tmaselica 1
tmaselica
bikral 1
bikral
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bvural41 1
Bvural41
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
YazilimMühendisi 1
YazilimMühendisi
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
Hikaye Ekle

Altın Konu Neurodeck İnceleme

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1f60fdda36ae68af4.jpg

Neurodeck, geliştirici Tavrox Games ve yayıncı Goblinz Studio tarafından 18 Mart 2021'de piyasaya sürülen prosedürel olarak oluşturulan bölümler, sıra tabanlı savaşlar, kalıcı ölüm ve rol yapma özelliklerini içeren bir deste oluşturma oyunudur. Neurodeck'te her koşuda oynarsınız, karakterinizi anlarsınız ve düşman fobilerinin üstesinden gelirsiniz. Bu inceleme PC sürümüne odaklanıyor ancak oyun hala geliştirilme aşamasında ve yakında Nintendo Switch'teki oyuncular için çıkacak.

Fobiler, akıl sağlığı ve yetişkinlere yönelik bazı diller de dahil olmak üzere karanlık temalara ilişkin tartışmalar ve görseller olacak. Bu kavramlara duyarlıysanız lütfen bu incelemeye ve oyuna biraz dikkatli devam edin.

297fd76f8be1bf312.jpg

Neurodeck, karakterinizi ve duygunuzu seçme seçimiyle başlar. Tamamlanan koşulardan sonra daha fazlasının kilidini açana kadar oyuna Lei ve neşe duygusuyla başlarsınız. Seçtiğiniz duygu destenizi ve karakter güçlendirmelerinizi etkiler. Karakterinizi ve duygunuzu seçtikten sonra, kısa ve etkileşimli bir eğitim ana oyun mekaniği konusunda size yardımcı olacaktır. Her turda üç eyleminiz ve yönetmeniz gereken bir Dayanıklılık ve Akıl Sağlığı ölçeriniz var. Çoğu eylem dayanıklılığı tüketecek ve düşmanlar öncelikle akıl sağlığınıza saldıracak. Pasif efektler, yetenek istifleme ve öğeler, temiz bir oyun tasarımına zorlu bir strateji düzeyi ekler. Bir fobiyi yendikten sonra size dört kart sunulur ve bunlardan birini destenize eklemeyi seçersiniz.

Turlar ya fobiyle yapılan bir savaş ya da arabuluculuk oturumudur. Arabuluculuk turları, destenizi oluşturmak veya yönetmek, pasif yetenekler eklemek, gelecek turlar için kartların kilidini açmak veya maksimum dayanıklılığınızı veya akıl sağlığınızı geliştirmek için çeşitli aktiviteler sunar. Arabuluculuk turları sırasında seçilen karakter aynı zamanda karmaşık, kafa karıştırıcı ve sinir bozucu durumlarla uğraştığı kişisel hikayelerini de paylaşır. Ne yazık ki paylaşılan bazı hikayelerin okunmasını zorlaştıran dilbilgisi hataları vardı. Lei ile yapılan koşuda, daha derinlemesine araştırılırsa ilginç olabilecek ırkçılıkla karşılaştığı hikayeler vardı.

3ca936f917a53f09d.png

Karanlık temalara ve karakterlerin kişisel hikayelerine eğilmek, bunu biraz savunmasız bir oyun deneyimi haline getirdi. Tokofobi (hamilelik korkusu), agorafobi (bir durumdan veya yerden kaçamama korkusu) gibi fobilerle ve kaygı, depresyon ve vücut dismorfisi gibi kavramlarla karşılaştığınızda Neurodeck'in temalardan dolayı herkese uygun olmayabileceğini anlıyorum. Koşular sırasında karşılaştığınız düşmanlarda pek fazla değişiklik olmuyor. Fobilerin tümü karmaşık zihinsel sağlık konularını kapsamaz, ancak fobiyi kişisel olarak paylaşıyorsanız karşı karşıya kalabilirsiniz. Çoğu durumda sunulan psikolojik unsurlar derinlemesine veya fazla incelikle araştırılmamıştır.

Neurodeck'in görsel unsurları sade tasarlanmış ve zariftir. Bilgi, farklı bir sanat tarzıyla açıkça sunulmaktadır. Neurodeck bir deste oluşturma oyunu olduğundan, zor düşmanlarla karşılaştığım oyun turları sırasında tüm destemin daha şeffaf olmasından memnun olurdum. Bu oyundaki ses tasarımı oldukça rahatsız edici ve minimalisttir. Oyun sırasında basit bir küçük piyano ana teması çalıyor, perküsyon ve düşman ses efektleri savaşlar sırasında gerilimi artırıyor.

41d6fe22b54943b22.jpg

Neurodeck'in sinir bozucu bulduğum yönlerinden biri, yeni kartların kilidini açmak için gereken süre ve her çalıştırmada destenize ekleyebileceğiniz kartların rastgele yapısıydı. İlk başarılı koşumu tamamlamadan önce oyunu yaklaşık altı saat oynadım. Yaklaşık beş saat civarında editörüme çaresizlik içinde bir mesaj gönderdim. Deste oluşturma türünde bir acemi olarak oyunda kötü mü olduğumu, yoksa oyunun rastgele unsurlarının bana karşı mı çalıştığını anlayamadım. Bu duyguya rağmen oynamaya devam etmek zorunda olduğumu hissettim. Sanki Neurodeck çaresizliğimi duymuş gibi, bir sonraki denememde bir Snack kartının kilidini açtım. Snack kartı, hiçbir dayanıklılık maliyeti olmadan akıl sağlığımı toparlamamı ve 1 eylem kazanmamı sağladı; bu, oyunun kurallarını tamamen değiştirdi. Destemde Snack varken bir sonraki koşuyu kolaylıkla geçtim.

Bir koşuyu tamamladığınızda daha fazla duygunun ve artan zorlukların kilidi açılacaktır. Mevcut diğer karakter Jüpiter'in kilidini henüz açmadım, ancak koşusunu oynarken onun hikayelerini okumayı sabırsızlıkla bekliyorum.

20200518150617_1-1024x600-1.jpg

Oyunun geliştiricisi, piyasaya sürüldükten sonra toplulukta aktif olarak oyunun nasıl geliştirilebileceği konusunda geri bildirim arıyor. Oyun deneyiminin iyileştirmelerle ve zamanla eklenen daha fazla içerikle ayarlanmaya devam edeceği konusunda iyimserim.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri