- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,280
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 6 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,092
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Ayn Şems Üniversitesi, Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan köklü bir üniversitedir. 1950 yılında kurulan bu üniversite, Mısır'ın en büyük ve en prestijli yükseköğretim kurumlarından biridir. Ayn Şems Üniversitesi, sadece Mısır'dan değil, tüm Arap dünyasından ve uluslararası alandan öğrenci kabul eden, güçlü akademik geçmişi, araştırma faaliyetleri ve geniş fakülte yelpazesi ile tanınır.
Genel Bilgiler:
- Kuruluş Yılı: 1950
- Yer: Kahire, Mısır
- Eğitim Dili: Arapça (ancak birçok programda İngilizce de kullanılmaktadır)
- Öğrenci Sayısı: Üniversite, yaklaşık 200.000 öğrencisi ile Mısır'ın en büyük üniversitelerinden biridir.
Fakülteler ve Bölümler:
Ayn Şems Üniversitesi, birçok farklı alanda eğitim ve araştırma programları sunar. Üniversitenin fakülteleri arasında şu bölümler bulunmaktadır:- Tıp Fakültesi: Tıp, diş hekimliği, eczacılık ve sağlık bilimleri alanlarında eğitim verir. Mısır'daki en saygın tıp fakültelerinden biridir.
- Mühendislik Fakültesi: İnşaat mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği, kimya mühendisliği gibi çeşitli mühendislik alanlarında eğitim sunulur.
- İktisat ve İşletme Fakültesi: Ekonomi, işletme yönetimi, finans, pazarlama gibi iş dünyası ile ilgili geniş bir eğitim yelpazesi sunar.
- Hukuk Fakültesi: Uluslararası hukuk, iş hukuku, medeni hukuk gibi farklı hukuk alanlarında eğitim alabilirsiniz.
- Edebiyat Fakültesi: Sosyoloji, psikoloji, felsefe, tarih, dil ve edebiyat gibi sosyal bilimler alanlarında geniş bir yelpazede eğitim sunar.
- Sanat ve Tasarım Fakültesi: Grafik tasarım, iç mimarlık, görsel sanatlar gibi sanat ve tasarım alanlarında eğitim sunar.
- Eğitim Fakültesi: Pedagoji, eğitim yönetimi ve öğretim yöntemleri gibi eğitimle ilgili çeşitli alanlarda eğitim verir.