HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Yabancı kaynaklardan şöyle bir şey buldum.
.......
Open questlua_pc.cpp and search for the pc_mount function.
Overwrite the whole function with this:
[CODE title="code:"]int pc_mount(lua_State* L)
{
if (!lua_isnumber(L, 1))
return 0;
int length = 60;
if (lua_isnumber(L, 2))
length = (int)lua_tonumber(L, 2);
DWORD mount_vnum = (DWORD)lua_tonumber(L, 1);
if (length < 0)
length = 60;
LPCHARACTER ch = CQuestManager::instance().GetCurrentCharacterPtr();
ch->RemoveAffect(AFFECT_MOUNT);
ch->RemoveAffect(AFFECT_MOUNT_BONUS);
// ¸»ŔĚ ĽŇČŻµÇľî µű¶ó´Ů´Ď´Â »óŶó¸é ¸»şÎĹÍ ľřľÚ
if (ch->GetHorse())
ch->HorseSummon(false);
int ertek = 0;
if (lua_isnumber(L, 3))
ertek = (int)lua_tonumber(L, 3);
if (ertek <= 0)
ertek = 0;
ch->AddAffect(AFFECT_MOUNT, POINT_MOV_SPEED, ertek, AFF_NONE, length, 0, true, true);
return 0;
}[/CODE]
Then you can use it in quests like
[CODE title="code:"]pc.mount(ID, duration, speed)[/CODE]
benim şöyle bir sorunum var filesimde hareket hızı sınırım var ancak eklediğim binek çok hızlı bu da bana sorun çıkarıyor bende bineğin hızını düşürmek istiyorum. Türkçe kaynak bulamadım varsa yönlendirebilir misiniz? Yoksa eğer bana bu kod ile ilgili yardımcı olabilir misiniz tam olarak nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Quest kodlamada henüz yeni sayılırım. Son dediği " pc.mount(ID, duration, speed) " satırını tam olarak kullanabilmem için üstteki foknsiyonu nerde nasıl tanımlamalıyım ve bu kodu questte nasıl kullanmalıyım. Tahminimce ID-binek kodu, duration-emin değilim, speed-hız. Yani özetle tam olarak ne yapmalıyım.
Bu bulduğum üzerinden veya başka çözümü olan varsa bineğin hızını düşürmem konusunda yardımcı olabilir misiniz?
.......
Open questlua_pc.cpp and search for the pc_mount function.
Overwrite the whole function with this:
[CODE title="code:"]int pc_mount(lua_State* L)
{
if (!lua_isnumber(L, 1))
return 0;
int length = 60;
if (lua_isnumber(L, 2))
length = (int)lua_tonumber(L, 2);
DWORD mount_vnum = (DWORD)lua_tonumber(L, 1);
if (length < 0)
length = 60;
LPCHARACTER ch = CQuestManager::instance().GetCurrentCharacterPtr();
ch->RemoveAffect(AFFECT_MOUNT);
ch->RemoveAffect(AFFECT_MOUNT_BONUS);
// ¸»ŔĚ ĽŇČŻµÇľî µű¶ó´Ů´Ď´Â »óŶó¸é ¸»şÎĹÍ ľřľÚ
if (ch->GetHorse())
ch->HorseSummon(false);
int ertek = 0;
if (lua_isnumber(L, 3))
ertek = (int)lua_tonumber(L, 3);
if (ertek <= 0)
ertek = 0;
ch->AddAffect(AFFECT_MOUNT, POINT_MOV_SPEED, ertek, AFF_NONE, length, 0, true, true);
return 0;
}[/CODE]
Then you can use it in quests like
[CODE title="code:"]pc.mount(ID, duration, speed)[/CODE]
benim şöyle bir sorunum var filesimde hareket hızı sınırım var ancak eklediğim binek çok hızlı bu da bana sorun çıkarıyor bende bineğin hızını düşürmek istiyorum. Türkçe kaynak bulamadım varsa yönlendirebilir misiniz? Yoksa eğer bana bu kod ile ilgili yardımcı olabilir misiniz tam olarak nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Quest kodlamada henüz yeni sayılırım. Son dediği " pc.mount(ID, duration, speed) " satırını tam olarak kullanabilmem için üstteki foknsiyonu nerde nasıl tanımlamalıyım ve bu kodu questte nasıl kullanmalıyım. Tahminimce ID-binek kodu, duration-emin değilim, speed-hız. Yani özetle tam olarak ne yapmalıyım.
Bu bulduğum üzerinden veya başka çözümü olan varsa bineğin hızını düşürmem konusunda yardımcı olabilir misiniz?