- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,280
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 8 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,207
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Sonic Colors ilk olarak 2010 yılında Nintendo Wii'de piyasaya sürüldü ve Sonic Unleashed ile yaşadığım cansız yolculuğumdan sonra 13 yaşındaki benim harika olmasını umduğum bir oyundu. Sonic Unleashed'ı çok sevmediğim için (Werehog seviyeleri acı verici bir deneyimdi), sonuçta Colours'a hiçbir zaman adil bir şans vermedim, yeni tanıtılan Wisp güçlendirmelerinin bir hile olduğuna karar vermeden önce kısa bir süre oynadım ve dikkatimi hızla ona çevirdim. Ancak zaman tüm yaraları iyileştirir, bu yüzden yeni ergenlik çağındaki benim oyun eleştirilerinin doğru olup olmadığını gerçekten ölçmek için suç mahalline dönüp Sonic Colours: Ultimate'ın yeni çıkan remaster'ı olan Sonic Colours: Ultimate ile oynamayı düşündüm; sadece daha şık görünen görselleri değil aynı zamanda bazı ek içerikleri de beraberinde getiriyor.
Bugünlerde bir remaster'dan bekleyeceğiniz gibi, Sonic Colours: Ultimate, geliştirilmiş grafik ve ışıklandırmanın avantajlarının yanı sıra, oyunun görsel olarak eskisinden çok daha çekici görünmesini sağlayan çözünürlük ve kare hızında iyi bir artış sağlıyor. Oyunun PS5'te geriye dönük uyumlulukla oynadığım PS4 sürümü, PS4 Pro'dakiyle aynı performansı gösteriyor ve 1440p'de 60 fps hızında çalışıyor. Harika görünüyor ve kare hızıyla ilgili gözle görülür herhangi bir kesinti olmadan iyi performans gösteriyor.
Sonic Colours: Ultimate'ın görselleri yenilenirken ara sahneler Wii'de olduğu gibi görünüyor. Teknik olarak yapay zekanın ölçeği yükseltiliyor, ancak bu yükseltmenin etkisi en hafif tabirle küçük geliyor. Anlatının anlatımıyla ilgili yönler dışında oyunun temel olarak tüm yönlerini yükseltmek mantıksız geliyor.
Ayrıca oyundaki çoğu parçanın yeni "Rivals Rush" modunda yer alan bazı yeni parçalarla birlikte remikslendiği Sonic Colors Ultimate müzikleri de keyifli. Bazı Sonic Colours tutkunları, çok sevdikleri "Planet Wisp: Act 1"in Sonic film müziği tarihinde kaybolması düşüncesine üzülse de, orijinal parçaların aslında hâlâ mevcut olduğunu size bildirmekten mutluluk duyuyorum. Bir dünyanın ilk üç perdesi remikslenmiş parçaları çalar (remiksleri Digital Deluxe Edition'ın ödeme duvarında gizlenmiş gibi görünen Planet Wisp hariç…), remikslenmiş parçalar ise son üç perdede görünür. Film müziği genel olarak harika, ancak bazı parçaların ücretli indirilebilir içeriğin arkasında kilitlenmemesini diliyorum.
Sonic Colors oynanışı, Sonic Unleashed'dan bu yana ana 3D Sonic oyunlarının temelini oluşturan hızlandırılmış oyun formülünü kullanıyor. Sonic, ışın toplamak veya düşmanları yok etmek gibi eylemlerle beslenebilen bir güçlendirme göstergesiyle donatılmıştır; bu da onun yalnızca çok daha yüksek bir hızda patlama yapmasına değil, aynı zamanda yoluna çıkan çoğu düşmanı yalnızca hızıyla yok etmesine de olanak tanır. Bu, örneğin Sonic Generations gibi daha sonraki oyunlarda olduğu kadar kullanılmayan bir yetenek, ancak yine de kullanımı son derece tatmin edici ve Sonic'in olması gerektiği kadar hızlı hissetmesini sağlıyor.
Seviyeler 2D ve 3D bölümler arasında geçiş yaparak Sonic olarak amacınız toplayabildiğiniz kadar yüksek puanla her seviyenin sonuna ulaşmaktır. Sonic oyunları her zaman hızlı ilerlemeyle ilgili olmuştur ve mevcut güçlendirme mekaniği, seviyelerde inanılmaz bir hızla uçmayı son derece eğlenceli hale getirir. Koleksiyon parçalarını göz ardı ederek şık bir şekilde bir seviyeyi yükseltebilir ve sorunlarınız için bir C veya B derecesi ile ödüllendirilebilirsiniz ki bu tamamen sorun değil, ancak altın yüzükler, kırmızı yıldız yüzükleri toplayarak ve peri yeteneklerinden yararlanarak yüksek bir puan elde edebilirsiniz. Oyun boyunca birden fazla isteğe bağlı modun kilidini açmak için Kırmızı Yıldız Yüzükleri gerektiğinden, yalnızca daha iyi derecelerin değil, aynı zamanda daha fazla içeriğin kilidini açmanın da anahtarıdır.
Ayrıca, seviyelerde bulunabilecek bir para birimi olan park jetonlarını toplayıp harcayarak açılabilecek yeni özelleştirme seçenekleri de vardır. Bu jetonlar, farklı renkli ayakkabılar ve eldivenlerle Sonic'in görünümünü beğeninize göre özelleştirmek ve animasyonları artırmak için kullanılabilir. Satın alınanlar yalnızca kozmetiktir ve mavi bulanıklığı beğeninize göre kişiselleştirmenize izin vermekten başka hiçbir şey yapmaz, ancak kendimi Sonic'i tatlı görünümlü bir çift mor ayakkabı ve eldivenle süsleme yeteneğini benimsemiş buldum.
Oyun boyunca ilerledikçe ve yol boyunca yeni periler buldukça, bunlar geri dönecek ve önceki seviyelere yerleşecek, hem seviyelerin tekrar oynanabilirliğine hem de aranan Kızıl Yıldız Yüzükleri gibi belirli koleksiyon parçalarını toplama yeteneğinize yardımcı olacak. Platform oluşturma genel olarak sağlamdır ancak bazı anlarda hantallaşabilir ve düz açık alanlardaki eğlencenin artması diğerlerinde sinir bozucu olabilir ve ucuz hissettiren ölümlere yol açabilir.
Sonic Colours: Ultimate, on yıl öncesine göre çok daha fazla keyif aldığım bir oyun ama aynı zamanda eksikliklerinin de her zamankinden daha fazla farkındayım. Sonic oyunlarının son on yıldır sevgiyle sürdürdüğü güçlendirme formülü oynanış tarzı hâlâ eğlenceli ve çılgın, ancak aynı zamanda kırılganlığı sıklıkla ortaya çıkıyor; bu da sinir bozucu ve belirsiz platform anlarına yol açıyor. Sağlam oynanışı, eğlenceli ama çocuksu bir anlatımı ve muhteşem müzikleriyle Sonic Colours: Ultimate, ikonik kirpiyi veya genel olarak platform oyunlarını sevenler için güzel bir oyun olarak hizmet ediyor.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)