Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Sistem & Quest Nasıl Eklenir?

xPhant0m

Level 3
TM Üye
Üye
Konular
38
Online süresi
37701s
Reaksiyon Skoru
15
Altın Konu
0
Başarım Puanı
81
TM Yaşı
11 Yıl 8 Ay
MmoLira
46
DevLira
3

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Merhaba arkadaşlar, 4-5 gün önce 1-120 Server Files satın aldım full paket olarak fakat içinde olmayıp benim istediğim bi kaç "Sistem & Quest vs" var, Bunları forumda buldum fakat nasıl files'ıma ekliyeceğimi ve aktif edeceğimi bilmiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olupta yardımcı olan arkadaşlara teşekkürü borç bilirim,
Yardımlarınızı bekliyorum.
İyi Forumlar. :angel2:

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Çözüm
Merhaba arkadaşlar, 4-5 gün önce 1-120 Server Files satın aldım full paket olarak fakat içinde olmayıp benim istediğim bi kaç "Sistem & Quest vs" var, Bunları forumda buldum fakat nasıl files'ıma ekliyeceğimi ve aktif edeceğimi bilmiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olupta yardımcı olan arkadaşlara teşekkürü borç bilirim,
Yardımlarınızı bekliyorum.
İyi Forumlar. :angel2:

Merhaba @xPhant0m Quest eklemek için Tares31 dediği işlemleri yapabilirsin.

/usr/game/share/locale/turkey/quest kısmına questi atıp putty üzerinden cd /usr/game/share/locale/turkey/quest enter basıp sonra
./qc questismi.lua yaparak oyun için reload q çekerek quest okutmuş olursnuz

Sistemler için de elinde açık...
Merhaba @xPhant0m Quest eklemek için Tares31 dediği işlemleri yapabilirsin.

Sistemler için de elinde açık kaynak dosyaları yani source olması gerekli.
Bilişimden aldıysan büyük ihtimalle source vermemişlerdir. Biz verdiklerini ya da elinde sourceler var sayalım. Elinde iki adet source dosyaları var bunlardan birisi Game - MySQL yani server taraflı source dosyaları. Bir diğeri ise Cilent için source dosyalarıdır. Sistemlerin çoğunda anlatım var soruce dosyalarında kodları tarayarak altına/üstüne ekle, değiştir
Gibi bilgilendirmeler oluyor. Aynı şekilde cilent taraflıda işlemler yapıyorsun. Ve yukarıda atlamışım pack taraflı da işlem yapıyorsun bu sistemden sisteme değişir. Çoğunda anlatım mevcut olduğu için kolay ama ilk başta biraz zorlansan da alışırsın. Şimdi diyelim ki bunları yaptık bu işlem yaptığımız dosyaları ne yapcam diyeceksin. En zevkli kısımda bu. Filesden filese değişen bir durumdur Game ve Mysql source için uygun paketlerin olması gerekli Freebsd İSO, yada Vhd gerekiyor bu işletim sistemini localhost(virtualbox) olarak da kurabilirsin, istersen sunucuya da çoğu bilişim bu özeliği düşük paketlerde kapatıyor yüksek paketleri biraz pahalı olabilir. O yüzden localhost(virtualbox) da çalışman daha iyi. Cilent içinde mevcut soruce dosyalarının gereksimine göre değişir Visual Studio 2013/2019 hangisi filesin için uygunsa onu bilgisayarına kuruyorsun sonrası basit zaten bu konu hakkında çok bilgilendirdici videolar var. İşlemler bittince tek bir tuş ile tüm dosyaları derliyorsun ve sana yeni metin2.exe veriyor onunla giriş yapıyorsun. Pack taraflı da python taraflı işlemlerin oluyor bul değiştir şekilde anlatımlar sistemlerin içinde vardır.
İlk zamanlar zorlanırsın ama zamanla alışırsın belki zamanla daha çok şey öğrenir kendince bir şeyler katarsın. Şu küçük detayı da eklemeden bu yazıyı bittirmek istemem ayranın da filesin da dökülmesin istersen yedeksiz iş yapma hatta yedeklerin de yedekleri olsun. Ufacık Hatalar kocaman sorunlara yol açabilir. Her zaman yedek al en basit işlemde bile. Sormak istediğin her şeyi konu açarak sormaktan çekinme şimdiden başarılar :)

Bu değerli ve emek harcayarak yazdığınız yorum için teşekkür ederim. Bildiğiniz yada elinizde bu işlemleri yapmak için bir video var mı acaba 🙂

Bu değerli ve emek harcayarak yazdığınız yorum için teşekkür ederim. Bildiğiniz yada elinizde bu işlemleri yapmak için bir video var mı acaba 🙂
Ne demek yardımcı olmasına sevindim biraz yoğunum da hatırlamam adına özel mesaj bırakırmısın

Sorununuz devam ediyor mu aldığınız en iyi cevap işaretleyebilirsiniz

Google Youtube tarafından yapacağınız araştırmada size ufak bir videolar çıkacak izleyerek yapabilirsiniz pratik copy pasteden ibarettir lakin hatayı çözmek vb durumlarda forumda konu açarak çözümü bulabilirsiniz

Ne demek yardımcı olmasına sevindim biraz yoğunum da hatırlamam adına özel mesaj bırakırmısın
Özelden mesaj atmak için olan kısımı bulamadım hatırlamktan için alıntıladım videoyu bekliyorum :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri