Bvural41 1
Bvural41
NovaLst 1
NovaLst
bikral 1
bikral
ShadowFon 1
ShadowFon
D 1
delimuratt
PrimeAC 1
PrimeAC
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Star Wars Jedi: Fallen Order İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,285
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 12 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,252
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

1f212cc3fb127f59f.jpg

Star Wars Jedi: Fallen Order geliştiricisi Respawn, Star Wars evreninin görünüşünü, hissini ve genel merak duygusunu, belki de şimdiye kadar filme alınmış olanlar arasında en özünde sinematik olanı yakalaması gerektiğini anlıyor. Burada stüdyo, oynaması eğlenceli ve çoğunlukla izlemesi muhteşem olan çok iyi bir oyun yaparak başarılı oluyor. Ama ve bir Star Wars hayranı olarak bunu söylemek bana acı veriyor. Ne kadar eğlenceli olsalar da, Star Wars filmlerinin hayal kırıklığı oluşturan noktaları var. Jedi: Fallen Order'da da durum böyle.

Birincisi ve en önemlisi, oyun müthiş. Çoğunlukla üç şey yapacaksınız: dövüşmek, bulmaca çözmek ve zekice tasarlanmış seviyelerden geçmek. Tüm bu sistemler kaya gibi sağlamdır ve hem birbirleriyle hem de kendi güçlerinizle akıllı, tatmin edici yollarla karşılıklı ilişki içindedirler.

2fe89735bd3a51b89.jpg

Erken bir örnek, unutulduğu düşünülen bir gezegendeki eski, tozlu bir mezarı keşfederken geliyor. Yosunlu bir tünelden aşağı kayıyorum, karakterimi eski bir köşeden döndürüyorum ve ardından asılı bir asmayı kapmak için bir uçurumun üzerinden atlıyorum. Sallanıyorum ve bir duvar boyunca koşuyorum, parmak uçlarımdan bir çıkıntıyı kapmak için serbestçe zıplıyorum.

Geçiş genellikle böyledir; kinetik ve heyecan verici. Ama aynı zamanda düşünceli de olabilir, bulmaca çözmeye doğru akabilir. Her bölgenin kendi cihazları var: mezarda, güçlü fırtınaları kanalize etmek için açıp kapatabileceğim birkaç büyük küre ve sürekli esen birçok rüzgar tüneli buluyorum. Geliştirici Respawn, bu cihazları, bir küreyi yerdeki bir yuvaya yönlendirmek için rüzgarı kullandığım mütevazi bir bulmacada tanıtıyor.

377b549715d2a70e5.jpg

Bu galaktik mezar baskınının yarısında, bir Jedi Padawan olarak eğitimime düzgün bir geri dönüşte nesneleri itmek için gücü nasıl kullanacağımı 'hatırlıyorum'. Bu, mezarı yeniden düzenleyen ve bir kaçış yolu açan eski mekanizmaları harekete geçirerek daha fazla küreyi yuvalara dönüştürdüğüm çok daha hileli bir bulmacayı mümkün kılıyor. Yüzeye geri döndüğümde, rüzgar yeryüzündeki yeni menfezlerden esiyor ve yeni alanlara erişmek için yukarı hava akımlarını sürebileceğim için önceki seviyenin dinamiklerini değiştiriyor. Force Push ayrıca molozları parçalayarak veya çıkıntıları atlama mesafesine getirmek için büyük taşları hareket ettirerek yeni yollar açmamı sağlıyor.

Bu klasik "Metroidvania" tasarımıdır ve Jedi: Fallen Order'da tekrarlanır. Kapsamlı ancak kolayca okunabilen bir harita, hangi yolların heyecan verici bir şekilde engellendiğini ve hangilerinin artık mevcut olduğunu gösterir, ancak oyunun büyük ve karmaşık seviyeleri arasında geriye doğru ilerlemek bir baş belası olabilir. Kaydetme noktaları arasında hızlı seyahat buna yardımcı olmuş olabilir ve geliştirici Respawn, Dark Souls'tan bu kadar çok şey topladığında, çizgiyi burada çizmesi tuhaf.

43b2de6cd6e7d58c4.jpg

Bir droid karakteri olan BD-1'nin yükseltmeleri ve Cal'ın Güç ile derinleşen bağlantısı sizi daha güçlü bir kaşif yapıyorsa, siz de Jedi: Fallen Order boyunca bir savaşçı olarak gelişiyorsunuz. Sekiro: Shadows Die Twice oynayan herkes, ışın kılıcı savaşının temellerini tanıyacaktır: gelen hasarı engellemek için blok tutabilirsiniz, ancak art arda yapılan vuruşlar blok ölçerinizi tüketir. Bir bloğu bir saldırının indiği ana göre zamanlamak, bunun yerine onu savuşturur, bu daha iyidir, çünkü yakın dövüşçü saldırganları şaşırtacak ve blaster ateşini doğrudan kaynağına geri döndürecektir. Sırasıyla İzci Birlikleri ve Fırtına Birlikleri, bu teknikleri üzerinde en çok uygulayacağınız düşmanlardır, ancak tüm bu sistemlerde çalışmak için kasıtlı olarak tasarlanmış gibi görünen birçok başka teknik de vardır.

Örneğin, o mezarda, Skungus adı verilen ve çok yaklaşırsanız patlayacak olan büyük bir asalak ot var. Bu, mezarın dar platformlarında ve geçitlerinde tehlikeli olabilir. Force Push'u hatırlamadan önce, korkutucu bir golemi alt etmenin en kolay yolu onu Skungus'a uçurmak ve çok geçmeden bu rüzgar tünellerinin yolumdaki rahatsız edici yabani otları üflemek için de kullanılabileceğini öğreniyorum. Force Push'tan sonra, Skunguses (Skungi?) olumlu karşılanır, çünkü onları kolay hasar için düşmanlara patlatabilirim.

560f9c52597977520.jpg

Yine de, bu tür amaca yönelik tasarımın bir dezavantajı var ve bu, bir yapaylık duygusu oluşturmak. Ziyaret edeceğiniz gezegenler bazen gerçekçi hissetmekten çok açıkça oyuncunun etrafında inşa edilmiştir, ancak bu kadar eğlenceli ve sıkı bir oynanışla sonuçlandığında bunu affetmek kolaydır. Oyunu bitirmem yaklaşık 25 saatimi aldı, yetenek repertuarım baştan sona anlamlı bir şekilde büyüyor (biraz ilhamsız görünen tek yeni yetenek, ikinci bir duvara tırmanma yeteneği).

Bu ayrıntı, oyuncunun daldırılmasının ötesinde bir şey başarır. Ayrıca Jedi: Fallen Order'ın Star Wars evrenine katkısına da ağırlık veriyor. Bunun gibi oyunlar, o evreni yeni bir bakış açısıyla göstermek için değerli bir fırsattır; filmler galaktik çatışmaya odaklanır, ancak çoğu zaman İmparatorluğun altındaki sıradan insanlar için hayatın gerçekte nasıl olduğunu kaçırır (Solo nadir bir istisnadır; benim görüşüme göre ne yazık ki yeterince takdir edilmemesinin birçok nedeninden biri). Bir gezegeni havaya uçurmak inkar edilemeyecek kadar korkunç ama çoğu filmin aksine Jedi: Fallen Order, Obi-Wan Kenobi'nin deyimiyle dehşet içinde haykıran milyonlarca sesten bazılarıyla tanışmanızı sağlıyor.

6135de5a4aa08af05.jpg

Son olarak, hızlı bir teknik not. GTX980, 8 GB RAM ve en yüksek seviyedeki çoğu grafik ayarıyla, akıcı çerçeve hızlarıyla çoğunlukla kararlı bir deneyim yaşadım, ancak bazı istisnalar vardı. Yeni gezegenlere varırken veya özellikle yoğun sahneleri yüklerken kesin ve tutarlı bir titreşim dokunuşu vardı ve bir veya iki durumda bazı grafik yapaylıklar, şüpheli bir şekilde düşük çözünürlüklü doku ve animasyon tuhaflığı fark ettim.

Jedi: Fallen Order'ın hikayesi anlamsız ve oyuncu kadrosunun ilginç bir şey yapması veya söylemesi biraz uzun sürüyor. Genel bir güvenlik ve dejavu hissi ve yetenek veya cesaret eksikliği var. Ama en önemli şeyleri doğru yapıyor: Bir oyunda Star Wars evreninin şimdiye kadarki en iyi temsillerinden biri ve anbean aksiyonuyla temel vaadini yerine getiriyor: kendinizi bir Jedi gibi hissetmenizi sağlıyor .

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri