mavzermete 1
mavzermete
Bvural41 1
Bvural41
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Sevdamsın 1
Sevdamsın
Nedved35 1
Nedved35
Hikaye Ekle

Altın Konu No Place Like Home İnceleme

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

1475d87234c9325e6.png

Chicken Launcher tarafından geliştirilen ve Realms Distribution tarafından yayınlanan No Place Like Home, Dünya üzerindeki neredeyse herkesin yeni bir yaşam için Mars'a taşındığı bir gelecekte geçiyor. Büyükbabasının kayıp olduğunu ve çiftliğinin tamamen yok edildiğini öğrenen Ellen Newland olarak oynuyorsunuz. Büyükbabamı ararken çiftliği yeniden inşa ediyor, kayıp hayvanları kurtarıyor ve keşfederken topluluk üyeleriyle tanışıyorsunuz. Tüm bunlar, çöplerle dolup taşan ortamı temizlerken yapılır. Ön izlememdeki ilk notlarımı düşündükten sonra, Chicken Launcher'ın önizlemeden eleştiri için ayırdığım oyun öğelerini ekleyen ve düzelten çok sayıda güncelleme sağladığını belirtmem gerekiyor. Oyunun sevimli bir sanat tarzı var ve dünyanın içinde kaybolması oldukça kolay.

1182d6b44f5d6604c.jpg

No Place Like Home'u önizlerken ilk tepkim, başlangıçta bir hayal kırıklığıydı. Hemen oyunun mekaniğini öğreten tabelalardaki resimlerden oluşan bir eğitime atıldım. Yayın sürümü için, geliştiriciler şimdi sizi Ellen'ı ve dünyayı tanıtan kısa, animasyonlu bir giriş eklediler, bu yüzden oyunu ilk kez alanların daha iyi bir ilk izlenime sahip olacağından mutluyum. Öğretici bölüm biraz güncellenmiş olsa da, oyuncuya temel mekaniğini öğretme biçiminde daha fazla yer alabileceğini düşünüyorum ve mekaniğin nasıl öğretildiğine dair hayal kırıklığımın bir kısmı oyun oynadığım süre boyunca oyalandı. Bazı mekanikleri kendi başıma çözmüş olsam da, yeni veya daha genç oyuncular için daha erişilebilir olma potansiyelini hâlâ düşünüyorum.

247bb66a2bd14e20b.jpg

Yükseltebileceğiniz ve büyük çöp yığınlarını kırmak için kullanabileceğiniz bir matkabınız ve malzemeleri kolayca toplamak için bir vakumunuz var. Geniş çöp alanlarını temizlemek ve etrafınızda canlı, net bir alan görmek oldukça tatmin ediciydi. Neredeyse gittiğiniz her yerde çöp olduğu için kaynak sıkıntısı çekmeyeceksiniz, ancak tek seferde bu kadar çok detaya girmenin biraz sıkıcı olduğunu gördüm. Bunu söyleyerek, Ev Gibi Bir Yer Yok sondaj sürecini, savaşmak için etrafta gizlenen bazı küçük böcek benzeri robotlara sahip olarak bozuyor. Genelde birkaç fare tıklamasıyla tek bir robotu savuşturmayı başardığım için dövüşü çok zorlayıcı bulmadım, ancak çok sıkışık bir alanda birkaç tane birlikte karşılaşırsanız, işler zorlaşmaya başlayabilir.

3fb3911ae117344b1.png

Oyunla ilgili bir şikayetim olacaksa, muhtemelen sevecen karakterlerin olmaması olacaktır. Bunun gibi bir türdeki NPC'lerin ilginç kişilikleri, rahat dünya inşasına katkıda bulunur, ancak ne yazık ki No Place Like Home'daki karakterler biraz düz hissettirir. Tavuk Cornelious ile sohbet etmekten, yol boyunca tanıştığım bazı insanlardan daha çok keyif aldım. Ses açısından, oyunun müziğini bazen biraz tekrarlayıcı olmasa da iyimser ve rahatlatıcı buldum.

44.jpg

Bu arayış hayatını sevmiyorsanız ve sadece çiftçilik ve özelleştirme özelliklerinin tadını çıkarmak istiyorsanız, No Place Like Home'un çok iyi bir modu vardır. Her şey ücretsiz ve üretim istasyonlarında tamamen mevcut. Buradaki tek sınır sizin hayal gücünüz. Geliştiricilerin bahsettiği en komik örneklerden biri, istediğiniz kadar hayvan üretebilmekti. Sabırsız hissediyorsanız ve ekinlerinizin büyümesini beklemek istemiyorsanız günleri atlayabilirsiniz.

45.png

No Place Like Home'un lansmanından önce yaptığı düzeltmeler ve güncellemelerde bulduğum şey, onu şu anki oyun olmaktan caydıran zayıf öğelerinde gerçekten iyileşmesiydi. Oyun ara sıra biraz sıkıcı gelse de, oyunun lansman sonrasında da gelecek desteği almaya devam edeceğinden eminim.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri