xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
D 1
delimuratt
ShadowFon 1
ShadowFon
shrpnl 1
shrpnl
DEVLOPER 1
DEVLOPER
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Karan2offical 1
Karan2offical
mavzermete 1
mavzermete
M 1
m2referencee
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle

Altın Konu The Touryst İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,316
Altın Konu
2,411
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 19 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,942
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1666e817449928eae.jpg

Touryst, Shin'en Multimedia tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir aksiyon ve macera bulmaca oyunudur. İlk olarak Kasım 2019'da Nintendo Switch için ve ardından Temmuz 2020'de Xbox One ve PC için piyasaya sürüldü. Bu incelemenin odaklanacağı oyunun geliştirilmiş bir sürümü, 10 Kasım 2020'de Xbox Series X ve S için lansman olarak yayınlandı. Bu, Xbox Series X'in lansman oyunu ve konsol ünitesiyle birlikte gönderdiğimiz inceleme kodlarının bir parçası olmasaydı, bu harika oyunu deneyimleme zevkini yaşayamayabilirdim, bu yüzden bu fırsatı yakaladığım için mutluyum.

Touryst Adası'na tekneyle bırakılan bir turisti canlandırıyorsunuz. İlk başta voksel tabanlı sanat tarzı ve basit oyun tarzı neredeyse onu rafa kaldırmama neden oldu ve bunun daha genç bir izleyici kitlesini hedeflediğini düşünmemi sağladı. Küçük oğlum minik bacaklarını sahile doğru koştu, palmiye ağaçlarının, plaj şezlonglarının, çimlerin, çiçeklerin ve plaj kulübelerinin hepsinin voksel bazlı olduğunu fark ettim ve bana Minecraft ve Lego'yu hatırlattı. Bu, 3 ve 9 aylık iki kızımın önünde mutlu ve güvenli bir şekilde oynayabileceğim ve izleyebilecekleri içerik konusunda endişelenmeme gerek kalmadığı bir oyun olduğu anlamına geliyordu.

2211e7de4a92cbef2.jpg

Sahilin aşağısında, kulenin tepesinde bir cankurtaran vardı ve bana çok fazla yüzmememi ve beni görebileceği bir yerde kalmamı söyledi. Başka bir kız okyanusun üzerindeki güneşe hayretle bakıyordu. Palmiye yapraklarının arasından parlayan güneş ışınlarının bu tür bir oyun için harika bir etki olduğunu fark ettim. Gerçekten bir ada kaçamağındaymışım gibi hissettim. Toplayabileceğim bazı paralar olduğunu fark ettim, ancak bazıları karakterimin yapabildiği küçük sıçramalar nedeniyle ulaşamadığım ağaçların tepesindeydi. Ancak etrafta dolaşacak çok fazla gayrimenkul yoktu ve bundan sonra ne yapılacağına dair talimatlar da yoktu.

Daha fazla araştırdığımda, kıyıya yakın küçük bir adada taş bir anıt gördüm ve daha da ilerde bir dizi taş düğme vardı ve üzerinde temelde "yerli halk bu taşların bir şeyin kilidini açacağına inanıyor" yazan bir tabela vardı. Taş düğmeleri kullanarak anıtın tepesini açtım ve yaşlı bir adamı bulmak için atladım ve bana dört anıt taşı bulmam ve bunları kendisine geri getirmem gerektiğini söyledi. Böylece ana görev dizisi başladı ve keşfetmesi keyifli olan diğer ilk adaları keşfetmeye başladım.

3c12f4b037e4c3958.jpg

Bir süre sonra The Touryst bana eski tıkla ve tıkla macera oyunlarının nostaljisini yaşatmaya başladı. Ada konumları arasında oldukça fazla gidip gelme var ancak adalar arasında geçiş gerçekten hızlı olduğundan, bir angarya gibi gelmiyor. Sonunda, her biri farklı bir temaya ve eğlenceli isteğe bağlı yan görevlerin yanı sıra çözülmesi giderek zorlaşan birincil bulmacaların iyi bir karışımına sahip sekiz konumu keşfedecek ve kilidini açacaksınız.

Anıt bulmacalarından bazıları, kamera ve kontrollerle mücadele etmeye başladığım yer olan platform zorluklarına dönüşüyor. Kamerayı döndürebilirsiniz ancak sahneye bağlı olarak 180 dereceyle sınırlı olabilirsiniz. Bir nesneden diğerine atlamak için kamera açılarını kullanmak yerine, gölgemin nereye düşeceğini izlemeye güvendiğimi kısa sürede öğrendim. Çoğunluğu basit atlama bulmacalarıydı, ancak beni çok sinirlendiren bazı zor bulmacalar da vardı.

40e8f32c3c5a49b27.jpg

İsteğe bağlı çok sayıda yan görev var, ancak hepsi benim için oyunun çekiciliğini artırdığı için tamamlanmaya değer olduğunu hissettim. Bazıları, Hawayy adasındaki bir gömlek mağazasında değiştirebileceğiniz belirli türde kıyafetler giymenizi gerektiriyordu. Bir futbol antrenörü, futbol forması giyerek 'futbol oyuncusu olduğunuzu kanıtlamadığınız' sürece topa vurmanıza izin vermez ve retro bir oyuncu forması giyerseniz Leysure Adası'ndaki oyun makinelerinde indirimden yararlanabilirsiniz. Santoryn'deki kulübe girmek istiyorsanız şık giyinmeniz gerekir ve sörf yarışmasına katılmak istiyorsanız yalnızca sörf şortu giyebilirsiniz. Tüm bunlar, bulmacaları çözmenin ve genel hikayeyi ilerletmenin yollarını öğrenirken eklenen macera ve heyecan duygusuyla birlikte, bir adadan kaçış hissine katkıda bulunuyor.

Başarıların yan görevlere bağlı olması da yardımcı oluyor ve The Touryst'in 2021'de tüm başarıları %100 tamamladığım ilk oyun olduğunu söylemekten gurur duyuyorum ve hatta 100 başarımı tamamlamamın üzerinden yıllar geçtiğini bile söyleyebilirim. Bunu oynamak gerçekten bir zevkti ve tüm başarıları kazanmak için yapbozun tüm parçalarını bir araya getirmek için 9 saatten fazla zaman harcadım. Leysure Adası'ndaki üç atari oyununu oynamak bana gençliğimde yüksek skorları aşmak için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığım oyunları hatırlattı. Sabır ve kararlılık sonunda kazanır.

5c0cf905e4f945716.jpg

Genel olarak The Touryst, bulmacalara ve maceraya daha derinlemesine daldıkça daha fazlası için geri gelmemi sağlayan sürpriz bir hit oldu. Bazı sinir bozucu sahneler var. İşin püf noktası, gölgenin nereye indiğine güvenmekti ve sonunda her bulmacayı tamamladığında büyük bir başarı duygusu oluştu. Oyun listesinde göz atmış olabileceğim bu oyunu inceleme fırsatı bulduğum için çok mutluyum ve bu, benim için Xbox Series X ve S lansman oyunlarının öne çıkanlarından biri. Touryst'in Xbox Game Pass kataloğunun bir parçası olduğu göz önüne alındığında, oyunu oynamanızı şiddetle tavsiye ederim.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri