delimuratt 1
delimuratt
tmaselica 1
tmaselica
bikral 1
bikral
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bvural41 1
Bvural41
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
YazilimMühendisi 1
YazilimMühendisi
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle

Altın Konu Beautiful Desolation İnceleme

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1e481ca07959d5b7d.jpg

Beautiful Desolation, The Brotherhood tarafından geliştirilen ve Güney Afrika'da geçen bir 2D izometrik macera oyunudur. Oyun ilk olarak Şubat 2020'de PC'de piyasaya sürüldü ve Untold Tales tarafından 28 Mayıs 2021'de Nintendo Switch ve PS4 için yayınlandı. Fallout veya Wasteland oyunlarının cesur ve karamsar görünümüne sahip; ancak derin RPG sistemlerinden ziyade daha fazla bulmaca içeren ve hikaye ve keşfe odaklanan bir işaretle ve tıkla oyunu gibi oynuyor. Buna Doom, Prey ve Wolfenstein'daki çalışmalarıyla tanınan Mick Gordon'un olağanüstü oyun müzikleri de yardımcı oluyor. Bilgisayar oyunlarını seviyorum, bu yüzden hemen aklıma geldi, ancak PS5'te bir kontrol cihazıyla oynamaya alışmak biraz zaman aldı.

Oyun 1976'da Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde başlıyor. Mark Leslie ve eşi Charlize, yağmur fırtınasında geceleyin araba kullanıyorlar. Bir gürültü duyduklarında ve aniden gökyüzünde şok dalgasına neden olan, yolu parçalayan ve arabaları onlara fırlatan bir şeyin belirdiğini gördüklerinde Mark'ın kardeşi Don hakkında ne yapacaklarını tartışıyorlar. Sonuç olarak kaza yaparlar, Charlize öldürülür ve Mark bacak desteğiyle kalır. 10 yıl sonra gazeteci Mark, ağabey Don'un havaalanına gelir. Havaalanında bir video ile etkileşim kurarak, ara sahne aracılığıyla Penrose nesnesinin gelişmiş insan teknolojilerine sahip olduğunu, açlığı ve hastalıkları ortadan kaldırdığını ve ölümsüzlüğü oluşturduğunu öğreniyoruz. Ancak bunun bedeli, robotların ve diğer türlerin kontrolü ele geçirmesiyle yapay zekanın kontrolü ele almasıdır.

26be726626cfff4ef.jpg

Mark biraz araştırma yapıyor ve Penrose'un herkesin söylediği gibi olmadığına inanıyor. Mark hızla Penrose'a ulaşmak, sunucudaki verilerin yedeğini almak ve ardından komployu açığa çıkarmak istiyor. Don, büyük bir fırtına tahmini olduğu için temkinli davranıyor ama yine de bu tahminleri alıyor. Köpeğe benzeyen robotik bir insansız hava aracı yaratığı bizi ürkütüyor, ancak yetkilileri uyarmak üzereyken bir enerji dalgalanması meydana geliyor ve alternatif bir geleceğe doğru sürükleniyoruz. Don ve Mark, robot köpek Pooch ile birlikte ne olduğunu ve eve nasıl döneceklerini çözmeleri gerekiyor.

Beautiful Desolation'ın sadece hikaye ortamı ve muhteşem ortamları dikkatimi çekmekle kalmadı, beni daha çok etkileyen karakterlerin Güney Afrika aksanlarıydı. Bu, bir video oyununda nadiren duyduğum bir şey ve belirli kelimeleri telaffuz etme şeklini duymaktan keyif aldım. Filmlerde Güney Afrika aksanlarını ve argolarını duydum ve yıllar içinde birkaç Güney Afrikalı arkadaşım ve iş arkadaşım oldu, ancak altyazılarda yazılan kelimeleri görmek benim için daha fazla anlam ve tanım kazandırdı.

3aa2805881952dc6f.jpg

2D ve izometrik olmasına rağmen her sahnede inanılmaz derecede detay ve derinlik algısı vardı. Geliştiriciler, oyunda biraz araştırma yaparken, bilim kurgu Afrika kıyameti vizyonlarını oluşturmak için fotosimetriyi kullandılar ve bu yöntemi kullanarak Afrika'nın gerçek parçalarını seviyelere, resimlere ve karakterlere yerleştirmeyi başardılar. Bükülmüş metalik yapay zekadan konuşan yosunlara, ağaçlara ve insansılara kadar farklı ırk, şekil ve boyutlarda gerçekten nefes kesici manzaralar, yerler ve çeşitli karakterler vardı.

Beautiful Desolation'da her sahnede kontrol cihazıyla gezinmeye alışmak biraz zaman aldı ancak genel olarak çok zor değildi. Bir yolun veya merdivenin belirgin olmadığı durumlarda manzarayı patika olarak kullanmayı erken yaşta öğrendim. Kayalıklardan veya kırık köprülerden düşmenizi engelleyen görünmez engeller var ve bazen belirli bir yola gitmek istedim ama karakter merdivenlerden yukarı doğru yola çıkana kadar yolumu kıpırdatmak zorunda kaldım.

