Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Yeni Pokémon Snap, 2021'de şu ana kadar piyasaya sürülen en saf ve eğlenceli oyun deneyimidir. 30 Nisan'da Nintendo Switch için piyasaya sürülen Yeni Pokémon Snap, yetişkin yaşamının bataklığını geçici olarak ortadan kaldırmak için neşe, sihir ve nostaljik hisler getiriyor. Hızlı koşular, oyunun elde taşınan bir cihazda çalıştırılmasıyla birleştiğinde, onu son zamanlardaki en rahat ve keyifli oyun deneyimi haline getiriyor.
Yeni Pokémon Snap, parlak ve neşeli bir dünya oluşturma konusunda mükemmel bir iş çıkarıyor. Tek işiniz, dünyadaki en sevimli pazarlama kreasyonlarının en iyi fotoğraflarını çekmek için safariye çıkmak (90'lı yıllardaki bir demiryolu atıcısı gibi hayal edin). Çeşitli ortamlardan geçerek adanın bulunduğu Lental bölgesini keşfediyorsunuz. Oyun, siz puan topladıkça yeni özelliklerin ve seviyelerin kilidini açarak ivmesini korur.
Nasıl puan kazanırsınız? Her koşunun sonunda, Profesör Mirror'a sunmak üzere her Pokémon türünden bir fotoğraf seçersiniz. Oyunun büyük bir kısmı, fotoğraflarınızı incelemek ve son karar için en sevdiğiniz görselleri seçmektir. Bazen oyun, yüksek skorlu olacağını düşündüğüm şutların değerini hafife alıyor gibi görünüyor. Puanlama kriterleri açıklanıyor ancak çok detaylı değil. Bazı fotoğrafların nasıl puanlandığına dair bir bilginin eksik olduğunu hissettim. Bu sorun anlaşmayı bozan bir sorun değil, ancak elmaları fırlatma konusunda yoğun bir şekilde pratik yapmamı sağlayan bir oyunda, daha doğrudan geri bildirimi veya daha ayrıntılı bir puanlama açıklamasını takdir ederdim.
Bir koşuyu hızlı bir şekilde tamamlamak isteyen oyuncular için, oyunun Profesör Mirror'ın incelemesi için fotoğrafları göndereceği otomatik bir özellik bulunmaktadır. Bu özelliği birkaç kez test ettim ve oyunun sıklıkla seçmeyeceğim resimleri seçtiğini gördüm, ancak kurtarmak için acele ettiğimde işi halletti.
Nintendo dünyadaki en sezgisel ve kolay oyun sistemlerini oluşturmaya devam ediyor. Oyun geliştiricilerinin mekaniği doğal ve kullanımı eğlenceli kılmak için harcadıkları sevgiyi hissedebilirsiniz. Daha sonra, sinir bozucu bir şekilde Nintendo'dan biri, oyunun her yeni özellik için sonsuz bir el tutma ihtiyacı duyduğuna karar verir. Bu ne yazık ki Nintendo oyunlarında nadir olmayan bir deneyim.
Fırlatma becerisini geliştirmek için birkaç dakikamı harcamama gerek yok. Başarısızlığın bir sonucu olmadığından, koşular sırasında yeni özellikler eklemek oyun akışını iyileştirecek ve benim gibi sabırsız oyuncular için hayal kırıklığını azaltacaktır. Neyse ki, oyunda ilerledikçe eğitimde daha az kesinti oluyor.
Oyundaki tek kayda değer hayal kırıklığım kontrollerdi. Erişilebilirlik ve denetleyici eşlemenizi önceden ayarlanmış bazı seçeneklerle ayarlamaya yönelik özellikler mevcuttur. Fotoğraf çekimini ZR tetikleyiciyle eşleştirmeyi çok isterdim, çünkü bu, elde taşınır modda oynarken tutuşum için en rahat olurdu. Denetleyici şemalarından birinde bulunan R tampon seçeneğine karar verdim.
Fotoğrafçılık 90'lı yıllardan bu yana uzun bir yol kat etti ve Nintendo, orijinal Pokémon Snap'e kıyasla bazı modern güncellemeler sağladı. İki düzenleme modu vardır. Birincisi, çekiminizi yeniden hizalamanıza ve daha standart fotoğrafçılık teknolojisi kullanmanıza olanak tanır; odak boyutunu, odak noktalarını ve pozlamayı (parlaklığı) ayarlar.
İkinci düzenleme modu, hayal gücünüzün çılgına dönebileceği yerdir. Her türlü saçma, sevimli ve tuhaf yaratımlar oluşturmak için çıkartmaları ve filtreleri kullanabilirsiniz.
Pokémon'un yakalanmış duygularını ve kişiliklerini vurgulayan resimler oluşturmaktan gerçekten keyif aldım. Editöre daha fazla aşina olduğumda, bir sonraki büyülü şaheserimi tasarlamak için daha fazla keşif gezisine çıkma konusunda istekli oldum. Oyun zamanımın saatlerini çıkartmalar ve çerçevelerle oynayarak geçirdim. Yeni Pokémon Snap'de poz kontrolü de olsaydı ne kadar zaman kaybedeceğimi hayal edemiyorum; ne yazık ki bu kaçırılan bir özellik.
Canlı oyun uzun sürmedi ve sanırım kimsenin böyle olmasını beklemiyordu. Ortalama oyun süresi yaklaşık 16 saat gibi görünüyor. Yeni Pokémon Snap'i yalnızca hikaye için oynuyorsanız oyunun kısa bir deneyim olduğunu göreceksiniz. Filtrelerden ve düzenleme modlarından henüz bitiremeyecek kadar keyif aldım ve ortalama bitirme süresini oldukça aştım.
Yeni Pokémon Snap'teki ses tasarımı, orijinal Nintendo 64 sürümüne kıyasla zariftir. Müzik ve ses efektleri, dikkatleri mükemmel Pokémon anını yakalama gibi önemli bir işten asla uzaklaştırmadı.
Bu incelemeyi yazarken Yeni Pokémon Snap'in dezavantajlarının daha çok farkına vardım. Karşılaştığım bir avuç soruna ve hatta avuçiçi modunda ara sıra kare hızı düşüşüne rağmen, oyundan o kadar fazla keyif aldım ki bu, oyun hakkındaki hislerimi etkilemişti. Oyunun ruhu "kazanmak" ile ilgili değil; bu, tamamen kendimi kaptırdığım bir sihir ve neşe kutlaması.