HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Bir süredir gözüm Appnormals'ın anlatı macerası Frank ve Drake'deydi. Zıt programlarda birlikte yaşayan, sadece yapışkan notlarla etkileşime giren iki insanın önermesi beni çok ilgilendiriyordu. İnsanların bildiği gibi, ben de anlatılara bayılırım. Oriole Şehri'ne dalacağım için heyecanlandım ve ilk oyunu bir oturuşta patlattım.
Frank ve Drake ile ilgili beni etkileyen ilk şey, animasyonun ne kadar benzersiz olduğuydu. Oyun, film görüntüleri üzerinde elle çizim yapmayı içeren özenli bir süreç olan rotoskop kullanılarak canlandırıldı. Karakterleri görsel olarak öne çıkarırken, aynı anda sanki orada değillermiş gibi birbirlerine karışmalarını sağlamanın büyüleyici bir etkisi var, bu da Frank ve Drake'in temasıyla güzel bir uyum sergiliyor.
Ara sokaktaki açılış sahnesinden itibaren, her bir kareye ne kadar emek ve düşünce sığdırıldığını hissedebilirsiniz. Bu çekici bir deneyim ve çiftin dairesini çevreleyen eklektik manzara sizi hızla dünyaya çekiyor.
Oyun esasen katı bir anlatım, yürüme simülatöründen daha görsel bir roman. Karakterler arasında çok az diyalog var, bu yüzden çoğu zaman ana karakterlerin iç monologlarını deneyimleyerek geçiriyorsunuz. Kahramanlarımızın özetler, gözlemler ve notlar yazdığı harika bir defter özelliği de var. Oyuna oldukça zevk aldığım bir kendini yansıtma hissi veriyor.
Olay örgüsü açısından, neredeyse anında doğaüstü bir gizemin derinliklerine itiliyorsunuz. Frank geçen yıldan önceki hayatını hatırlayamaz ve Drake daireye taşındıktan sonra doğaüstü olaylar yaşamaya başlar. Daha derine indikçe, Oriole City'deki kadim bir gizemi çözmeye başlarsınız.
Oyun, oyuncunun seçimleriyle hikayenin yönünü etkileyebileceği bir sinema gibi oynuyor. Her gün hangi kararları verdiğinizi izleyen ve yolculuğunuzu baştan sona planlayan bir ekran bile var. Doğal olarak, birden çok seçenekle birden çok son gelir.
Hikaye anlatımı kasıtlı olarak belirsizdir. Frank ve Drake, resmin tamamını anlamak için en az birkaç kez bitirmeniz gereken bir deneyim. "Tekrar oynanabilirlik tuzağı" oyuncular için her zaman iyi gitmediğinden, bu potansiyel olarak bölücü olabilir. Yine de benim görüşüme göre, Frank ve Drake, onu seven oyuncuların onu ikinci kez oynamaktan mutlu olacak kadar çekici.
Oyunun anlatı tarzının potansiyel bir dezavantajı, neler olup bittiğinin tam bağlamını bilmeden hikayenin sonucuna varabilmenizdir. Bu tasarım gereği, evet, ancak ilk oyunumda ilerleme hızı düştü. Gizemi çözmeye yaklaştığımda, oyunun hızı aniden arttı ve gizem benim için çözüldü.
İkinci oyunumda zıt seçimler yaparak olay örgüsü daha net hale geldi ama Frank ve Drake'in tekrar oynanabilirlik lehine tatmin edici bir sonucu feda ettiğini düşünmeden edemiyorum. Bunlar birbirini dışlayan kavramlar değil, ancak Frank ve Drake'in anlatım tarzı ikincisine daha uygun.
Oriole Şehri'ni iki oyunumda keşfederken, oyuncunun bölgenin "irfanına" sınırlı maruz kalmasına rağmen, bölgenin ne kadar ayrıntılı hissettiğinden etkilendim. Gazete kupürleri, el ilanları ve diğer "yumuşak açıklama" biçimleri aracılığıyla, yerel olarak neler olup bittiğinin, Oriole'nin elle tutulur hislerinin net bir resmini oluşturmaya başlarsınız. Yüzünüzde değil, ama kolayca da gözden kaçmıyor. Güzel bir denge oyuncuya görmek istedikleri kadarını göstermek.
Frank sadece gündüzleri ve Drake geceleri uyanık olduğundan, Oriole'nin her iki tarafını da görebilirsiniz. Herhangi bir şehir gibi, gün batımının iki tarafında tamamen farklı iki yer olabilir. Gün boyunca Oriole, belki de daha iyi günler görmüş ruh dolu bir yer olan gösterişli ama ölçülü hissediyor. Şehir geceleri benzer ama yine de farklı, neon, cazibeli ama aynı zamanda ürkütücü bir şekilde sessiz. Drake'in bölümleri benim favorimdi, kentsel gece manzarasında bana gerçekten çekici gelen bir şeyler var.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)