berkmenoo 1
berkmenoo
mavzermete 1
mavzermete
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Cevaplanmadı Binekler koşma hızı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MrRED
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 679

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Yabancı kaynaklardan şöyle bir şey buldum.
.......
Open questlua_pc.cpp and search for the pc_mount function.
Overwrite the whole function with this:
[CODE title="code:"]int pc_mount(lua_State* L)
{
if (!lua_isnumber(L, 1))
return 0;

int length = 60;

if (lua_isnumber(L, 2))
length = (int)lua_tonumber(L, 2);

DWORD mount_vnum = (DWORD)lua_tonumber(L, 1);

if (length < 0)
length = 60;

LPCHARACTER ch = CQuestManager::instance().GetCurrentCharacterPtr();

ch->RemoveAffect(AFFECT_MOUNT);
ch->RemoveAffect(AFFECT_MOUNT_BONUS);

// ¸»ŔĚ ĽŇČŻµÇľî µű¶ó´Ů´Ď´Â »óŶó¸é ¸»şÎĹÍ ľřľÚ
if (ch->GetHorse())
ch->HorseSummon(false);

int ertek = 0;

if (lua_isnumber(L, 3))
ertek = (int)lua_tonumber(L, 3);

if (ertek <= 0)
ertek = 0;

ch->AddAffect(AFFECT_MOUNT, POINT_MOV_SPEED, ertek, AFF_NONE, length, 0, true, true);

return 0;
}[/CODE]

Then you can use it in quests like
[CODE title="code:"]pc.mount(ID, duration, speed)[/CODE]

benim şöyle bir sorunum var filesimde hareket hızı sınırım var ancak eklediğim binek çok hızlı bu da bana sorun çıkarıyor bende bineğin hızını düşürmek istiyorum. Türkçe kaynak bulamadım varsa yönlendirebilir misiniz? Yoksa eğer bana bu kod ile ilgili yardımcı olabilir misiniz tam olarak nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Quest kodlamada henüz yeni sayılırım. Son dediği " pc.mount(ID, duration, speed) " satırını tam olarak kullanabilmem için üstteki foknsiyonu nerde nasıl tanımlamalıyım ve bu kodu questte nasıl kullanmalıyım. Tahminimce ID-binek kodu, duration-emin değilim, speed-hız. Yani özetle tam olarak ne yapmalıyım.
Bu bulduğum üzerinden veya başka çözümü olan varsa bineğin hızını düşürmem konusunda yardımcı olabilir misiniz?

pc.mount kullanıldığında AddAffect ekleyecek

Şu şekilde

Tonumber 1 mount_vnum
Tonumber 2 lenght
Tonumber 3 ertek

pc.mount(mount_vnum, lenght, ertek)

mount_vnum = bineğin kodu
lenght = eklenen affettin ne kadar sürede kalacağı.
ertek = verilecek point puanı

pc.mount(44200, 24800, 80)

44200 kodlu bineğe Eklenen hız 80 etkisi 24800 saniye sonra sona erecek.

Süre 0 dan küçük olursa yada yanlışlıkla 0 dan küçük yaparsan otomatik 60 olarak tanımlayacaktır.

lenght < 0
lenght = 60

Son düzenleme:
üzerinde efsun şeklinde haraket hızı varmı? xx canavar xx haraket hızı tarzında eğer protoda bu şekil tanımlıysa düşürebilirsin - yazarak başına -13 gibi fakat yanında gezen binek sistemimi var yoksa standart pony mi var yazmamışsın ona göre yardımcı olmak daha kolay olacaktır

pc.mount kullanıldığında AddAffect ekleyecek

Şu şekilde

Tonumber 1 mount_vnum
Tonumber 2 lenght
Tonumber 3 ertek

pc.mount(mount_vnum, lenght, ertek)

mount_vnum = bineğin kodu
lenght = eklenen affettin ne kadar sürede kalacağı.
ertek = verilecek point puanı

pc.mount(44200, 24800, 80)

44200 kodlu bineğe Eklenen hız 80 etkisi 24800 saniye sonra sona erecek.

Süre 0 dan küçük olursa yada yanlışlıkla 0 dan küçük yaparsan otomatik 60 olarak tanımlayacaktır.

lenght < 0
lenght = 60
Anlatımın için teşekkürler. Source tarafında bu kodu değiştirdikten sonra quest kodlayıp " pc.mount(44200, 24800, 80) " şeklinde bi kod yazıcam anladığım kadarıyla. Peki bu kodu örnek olarak yazabilir misin? Yani bineği her çağırdığımda mı devreye girecek kod veya nasıl aktifleşecek bir kere çalışacak şekilde mi kodlamalıyım. Örnek kodu da yazabilir misin?

Ayrıca olan bir bineğin yerine sadece gr2 model olarak değiştirdim. Sıfırdan eklemedim. Yani hazırdaki bineğin tüm özelliklerini kullanarak denedim. Tüm binekler hep aynı özellikte ve 60 ile 100 arasında hızlara sahip. Yerine eklediğim binekte bunlardan biri. Zaten ekli olan binek normal hızındayken yerine eklediğim binek aşırı hızlı. Bu nedenle model ile alakalı olabileceğini düşünüyorum. Modelden kaynaklı ise nasıl çözebilirim?

@olkan41

üzerinde efsun şeklinde haraket hızı varmı? xx canavar xx haraket hızı tarzında eğer protoda bu şekil tanımlıysa düşürebilirsin - yazarak başına -13 gibi fakat yanında gezen binek sistemimi var yoksa standart pony mi var yazmamışsın ona göre yardımcı olmak daha kolay olacaktır
Protodan hızı ne yaparsak yapalım değişen bir şey yok. Yanında gezen binek sistemim yok bu arada. Çözümün ilk denediğimiz yöntemlerden biri aslında olmamıştı. Sağol yinede ilgilendiğin için.

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri