HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Chapel Hill Kuzey Karolina Üniversitesi ya da İngilizce adıyla University of North Carolina at Chapel Hill (UNC). ABD’nin önde gelen devlet eğitim ve araştırma üniversitelerindendir. UNC adlarıyla da anılan üniversite Amerika Birleşik Devletleri'nde eğitime başlayan ilk devlet üniversitesi unvanını da taşımaktadır. Üniversitenin başarısı nedeniyle Richard Moll tarafından ünlü ve yıldızları kendisine çekebilen anlamında kullanılan "Public Ivies" tanımlamasıyla ithaf edilen 8 devlet üniversitesinden birisidir.
1789 yılında kurulan üniversitenin tarihi bulunduğu kasabanın kuruluş yılı olan 1793 tarihinden bile eskidir. Bölgeye yerleşenlerin yaptığı ilk işin üniversiteyi kurması olarak tanımlanması çok da abartı sayılmaz. Üniversite 11 Aralık 1789 tarihinde kurulmuştur. Georgia Üniversitesinin 1785 tarihinde kurulması ancak 1791 yılında eğitim faaliyetlerine başlaması, eğitime başlayan ilk devlet üniversitesi unvanını da UNC'ye kaptırmasına neden olmuştur. Üniversitede eğitim Old East olarak bilinen binada başlamıştır. Amerikan iç savaşı süresince Amerika'daki diğer üniversiteler gibi eğitimine ara vermek zorunda kalmıştır.1971 yılında kurulan Kuzey Karolina Üniversite Sisteminin temelini oluşturmuştur.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)