Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Wayward Distractions'dan Space Otter Charlie, yeni bir yuva bulma yolculuğunda adı geçen Charlie'yi takip ediyor. İnsanlar gezegeni çöpe atıp terk ettikten sonra Dünya'da kalan hayvanlar bir araya geliyor. İnsanın çöplerini kullanarak kendi uzay gemilerini inşa ediyorlar ve yeni bir yuva aramak için büyük siyahlığa doğru yola çıkıyorlar. Uzayda maceraya atılan Charlie'nin ekibi, kendilerini yeni bir yuvaya doğru yönlendiren bir gemiyle karşılaşır.
Sıfır yerçekimi ortamlarında akıcı hareket özelliğine sahip olan Space Otter Charlie, seviyeleri yakınlaştırarak engellerden kaçınıyor ve düşmanları yenerken yeni silahlar ve kıyafetler üretiyor. Oyun, sizi ekstra bilgi ve ekipmanın yanı sıra işçilik için daha fazla kaynak içeren yan seviyelere götürecek seviyelerde koordinatlar bularak keşfi ödüllendirir. Bu seviyeler isteğe bağlıdır ancak yolculuğunuza yardımcı olacaktır.
Fizik motoru düzgün ve kullanımı kolaydır. Bu inceleme bir Steam kopyasıyla yapıldı ve fareyi ve klavyeyi kullanma veya bir denetleyici bağlama seçeneğim vardı. Charlie üzerinde daha fazla kontrole sahip olduğum için fareyi ve klavyeyi kullanmaya başladım. Kontrolcü seçeneği hala iyi olduğundan konsol oyuncuları endişelenmesin, sadece fare ve klavye kombinasyonunun benim için daha iyi olduğunu gördüm.
Seviyeler, biraz düşünmeyi ve farklı silahların kullanılmasını gerektiren farklı zorluklar ve bulmacalar sunuyor. Bazen bir düğmeye basmak için reflektörlü silahınızı dar bir aralıktan aşağıya ateşlemeniz gerekebilir, bazen de ilerleyebilmek için lazerin önüne bir kutu itmeniz gerekebilir. Space Otter Charlie'nin seviyeleri de iyi bir çeşitlilik sunuyor. Lavların yüzeylerin bazı kısımlarını kapladığı, sizi tekrar iniş ve kalkış yerine jet paketinizi bölümler arasında manevra yapmak için kullanmaya zorladığı, bir başkasının ise bakteri benzeri düşmanlarla daha organik bir his verdiği bir seviye var.
Charlie'nin gemisinde iki su samuru ve bir inşa botundan oluşan mürettebatınız var. Bir su samuru size bir sonraki adımda nereye gideceğiniz konusunda kullanışlı ipuçları verir ve oyunda belirli bir noktaya ulaştığınızda diğer su samuru, seviyelerde toplanan enerjiyle diğer hayvanları geminize doğru eğmeye başlar. Yapım robotları seviyelerde bulunabilir ve jet paketiniz için yeni silahlar, artırılmış kalkanlar veya yakıt depoları gibi yükseltmelerin yanı sıra yeni kıyafetler oluşturmanıza olanak tanır. Kıyafetler de yalnızca gösteriş amaçlı değildir; kendilerine özgü silahları vardır.
Hikaye görevlerine geçmeden önce mümkün olduğu kadar fazlasını keşfettiğimden emin olarak Space Otter Charlie'nin seviyelerini keşfetmekten gerçekten keyif aldım. Seviyeleri aramak bir zevkti ve etrafta uçmak çok eğlenceliydi. Oyunda yaşadığım tek sorun son bölüm oldu. Tüm oyun boyunca Charlie'yi dikkate alınması gereken bir güç haline getirmek için onu geliştirmekle harcadım, ancak bunun için tüm donanım yükseltme çalışmalarını boşa çıkaran bir makine kıyafeti giydirildim. Tüm oyunu tek bir tarzda oynamanın hayranı değilim, sadece son bölüm ve patron için onu tamamen farklı bir şekilde oynamaya zorlandım.
Space Otter Charlie'nin ayrıca iki modu olan yerel bir çok oyunculu oyunu var: Furry Fury ve So Urchin. Furry Fury, oyuncuların önceden belirlenmiş sayıda öldürmeye ulaşmak için yarıştığı oldukça standart bir ölüm maçı tarzıdır. Yani Urchin, haritada rastgele yumurtlayan kestaneleri yemek için başkalarıyla yarışmanızı sağlıyor. Haritalar, çeşitli etkileri tetikleyen anahtarlar gibi etkileşimli öğeler içerir. Space Otter Charlie'nin yerel çok oyunculu modu, Steam'in Remote Play Together özelliğiyle uyumludur.
Genel Uzay Otter Charlie, keşfi ödüllendiren toplanabilir öğeler içeren çok eğlenceli, fizik tabanlı bir macera oyunudur. O kadar iyi ki, daha fazlası olmadığı için hayal kırıklığına uğradım, bence bu bir oyun hakkında söylenebilecek en iyi şeylerden biri.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)