423cfd090a2e8a182.jpg

Her bölgenin mini haritasına sahip olmadığımda gerçekten zorlandım, özellikle de ara noktaları olmayan görevler arasında bir yığın geri izleme olduğunda ve belirli bir NPC'nin nerede bulunduğunu hatırlamaya çalıştığımda. Neyse ki, gardiyan ışınlayıcıları aracılığıyla konumlar ve bölgeler arasında hızlı seyahat etme yönteminiz olan Buffalo'da olduğunuzda, üst dünyada kendiniz gezinebilirsiniz veya benim en çok tercih ettiğim yöntem, konumların bir listesini açmak ve otomatik olarak yolumu bulmaktı. Orası. Bu yol bulma yöntemi için çok müteşekkirim, yoksa her şeyin nerede olduğunu hatırlamaya çalışırken çok fazla zaman harcanmış olurdu. İtiraf etmeliyim ki, özellikle oyun oturumları arasında birkaç gün ara verdiğimde, belirli NPC'leri bulmak için Beautiful Desolation'ın izlenecek yollarına başvurmam gerekiyordu.

Bir sahnedeki anlamlı nesneler, etrafınızdaki alan ve öğeler hakkında size isteğe bağlı ayrıntı sağlamak için kısa açıklamalarla otomatik olarak vurgulanır ve etkileşimli nesnelerde yanıp sönen bir simge bulunur; bu nedenle, PC işaretle ve tıkla oyunlarında olduğu gibi fareyle ekran araması gerekmez. PS5'te yeni olduğum için kullanıcı arayüzünün alt kısmında bir şeyler yapacak kısayol düğmeleri olduğunu görebiliyordum, ancak bunun yön oku düğmelerine basmak anlamına geldiğini anlamam biraz zaman aldı. Bu bir oyun sorunu değil, PlayStation kontrol cihazını kullanmayalı yaklaşık 5 yıl oldu.

187488986_478567140063528_8006692525080899285_n-1170x720.jpg

Beautiful Desolation'da karşılaştığınız her karakter seslendirmeyle oynanıyor ve size yanıtınızın tonunu belirleyen konuşma seçenekleri sunulacak. Oyunda ilerledikçe ve önemli olay örgüsü noktalarına ulaştıkça, oynadığınız hikaye akışını zenginleştirmeye yardımcı olan 3 boyutlu ara sahneler gösterilir. Bu uzun bir oyun, bitirmem yaklaşık 15 saat kadar sürdü ve kısa aralıklarla oynadım, bu yüzden bazen daha önce ne yaptığımı hatırlamak zor oluyordu. Bu ara sahneler az önce tamamladığım şeyi anlamama yardımcı oldu, karakterlerle ve içinde bulundukları kötü durumla daha fazla bağlantı sağladı ve harika bir katkı oldu.

Oyunda, belirli durumlarda hangi tarafı destekleyeceğinize karar vermeniz gereken birkaç noktada bulacaksınız. Bunların her birini tamamlamaya yönelik adımları tamamladığınızda, kardeşiniz Don ve Pooch, o dönemde hizip veya ırktan birinin yanında yer almalarının nedenlerini açıklayacak ve seçiminiz kalıcı olacaktır. Bazı durumlarda bu, bir zamanlar köyün bulunduğu yerde yıkıcı bir şekilde yanmış bir krater gibi dünya üzerinde kalıcı bir etkiye sahip olan diğer seçeneğin tamamen silinmesi anlamına geliyordu. Oldukça etkili oldu ve bu tür kararların ilkinden sonra daha temkinli davrandım ve oyunun bana her iki taraf hakkında ne söylediğine daha fazla dikkat ettiğimden emin oldum. Don ya da Pooch'un her iki tarafı da desteklemek için daha fazla nedeni olsa da, bu beni önemsedi ve ölçülü bir seçim yapmamı sağladı.

187581118_2932960553692960_4107532868611978924_n-1170x720.jpg

Genel olarak, Beautiful Desolation, Güney Afrika lehçelerini ve argoyu içeren olağanüstü seslendirme, muhteşem çevre sanatı ve sürükleyici bir hikaye ile iyi bir izometrik oyundur. Bu herkes için olmayacak ve daha çok yavaş ilerleyen bir hikaye ilerlemesi, bu da sınırlı zamanı olan bir oyun babası olarak bana çok uygun. Bugünlerde alışkın olduğum tam günlük ve mini harita olmadan, özellikle birkaç gün oynamadıktan sonra zaman zaman yön bulmakta zorlandım. Ancak hikaye yolculuğunu tamamlamak ve yol boyunca tüm tuhaf ve harika yaratıklarla tanışmak için ısrar etmeye değer.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri