bikral 1
bikral
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bvural41 1
Bvural41
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
YazilimMühendisi 1
YazilimMühendisi
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
Hikaye Ekle

Altın Konu Old World İnceleme

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

maxresdefault9f3c20948bcce3dc.jpg

Soren Johnson'ın en yeni çabası, 4X türüne düzen getirmek için yiğit bir çaba, ancak kusursuz değil.

100 dönüş yaptım ve topraklarımın yakınında bir kampta yaşayan bir kabile grubuyla barışı sağladım. On yıllardır artan hoşnutsuzluğun ardından, başkentimde isyancı gruplar oluşuyor ve yerel çiftlikleri yağmalıyor. Ülkemin kuzey sınırında, Yunan birlikleri beni savaşa hazırlanmam konusunda uyarıyor ama önce komşu İran saldırıyor.

Ayrıca ölmek üzere olduğum ve ardıllığın ilk varisi olan oğlumun hem ahlaksız hem de deli olduğu haberini aldım. Ben ne yapacağım? Hiçbir şey, çünkü yeterli Siparişim kalmadı.

maxresdefault-1.jpg

Old World, Civilization IV ve Offworld Trading Company'nin baş tasarımcısı Soren Johnson ve stüdyosu Mohawk Games'in yeni 4X oyunudur. 4X tasarımı, Crusader Kings serisine benzer hikaye anlatımıyla birleştirir ve her bir seçim önemlidir. Oyunun en büyük yeniliği olan emirler, eylemler için bir para birimi işlevi görür; biterse, askeri saldırıları savuşturamaz, birimleri terfi ettiremez veya diplomatik görevlere giremezsiniz. Bir oyuncunun her turda aldığı Emirlerin sayısı, hükümdarın ulusu koruma ve büyütmedeki başarılarına dayanan meşruiyetine göre belirlenir.

oldworld_3154613b.jpg

Bu sistemin artıları ve eksileri vardır. Bir yandan, bir oyuncunun her turda verebileceği karar sayısına katı bir sınır koyarak onları hedeflerine öncelik vermeye zorlar. Öte yandan, benim 100 yıllık aile hanedanım, deli çocuğumun ve onun evcil maymununun egemenliği altına girmek üzere.

1.000'den fazla benzersiz etkinlikle strateji oyunu, karmaşık diplomasi sistemlerine ve etki şemalarına dayalı bir anlatı deneyimini bir araya getiriyor. Tekil bir lider ve ailesi tarafından temsil edilen yedi farklı kültürden biri olarak oynuyorsunuz ve büyüyen medeniyetinizde paydaş olarak hareket eden diğer önemli aileler var. Oyuncular, 200 tur içinde en fazla puanı kazanarak bölgelerini genişletmeli ve miraslarını güvence altına almalıdır. Yol boyunca, Meşruiyet ekleyen ve alternatif zafer yolları sağlayan zorlu görevler olan Hırsları tamamlamaya da çalışabilirler.

Old-world-map.jpg

Old World's Civilization etkisini göz ardı etmek zor, çünkü oyun Civ'in tasarımının en rahatsız edici yönlerinden bazılarını düzeltiyor. Kabul etmek istediğimden daha fazla kullandığım hareketleri geri alma seçeneği var ve döşeme iyileştirmeleri ve dini faaliyetler gibi sıkıcı görevler için otomasyon seçenekleri var. Bunlar kusurlu ama nihayetinde kullanışlıdır, bu nedenle oyuncu önemsiz kararlarla zaman kaybetmez.

Oyunun kaynak yönetimine karmaşık yaklaşımı göz önüne alındığında, bu otomasyon araçları gerekli görünmektedir. Sınırlı durumlar dışında bir oyuncu, Civilization'da olduğu gibi askeri veya sivil birimleri kısayol olarak satın alamaz. Her biri bir şehirde eğitilmeli ve ağaç, demir veya taş gibi belirli sayıda toprak kaynağı tüketmelidir. Birimlerin üretilme hızı, şehrin askeri gücü, büyüme hızı, memnuniyetsizliği ve diğer faktörler tarafından belirlenir.

Yeni teknolojilerin kilidini açmak için yeterli bilim, yüksek değerli kiremit geliştirmeleri inşa etmek için yeterli kültür ve birimleri yükseltmek için yeterli askeri güç ürettiğinizden emin olurken her şehrin sağlığını korumak zorlu bir iştir. Aile ilişkileri, uluslararası diplomasi ve Meşruiyete ek olarak tüm bunları yönetmek derin bir analiz gerektirir. Her turda yalnızca çok fazla Sipariş aldığınız için, ihtiyaçlarınızı her seferinde uygun şekilde yeniden değerlendirmek ve önceliklendirmek de çok önemlidir.

old-world-mohawk-games-credit-epic-games.jpg

Old World, sıra tabanlı strateji oyunlarını bu kadar bağımlılık yapan temel oyun öğelerini çiviliyor, ancak bu güç aynı zamanda onun en büyük zayıflığı. İzlenecek çok şey var ve ilk birkaç oyun zorlu. Mükemmel kullanıcı arayüzü, oyuncuların tamamen bunalmasını engellese de, bazı unsurlar olması gerektiği kadar net değil.

Örneğin, kara birimlerinin su kiremitlerini geçmesine izin veren ankraj sistemi, Google aracılığıyla bilgelere danışmamı gerektirdi. Daha yüksek zorluklarda, Eski Dünya, ayrıntıları yönetme konusunda bir ders haline gelir. Otomasyon ve bir oyuncu en yüksek AI oyuncusunun skorunu ikiye katladığında zafer sağlayan Double Victory durumu gibi diğer yönler, oyunsonu yorgunluğunu azaltmak için tasarlanmıştır. Ancak, dönüşler arasındaki uzun bekleme süreleri oyunun yavaş temposuna katkıda bulunur. Animasyonları devre dışı bırakmak bile sorunu çözmez.

ss_ce4d028d09bb38a9cd25601ce80ebb0d19a7f227.1920x1080.jpg

Yine de, kusurlarına rağmen Old World sağlam bir strateji oyunudur. En acil konular, optimizasyon ve yineleme konularıdır. Gelecekteki yamalar, oyuncunun şehir planlamasını kaynak ihtiyaçlarına göre otomatik olarak önceliklendirmesine izin verebilir veya lidere özel karar ağaçları içerebilir.

Burada oturup sonraki hamlelerimi düşünürken, Eski Dünya'nın 'bir dönüş daha' testini geçtiği açık. Sırada ne olduğunu bilmek için can atıyorum, bu yüzden bir sonraki dönüşe geçiyorum. Çılgın oğlum, başıboş maymunuyla birlikte tahta geçiyor ve o geri alma düğmesi için bir kez daha minnettarım.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri