- Konular
- 1,033
- Çözüm
- 15
- Online süresi
- 3mo 27d
- Reaksiyon Skoru
- 1,970
- Altın Konu
- 343
- TM Yaşı
- 5 Yıl 1 Ay 23 Gün
- Başarım Puanı
- 287
- MmoLira
- 3,408
- DevLira
- 12
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
CentOS 8 VPS Üzerine KVM Nasıl Kurulur?
Bu yazımızda KVM Hypervisor gereksinimleri, KVM Hypervisor Özellikleri ve diğer VM programları yerine Linux VPS Üzerine KVM Kurulumunun ana sebebini anlatacağız;KVM nedir?
Linux'ta BT İhtiyaçlarınız İçin Doğru Hiper Yönetici
Kvm sanallaştırıcı, açık kaynaklı ve yerleşik Linux olarak mevcuttur; Bu, Linux'u özel çekirdeğe sahip sanal KVM web sunucusu olarak da adlandırılan bir hiper yöneticiye dönüştürmenize olanak tanır; Birden çok Linux tabanlı sanal ortam konuk sunucusunu aynı anda çalıştırmanıza izin verir; KVM, Red Hat Corporation tarafından geliştirilmiştir .Neden KVM?
Red Hat'a göre: KVM, konuk makinelerin ve isteklerin sayısı arttıkça talep yüküne uyacak şekilde ölçeklendirerek Linux'un performansını devralır. KVM, en zorlu uygulama iş yüklerinin sanallaştırılmasına olanak tanır ve veri merkezleri ve özel bulutlar gibi birçok kurumsal sanallaştırma kurulumunun temelini oluşturur.Ayrıca, KVM'nin çekirdek modu bileşeni, Linux çekirdeğinin bir parçasıdır; Böylece her yönden Linux ile daha uyumlu olacak ve son derece güvenli olabilir.
KVM Hypervisor'ın Özel Özellikleri
KVM, bir Linux işletim sistemine veya ana sunucuya kurulur. Ancak özel teknolojisi sayesinde kendi çekirdeği ile sanal sunucular oluşturur ve bu da sanal sunucunun veya Windows, BSD, Kali Linux, Ubuntu Linux gibi ihtiyacınız olan herhangi bir işletim sisteminin Simülatörünü oluşturmanıza olanak sağlar ; Ayrıca diğer işletim sistemlerini kurun ve kolayca kullanın.Linux'un KVM'ye özel kaynaklar sağladığı göz önüne alındığında; Sonuç olarak KVM, diğer sanallaştırıcılara kıyasla konuk işletim sistemi için yüksek kalite sunar.
Esnek depolama tahsisine izin verir ve her konuk sanal makinesi için kullanılabilir alanı optimize eder
Ana bilgisayarlar 160 çekirdeğe ve 2 TB RAM'e kadar destekler
Misafirler 64 adede kadar vCPU ve 512 GB RAM'i destekler
Self Servis kullanıcı portalı
Adım Adım CentOS 8 VPS Üzerine KVM Kurulum Yolları
Adım: 1. Sanal kurulum paketini ve sanal modülü kurma.Adım: 2. KVM'nizdeki tüm bileşenleri doğrulayın.
Adım: 3. CentOS 8 çekirdek Komut Satırında IOMMU'yu ekleyin ve etkinleştirin.
Adım: 4 . Değişiklikleri uygulamak için CentOS 8 VPS'yi yeniden başlatın.
Adım: 5. Kokpit Web Arayüzünün Kurulması.
Adım: 6. Kokpit aracılığıyla sanal makineleri yönetmek için destek ekleyin.
Adım: 7. KVM Sanal Makinelerinizi yönetmek için Kokpit Web UI panelinin sol tarafından Sanal Makineler'e gidin.
Not : 2. adımı tamamlayabildiyseniz, 3. adımı kullanmanıza gerek yoktur; Yok sayın ve kuruluma 4. adımdan devam edin.
KVM Gereksinimleri
KVM Ana Gereksinimleri1) CPU tarafından Sanal Teknoloji desteğini doğrulayın:
Linux'ta sanallaştırmanın etkin olup olmadığını nasıl kontrol edeceğimizi bilmenin 2 farklı yolu var ;
Birinci Yol : lscpu komutunun kullanılması sunucudaki CPU mimarisi bilgilerini gösterir:
lscpu
İlk komutun çıktısı aşağıda gösterildiği gibi olacaktır:
İkinci Yol : Önceki komutun çıktısı hiçbir şey göstermiyorsa, VT teknolojisinin etkinleştirildiğinden emin olmak için önceki komut yerine aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:
İlk komutun çıktısı aşağıda gösterildiği gibi olacaktır:lscpu | grep Virtualization
Not : Putty veya komut satırınızın Virtualization Type kısmında sıralanan çıktı ile gördüğünüz resimlerin çıktısı farklı ise; Ve ayrıca VT-x olarak yazılır ; Bu, sanallaştırma teknolojisinin sizin için etkinleştirildiği anlamına gelir.
2) Putty yazılımını kurun ve VPS sunucusuna giriş yapın:
Putty yazılımını kullanma konusunda tecrübeniz yoksa bununla ilgili yazımızdan faydalanabilirsiniz; Şunlara tıklayabilirsiniz: Kurulumu başlatmak için macun kullanarak bir Linux VPS'ye nasıl bağlanılır .
Putty'yi İndirin : Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak:
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Putty Yazılımını indirebilirsiniz.KVM Sunucu Gereksinimleri
CPU: 3.4 GHz (2 çekirdek)
Bellek: 2 GB
Depolama: 20 GB
İşletim Sistemi: CentOS 8.0
KVM'yi CentOS 8 VPS'ye yükleyin
1 . virt modülünü kurarak CentOS 8 üzerinde KVM kurulumuna başlayalım :
dnf install -y @virt
Komutu kullandıktan sonra yukarıdakine benzer bir görüntü ile karşılaşacağız; Bu, sanal modül kurulumunun tamamlandığını gösterir.
Şimdi sanal kurulum paketini kurmamız gerekiyor ; Bu bize bazı çok kullanışlı komut satırı araçları sağlayacaktır:
dnf install -y virt-install
Gördüğünüz gibi, sanal kurulum paketi başarıyla kuruldu.
2 . Burada, KVM'nizdeki tüm bileşenleri Doğrulayacağız;
Bu komut, ana bilgisayarın libvirt hiper yönetici sürücülerini çalıştırmak için uygun bir şekilde yapılandırıldığını doğrular:
Benzer bir görüntü ile karşılaşırsanız ve uyarı hataları şöyle görünür:virt-host-validate
Bu, ( giriş-çıkış bellek yönetimi birimi ) desteği ve bileşenlerinin CentOS 8 Çekirdeğinde henüz etkinleştirilmediği anlamına gelir .WARN (Unknown if this platform has IOMMU support)
QEMU: Checking for secure guest support :
WARN (Unknown if this platform has Secure Guest support)
3 . CentOS 8 çekirdek Komut Satırında IOMMU'yu eklemek ve etkinleştirmek için aşağıdaki komutu kullanabiliriz:
grub2-editenv - set "$(grub2-editenv - list | grep kernelopts) intel_iommu=on"
Yukarıdaki görsele göre; Kullanılan komutun IOMMU'yu otomatik olarak etkinleştirdiğini gösterir.
4 . Şu anda, IOMMU'yu etkinleştirmek için yapılan değişiklikleri uygulamak için CentOS 8 VPS'yi yeniden başlatmamız gerekiyor;
Aşağıdaki komutu çalıştırın:
- