- Konular
- 279
- Çözüm
- 12
- Online süresi
- 4mo 28d
- Reaksiyon Skoru
- 1,509
- Altın Konu
- 5
- TM Yaşı
- 4 Yıl 7 Ay 25 Gün
- Başarım Puanı
- 227
- MmoLira
- 3,445
- DevLira
- 30
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
gpusu %42 olan dx8 gpusu %12 olan dx9 githubda belirtmiştim aslında düşüş var yani artış yok. güç kullanımı dediğim gibi pcden pcye değişen bambaşka bir olay.Gpu kullanımının bu denli artması bana mantıklı gelmedi açıkçası
Bende henüz oyuncuya açılmamış bir projemde dx9 kullanıyorum bu şekilde bir kullanım artışı gözlemlemedim. Detaylı şekilde kontrol sağlamanızı tavsiye ederim.
Ha gpu kullanım artışı normal şartlarda sorun mudur baktığın zaman değil fa günümüz güncel oyunları %99 'da kullandığını düşündüğümüzde.
çoğu oyuncunun pcsi gelişti olmasa bile her oyuncumuza dx9 kurdururuz sorun olmazPaylaşım için teşekkürler. Bunu yapmanızı tavsiye etmem. Bazı kullanıcılarda siyah ekran problemi yaşayacaksınız.
dün yayında test ettik aynı files olmasına rağmen onda bozulma yoktu nvidia ile alakalı bir şey olabilirYanlışın var. Azura filesta da zemin bozuluyor.
- Konular
- 279
- Çözüm
- 12
- Online süresi
- 4mo 28d
- Reaksiyon Skoru
- 1,509
- Altın Konu
- 5
- TM Yaşı
- 4 Yıl 7 Ay 25 Gün
- Başarım Puanı
- 227
- MmoLira
- 3,445
- DevLira
- 30
Zeminle ilgili yeni deneyler yaptık çalışan fileslerde test ettik. Durum bize şunu gösteriyor. Oyun ne zaman entegre grafik kartını görse ve 2. clienti açsanız ilk clientin texturesini bozuyor. Bu ekran kartıyla alakalı bir şey olsa gerek. Ekran kartını otomatik seçtirdiğimde böyle bir sorun yokken sadece nvidia tabanlı ekran kartını seçtiğimde texturelerde bozulma oluşuyor. Dün gece @lordsas ile biraz bakındık. Kendi ekran kartı amd ve böyle bir sorunu yoktu. Testlere devam edicem fakat şuanlık elde ettiğim veriler ve görüşler bunlar.
- Konular
- 279
- Çözüm
- 12
- Online süresi
- 4mo 28d
- Reaksiyon Skoru
- 1,509
- Altın Konu
- 5
- TM Yaşı
- 4 Yıl 7 Ay 25 Gün
- Başarım Puanı
- 227
- MmoLira
- 3,445
- DevLira
- 30
ben konuya yazmadım ama directx gpuyu arttırmadı düşürdü şimdi konuyu da editleyecem herkes gpu artmış sanıyo ama tersine gpuda %32 lik bir düşüş var. yorumun için saol abi.Selamlar,
Oyun istemcinizin GPU tabanını kullanabilmesi için;
- Userinterface açın, ve ek görselde olduğu gibi kullanın. (Oyun istemcilerinizin x64 tabanına sahip olduğunu düşünüyorum, değilse uygulamayın)
- extern "C" Bir bağlantı özelliği, özelleştiricisidir. Her derleyicinin "C" bağlantısı sağlaması gerekir
- extern anahtar sözcüğü, işlevin görünürlüğünü tüm programa genişlettiğinden, işlev, bu dosyaların işlevin bir bildirimini içermesi koşuluyla, tüm programın dosyalarından herhangi birinde yada makul olan herhangi bir yerde kullanılabilir (ya da çağrılır). (İşlev bildirimi yerindeyken, derleyici işlevin tanımının başka bir yerde olduğunu bilir ve devam eder ve dosyayı derler). Yani hepsi dış ya da kullandığınız işlevlerle ilgili.
Şimdi burada ise değişkenlerle extern kullanımını ele almış olduk..- C'deki volatile bir anahtar kelime, programcı tarafından kaynak kodda bir değişken bildirirken kullanılan bir niteleyiciden başka bir şey değildir. Kaynak kodun verdiği herhangi bir görev olmaksızın değişken değerinin herhangi bir zamanda değiştirilebileceğini derleyiciye bildirmek için kullanılır. Volatile genellikle bir değişkene onu bildirirken uygulanır. volatile anahtar sözcüğünü kullanmanın ana nedeni, kaynak kodumuzdaki nesnelerde optimizasyonları önlemek için kullanılmasıdır. Bu nedenle, volatile olarak bildirilen bir nesne, değeri kod tarafından kolayca değiştirilebildiği için optimize edilemez. Ancak, volatile anahtar kelimenin değerinin program tarafından açıkça değiştirilemeyeceğini de hatırlatmak gerekiyor.
- #pragma comment ise oluşturulan nesne tabanı dosyasına bir yorum bırakmak için Visual C++'ı belirten bir derleyici yönergesidir. Yorum, ya da işlev nesne dosyalarını işlerken bağlayıcı tarafından okunabilir.
#pragma comment(lib, libname)linker'a 'libname' kitaplığını, proje özelliklerine eklemişsiniz gibi kitaplık bağımlılıkları listesine eklemesini söyler.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
"Directx9'un daha fazla GPU kullanma nedeni ise, kullandığı çekirdek sayısı miktarıyla kıyaslanabilir. Directx9 serisi 8'e karşı performanslı zira ona kıyasla daha fazla işlemci ve bellek kullanır. Kullandığı çekirdek sayısı arttığından çekirdeklerin performansı da artış gösterir. Bütün performans ise DX sürümünü arttırarak, ya da düşürülerek elde edilemez. Performansı yakalamak için, kaynak kodunuz da ve grafik mimariniz üzerinde optimizasyon hatalarını gidermeniz gerekir."
- Konular
- 279
- Çözüm
- 12
- Online süresi
- 4mo 28d
- Reaksiyon Skoru
- 1,509
- Altın Konu
- 5
- TM Yaşı
- 4 Yıl 7 Ay 25 Gün
- Başarım Puanı
- 227
- MmoLira
- 3,445
- DevLira
- 30
test ediyorum abi zaten sürekli bakıyorum metin boss kesiyorum bir yerde çökecek mi diye oyunda bekletiyorum bulduğum hata çözümlerini de konuya ekliyorum. yorumların için tekrar teşekkür ederim sana da iyi forumlar.Yok yanlış anlaşılmasın Hasan, konuya veya koda göre yorumlamadım. "İlk sayfalarda GPU artışı ile alakalı sorusu olan ve GPU tabanını kullanmayla ilglili bir iki arkadaşı etiketlemiştim" zira nedense yorumum içerisinde görünmemiş onu da şimdi fark ettim. Kodu incelemedim, ancak eğer GPU'da DX8'e göre daha fazla düşüş varsa bu muhtemel paylaştığın kod optimize edilmiş ve istikrarlı hale getirilmiş olmasıyla alakalı olabilir. Ya da tam tersi, şu an fark etmediğiniz ve ileride karşılaşabileceğiniz bir sorunun var olduğunu, ve aslında çalıştırması gereken bir fonksiyonun bir nedenden çalışmaması ile kaynaklı da olabilir. Elbette bunlar tamamen bir teori, ancak bunu zamanla keşfetmek en doğrusu olacaktır.
Rica ederim, iyi forumlar.