Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Far Cry New Dawn İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
Konular
59,185
Online süresi
4ay 14g
Reaksiyon Skoru
14,227
Altın Konu
2,398
Başarım Puanı
1,051
TM Yaşı
11 Yıl 1 Ay 20 Gün
MmoLira
694,336
DevLira
234

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

171216887294b5a16.jpg

Far Cry New Dawn ile Montana'ya geri döndünüz ama orası artık çok farklı bir yer. Bir nükleer savaşın ardından onlarca yıldır sığınaklarda kalmaya zorlanan Hope County halkı, canlı pembe çiçeklere bürünmüş, vahşi hayvan sürülerinin yaşadığı ve geleneksel otoriteden çıplak bir dünyaya çıktı. Hükümet gitti ve böylece insanlar yeni topluluklar oluşturuyor. Bu toplulukların bir bölümü çiftçi, diğer bölümü de yağmacı.

Far Cry New Dawn şimdiye kadarki en radikal karışım. Bu estetik açıdan doğru, Montana manzarası canlı pembeler ve mavilerle yeniden boyandı. Çoğu açık dünya oyunu, sizinle düşman kalelerinden oluşan bir okyanusta tek bir ada olarak başlar. Yavaş yavaş düşmandan ileri karakollar ve nöbet noktaları alarak vahşi bir dünyayı evcilleştiriyorsunuz. Bir oyuncu olarak bununla ilgili hayal kırıklığı, güvenli dünyaların eğlenceli dünyalar olmamasıdır. Güç kazandıkça, gücünüze uyan daha az düşmanla karşılaşırsınız.

far-cry-new-dawn-map-screenshot.jpg

Hikaye, yerel çiftçileri terörize eden bir grup akıncı olan Highwaymen'i yenmek için Hope County'ye gelmenizi sağlarken, New Dawn'daki sistemler bu pasifleştirme ile mücadele ediyor. İlerlemenizin ardından dünyayı durgun hale getirmek yerine, ceplerini daha agresif hale getirecek araçlar elde edersiniz. Örneğin, ele geçirilen ileri karakolları, onları güçlendirecek ve oradaki sayılarını artıracak olan düşman ellerine iade edebilir, böylece onları tekrar ele geçirebilirsiniz. Far Cry'ın senaryolu anlarda değil, bir karakol saldırısının kaosunda doğaçlama yaptığınızda en eğlenceli olduğunu kabul eden bir sistemdir.

Aynı tanımayı yeni keşif gezilerinde de görebilirsiniz. Bunlar, Far Cry'ı harekete geçiren şeyin kalbine dokunuyor. Her biri minyatür bir aksiyon filmi olan Hope County'nin dışında gerçekleşen bağımsız görevlerdir. Amaç her seferinde aynı: içeri girin, malzemeleri alın ve helikoptere ulaşın. Bunun büyüsü, istediğiniz gibi oynama özgürlüğüne sahip olmanız ve her aşamanın doğal olarak bir sonraki aşamaya geçmesi ve bununla birlikte çatışmanın dramatik bir şekilde artmasıdır.

38b96e0b20cb6e4f9.jpg

Bir keşif gezisinde, düşman serserileriyle dolu bir uçak gemisinin demirlediği bir körfeze bakan bir uçurumun yamacına helikopterle bırakıldım. Geminin bir ucundan pembe bir duman tütüyor ve bulmam gereken erzakların bulunduğu genel alanı belirliyor. Dürbünümle düşman devriyelerini tespit edip etiketliyorum, taşıyıcıya sızmak için kullanabileceğim çelik halatları not ediyorum ve daha da önemlisi paketi aldığımda kaçıyorum.

Uçurumdan bir halatla sessizce güverteye iniyorum ve geminin içinden gizlice geçerek kat kat ganimet toplamaya giderken hiçbir şeyden habersiz muhafızları bıçaklıyorum. Pembe dumana ulaştığımda, geminin çoğunu temizledim. Malzemeler ambarda ve onları alırken bir sonraki aşamaya geçiyorum. Paketin alınması, bir GPS izleyicide bir zamanlayıcıyı etkinleştirir. Sıfıra ulaştığında takviye kuvvetler yağacak ve haritadaki her düşman benim yerimi bilecek. Pilotumdan bir çağrı geldi ve beni almak için onunla nerede buluşmam gerektiğini bildirdi.

Keşif seferlerini tekrar oynayabilirsiniz ve her seferinde zorluk derecesi artarak oyundaki düşmanların sayısını ve gücünü artırır. Daha da iyisi, bir keşif gezisine döndüğünüzde, bırakma noktası, iniş bölgesi ve erzak deposunun tümü konum değiştirerek sizi oyun alanında planlarınızı ve rotanızı değiştirmeye iter. Son derece iyi tasarlanmış bir kurulum.

4de72af722e019a9e.jpg

Düşmanlar artık farklı seviyelerde geliyor ve daha yüksek seviyelerde daha iyi zırh ve teçhizatla donatılıyor. Zirvedeki sarı zırhlı şampiyonlar, vücut zırhları büyük miktarda hasar emdiği için oyunun başlarında özellikle sinir bozucu bir hal alıyor. Ayrıca alev makinesi ile silahlanmışlar, bu yüzden size doğru koşacaklar ve sizi ateşe verecekler. Onları durdurmak için yapabileceğiniz çok az şey var. Yakın dövüş avantajları zincirinde üçüncü seviyenin kilidini açana kadar onları sinsi bir yakın dövüş saldırısıyla bile alt edemezsiniz.

Silahlar da artık kademeli olarak geliyor. Silahın seviyesini, savaştığınız düşmanla eşleştirirseniz, onları öldürmek çok daha kolay hale gelir. Ayrıca, elit düzeyde silahlar yapmak için malzemeleri topladığınızda, onları kolayca alt edebilirsiniz.

5892681052461825e.jpg

Far Cry 5'e yönelik büyük bir eleştiri, dünyanın ne kadar meşgul olduğudur. Yoldan çıkan sürücüler veya sizi öldürmeye çalışan tarikatçılar olmadan hiçbir yere gidemezsiniz. Yeni Şafak'ta belirgin şekilde daha az var, ancak bu yine de sessiz bir kıyamet değil. Yollar, gezici eşkiyalar, tüccarlar, erzak depoları ve erzak veya mahkum taşıyan kamyonlarla dolu. Sizi rahatsız eden bir şey olmadan A noktasından B noktasına gitmek zordur. Çoğu durumda bunlar ince dikkat dağıtıcı şeylerdir. Ama aynı zamanda kendimi onlardan kaçmaya çalışırken de buldum çünkü yapmaya başladığım şeye engel oluyorlardı. Bir göreve gidiyordum ve başladığım araç havaya uçtuğu, yoldan çıkmaya zorlandığı veya devam edemeyecek kadar hasar gördüğü için iki kez araba değiştirmek zorunda kalıyordum.

Bu dikkat dağıtıcıların en gürültülü olanı etanol kamyonlarıdır. Etanol, ana üssünüz olan Prosperity'deki farklı istasyonları yükseltmek için kullandığınız şey olduğu için hayati bir kaynaktır. Yolda bir etanol kamyonuna rastlamak ve 100 galon malzemeyi kaçırmak bir nimet olmalı. Bunun yerine onlardan uzak duruyorum çünkü kamyonu aldıktan sonra üsse geri götürmeniz gerekiyor. Bu, 15 dakikalık bir yolculuk olabilir, bu yolculukta rastgele ortaya çıkan ve yolculuğu karmaşıklaştıran düşman olayları yaşarsınız ve bu da çok fazla meşguliyettir.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri