Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
İstanbul Medipol Üniversitesi ya da kısa adıyla İMÜ. İstanbul ilinde bulunan bir vakıf üniversitesidir. Üniversite, 2009 yılında Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından kurulmuştur. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 7 Temmuz 2009 tarih ve 27281 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanmıştır.
Üniversite 12 fakülte, 1 yüksekokul, 4 enstitü ve 4 meslek yüksekokulundan oluşmaktadır. 2023 yılı itibariyle üniversitede öğrenim gören 42.894 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır. Lisans öğrenci sayısı 27.657, lisansüstü öğrenci sayısı 1.974'tür. Ön lisans öğrenci sayısı 12.759'dur. Yabancı uyruklu öğrenci sayısı ise 7.779'dur. Üniversitede 1.371 akademisyen ders vermekte ve 2.538 idari personel görev yapmaktadır.
İstanbul Medipol Üniversitesi, Medipolitan Eğitim ve Sağlık Vakfı (bugünkü Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı) tarafından 7 Temmuz 2009 tarihinde kurulmuştur. Üniversitenin eğitim faaliyetleri Haliç ve Kavacık Kampüslerinde gerçekleştirilmektedir.
İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Avrupa'daki hukuk fakültelerinin katılımıyla hukuk eğitimi ile bağlantılı pek çok konunun görüşüldüğü uluslararası bir platform olan Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği'ne 2015 yılında üye olmuştur.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)