InfernoShade 1
InfernoShade
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
shrpnl 1
shrpnl
YusufŞimşek14 1
YusufŞimşek14
berzahx 2
berzahx
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Civilization: Beyond Earth İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,300
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 15 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,319
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1f69d6398b42748ed.jpg

Beyond Earth'te Uygarlık zincirlerinden kurtuldu, Dünya'dan uzaklaştı, yörüngesinden kurtuldu ve yabancı bir dünyada yeni başladı.

Sid Meier'in en ünlü sözü, Civ'i harekete geçiren şeydir. Bu bir dizi ilginç karar. Tarih boyunca bütün bir halka rehberlik etmek için büyük seçimlerle karşı karşıyasınız. Beyond Earth'te bir koloni gemisine sığdırabileceğinizden, şimdiye kadarki tüm Civ oyunlarından daha fazla karar var. Ancak nadiren ilgi çekicidirler.

2.png

Evet, yeni teknolojiler geliştireceksiniz. Evet, yeni dünyanızı kaplayan altıgen karoları geliştireceksiniz. Komşularınızla anlaşmalar müzakere edecek ve iptal edeceksiniz. Savaşa gideceksin, barış yapacaksın ve sonunda kazanacaksın, belki dünyayı zorla fethederek ya da insanlığın geri kalanını yeni evine getirerek kazanacaksın.

Ancak aradaki bu kararların pek çoğu, küçük sayılar ve yüzdeler arasında seçim yapmaktan biraz daha fazlası olan sıkıcıdır.

Gruplar, diğer Civ oyunlarında ulusunuzla aynı şekilde çalışmaz. Daha ustalıkla hazırlanmışlar: dikkate almanız gereken daha fazla seçeneğiniz var. Bir sponsor seçmeniz gerekiyor; fraksiyonun adını ve liderin kim olduğunu dikte etmek, düzensiz tat metinleri ve Beyond Earth'ün mutluluk versiyonu olan sağlık ve üretkenlik gibi şeylere bir dizi benzersiz ikramiye. Garip yeni dünyanıza ne tür sömürgecilerin getirildiğini (Aristokratlar daha fazla para getirir, mühendisler daha üretkendir) ve depo ambarlarında ne tür malzemelerin tutulacağını (silahlar sizi özgür bir asker yapar, laboratuvar ekipmanı araştırmayı artırır) seçersiniz.

32fe497fbe2cfbd54.jpg

Yine de bu sistemle ilgili bir sorunum var: daha az ilişkilendirilebilir rakipler oluşturuyor. Firaxis için ilham verici fütüristik gruplar oluşturmak, tarihi medeniyetlere dayananlardan her zaman daha zor olacaktı. Dünya'nın hiziplerinin ötesinde, neredeyse boş tuvaller, sadece isimler ve etnik grupların belirsiz koleksiyonları var. Asyalı ve mor sınırları olan Pan Asya Kooperatifi var. Liderleri, adını unuttuğum bir hanımefendi ama onun gibi 500 tur oynadım ve onun hakkında tek bir şey öğrenmem 400 tur sürdü. Sonra diğer adamlar var. Amerikalılar sanırım ve ekonomist Adam Smith'i seviyorlar. Başka fraksiyonlar da var.

Sömürge gelişimini modellemek için bir girişim var: hizipler seviye atlayabilir ve bonuslar uygulanabilir. Agresif seçenekler (bir ileri karakolu fethedin ve yerine hemen yenisini inşa edebilirsiniz) veya ticaret seçenekleri (daha fazla ticaret yolu) veya yalnızca basit deneyim bonusları vardır. Civ V'in aksine, farklı ağaçları keşfetmeye teşvik ediliyorsunuz.

59f946ac267aa49ba.jpg

Afiniteler, fraksiyonunuzun kişiliğidir. Saflık grupları, Dünya'nın harika olduğunu düşünüyor ve bu yeni, yabancı dünyayı başka bir dünyaya dönüştürmek istiyor. Üstünlükçüler, yeni dünyalarına hükmetmek için vücutlarını teknolojiyle güçlendirerek gelişme peşindeler. Ve Harmony'yi takip eden gruplar, gezegenle bir bütün olarak yaşamayı uman yabancıları seven hippilerdir. Her yol benzersiz, daha zorlu birimler ve yeni binalarla birlikte gelir.

Konsept, Cesur Yeni Dünya'nın ideolojilerini genişletiyor ve bir fraksiyona bu yeni dünyaya uyan bir yer ve amaç duygusu veriyor. Artık evinden çok uzakta olduğu için insanlığın kimlikle mücadelesini temsil ediyor. Beyond Earth'e nüfuz eden bir gariplik var, kendi konseptini, Civ'i uzaya nasıl getireceğini anlamakta zorlanıyor gibi hissediyorum.

607d01e43811506c5.jpg

Beyond Earth'ün araştırma sistemi de öyle. Bu bir ağaç değil, bir ağ ve ilk başta onu anlamlandırmak için mücadele edeceksiniz. Belli belirsiz fütüristik bir jargon ve küçük açıklamalar içeren, kafa karıştırıcı çubuklar ve satırlar karmaşası. Ama zamanla bunu takdir etmeye başladım. Web yapısı pek çok ön koşulu ortadan kaldırır. Önceki Civ'lerde, elektronik istiyorsanız, geçmişte bir noktada kesinlikle buhar gücünü icat etmeniz gerekirdi. Beyond Earth'te doğrudan ölüm ışınlarını araştırmaya başlayabilirsiniz.

Ama sinsiliğin savaşa katlanmaktan daha iyi olduğunu buldum. Enerjiyi sifonlamak için casuslar gönderir, servetimi yörünge lazerleri satın almak için kullanır, kendi kişisel kuşatma solucanımı çağırır ve sonra şehre giderdim. En azından fetheden bir pislik olmanın birkaç yolu var.

7.jpg

Savaştan farklı olarak zafere giden yolun bir tadı vardır. Fetih zaferlerinin yanı sıra zafer koşulları artık görev dizileri aracılığıyla elde ediliyor. Teknisyenleri araştırmanız, binalar inşa etmeniz ve Civ'inizin yakınlığını belirli bir şekilde oluşturmanız gerekecek: planlama ve zaman gerektiriyorlar, ancak belirli zafer koşullarına ulaşmak için oyuna geri dönmek hiç istemedim. Anlattıkları hikayeler, başka bir yerde bir anlatının veya bağlamın olmamasından daha ilginç olsa da, tam olarak ikna edici değil.

Beyond Earth ile ilgili olan şey bu: Civ'in formülüne yapılan her düşünülmüş, zekice ekleme için her zaman bir ramak kala var gibi hissediyorum. Savaş eğlencelidir, ancak yapay zeka değildir. Uzaylılar yeni ama insanlar kasvetli. Oynamaktan zevk aldım, hala oynuyorum ama beni önceki oyunlar gibi sarmadı. Olduğundan daha iyi ve ilginç olmasını istiyordum.

Paylaşım için teşekkürler.

paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler.

paylaşım için teşekkürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri