etmedim. Ölü bir balinaydı ve kan patlaması dindikten sonra bir sonraki bölgeye geçmenizi sağlıyor. Yine de diğer patronların bazılarıyla karşılaştırıldığında bu hafifti; berbattı.
Koşarken, boşluk tuşuyla atışlardan kaçınırken ve ağır saldırılar dayanıklılığınızı tükettiğinden dayanıklılığınızı yönetmeye büyük önem verilir ve başlangıçta çok fazla bir şeyle başlamazsınız. Oyunda tek elli kılıçlar ve hançerler gibi küçük ve hızlı silahlardan, üç uçlu mızrak ve büyük kılıçlar gibi ağır vurucu silahlara kadar 25'in üzerinde farklı silah bulunmaktadır. Ayrıca oyunda kısa sürede aldığınız menzilli bir silahı da taşıyabilirsiniz ve tabanca, pompalı tüfek ve tatar yaylarını kullanabilirsiniz, ancak cephaneniz çok sınırlıdır. Sadece 5 mermi cıvata ancak nadir cephane dolum paketleri toplayabilirsiniz. Bir tapınakta meditasyon yapmak çok şükür sağlığınızı ve cephanenizi yeniler.

2311fa85c2889ea95.jpg

Oyundaki farklı silahların her biri, rünleri yerleştirebileceğiniz bir dizi yükseltme yuvasına sahiptir. Rünler ateş veya yıldırım hasarı eklemek, sağlığınızı artırmak, vurulduğunda cana dokunmak gibi şeyler yapar ve anında silahlara eklenebilmektedir. Kılıcımın ve üç mızrağımın dört adet rune yuvası vardı, bu da hasar çıktısında gözle görülür bir fark yarattı ve ateş, zehir, soğuk hasarı ekledi. Normalde bu tür oyunlarda daha hızlı sallanma hızlarını tercih ederken, çok daha yavaş olmasına rağmen 2 elli silahları kullanmayı tercih ettim. Canavarlara vurabileceğiniz menzil size çok daha fazla kaçış ve kaçma hareketliliği sağlar, özellikle de size son derece sert vurdukları boss dövüşlerinde. Daha sonra size rünleri kaldırmanız için bir öğe verilir, ancak sizi uyaralım, tüm rünleri aynı anda kaldırırlar ve bu rün sökücü tek kullanımlık bir öğedir. Bireysel rünleri değiştirememek biraz üzücü çünkü bu, daha sonra kullanmak üzere daha fazlasını depolamamız gerektiği ve envanterde yer kaplaması gerektiği anlamına geliyor.

Kusursuz derecede ayrıntılı olan her bölgeyi erken keşfederek, oyun eğitimi ipuçları sağlayacak veya oyunun hikayesinden ve bilgisinden bazılarını sağlayacak kitaplar bulacaksınız. Öğe açıklamasına hızlıca bir göz atabilirsiniz, ancak tapınaklara ulaşıncaya kadar oyunun öyküsü hakkında daha fazla bilgi edinemez, görev günlüğünü okuyabilir, meditasyon yapabilir, hızlı seyahat edebilir ve oyunu kaydedebilirsiniz. Bu türbeler sizin kaydetme noktalarınızdır ve bu nedenle nerede olduklarını hatırlamak isteyeceksiniz. Her canavarın mekaniğini, özellikle de kafatası simgesi mini patronlarını öğrenirken çok öleceksiniz. Öldüğünüzde ziyaret ettiğiniz son tapınakta yeniden doğarsınız. Neyse ki eşya veya XP kaybetmezsiniz, ancak canavarların tümü sıfırlanır.

32fc0c6bd7a99ed08.jpg

Bu bölgelerde savaşırken açılacak bir mini harita veya genel harita yoktur. Bu nedenle, işlerin nerede olduğunu veya sinir bozucu olan o yan görevi nereden aldığınızı hatırlamanız gerekir. Bir yan görev aldığım bir NPC'nin nereden olduğunu, başlangıç bölgeleri sırasında onları teslim etmeyi atladığım noktaya kadar hatırlamak için oldukça fazla geri izleme yapmak zorunda kaldım. Ayrıca satıcı ya da saklama kutusu da yok, bu yüzden bir süre sonra paketim dolduğunda eşyaları atmak zorunda kaldım.

Morbid: The Seven Acolytes'e yapılan diğer benzersiz eklemeler, seviyelendirme sistemi ve akıl sağlığı ölçerdir. Seviye atlamak için yeterli XP kazandığınızda, bir beceri puanıyla ödüllendirilirsiniz. İlk kutsamayla karşılaşıncaya kadar bu beceri puanlarını kullanmak için hiçbir yöntem olmadan bir süre bekledim. Bereketler, seviye atlamak için puan harcadığınız buff kartları gibidir ve yalnızca tapınaklarda yerleştirilebilirler. Akıl sağlığı ölçer ekranın solunda mor renktedir ve sıfıra yaklaşmaya başlarsanız ekranın kenarlarında mor damarlar titreşir. Bu gerçekleştiğinde ve canavarlar öldüğünde, o canavarın mor hayaletimsi bir formunun ortaya çıkma ve mücadeleyi daha da zorlaştırma şansı vardır.

4b4046d955a1f3d77.png

Tapınakların tasarruf noktalarınız olması ve orada meditasyon yapmanın az önce öldürdüğünüz tüm canavarları sıfırlayacağı gerçeği hoşuma gidiyor. Bir türbeyle karşılaştığınızda bu biraz risk ve ödül meselesidir ve sağlığınız yarı yarıya olabilir, ancak daha sonra oraya ulaşmak için atlamış olabileceğiniz yollara özgürce koşabileceğiniz için meditasyon yapmamaya karar verebilirsiniz. Ayrıca tapınaklar arasında hızlı seyahat edebilmenizi, bir yan veya ana görevde geri koşmanıza gerek kalmadan ve bir harita olmadan yolu hatırlamadan ışınlanmanıza olanak tanımasını da seviyorum. Bazen çatışmalar arasında iyi bir moladır ve son seyahatlerinizde ortaya çıkardığınız bazı eşyaları, silahları, alanları veya hikayeleri okuyarak biraz gevşemenize olanak tanır.

Genel olarak Morbid: The Seven Acolytes, türün hayranlarının keyif alacağı iyi bir aksiyon RPG'sidir. Karanlık ruhların tarzı var, bu yüzden bu türbelere dikkat ettiğinizden emin olun. Ölümden korkulacak bir şey değil ama az önce temizlediğiniz canavarlarla savaşmak zorunda kalacaksınız ve sonraki seviyelerde bu, makul miktarda zaman kaybı anlamına gelebilir. Yine de, her bölgenin müthiş müzikle ilerleyişinden keyif aldım ve bazen grafik içeriği yumuşatan sanat tarzını beğendim. Eğer bir meydan okumaya hazırsanız Morbid tam size göre.

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri