HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Kıbrıs Batı Üniversitesi ya da kısa adıyla KBÜ. (KIBÜ; İngilizce: Cyprus West University) 2015 yılında Gazimağusa'da kurulan kâr amacı gütmeyen bir üniversitedir. Kıbrıs Batı Üniversitesi'nde 4 fakülte, 2 Meslek Yüksekokulu ve 1 İngilizce Hazırlık Okulu vardır. İngilizce ve Türkçe dillerinde eğitim veren 18 farklı lisans ve önlisans programı sunulmaktadır. Kıbrıs Batı Üniversitesi, YÖK, Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu ve YÖDAK, Kuzey Kıbrıs Yükseköğretim Planlama, Değerlendirme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu tarafından tanınmakta KKTC Millî Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından onaylanmıştır.
Kıbrıs Batı Üniversitesi 8 Aralık 2015 tarihinde Kuzey Kıbrıs'ın şehirlerinden birisi olan Gazimağusa'da kurulmuştur. Kampüsümüz şehir merkezinde bulunmaktadır ve eğitim binası, yatakhane, spor alanları ve her türlü sosyal kültürel yapıyı içermektedir. Yeni kampüs projesi yapım aşamasındadır ve kısa sürede tamamlanması planlanmaktadır.
Kampüs; Açık ve Kapalı Alan kafeteryalar, Basketbol Sahası, Voleybol Sahası, Masa Tenisi Sahası, Park Alanı, Öğrenci Yurdu, Konferans salonu, Bilgisayar laboratuvarı, Kütüphane, Mescit, Revir, Sınıflar ve Tıbbi Laboratuvardan oluşmaktadır.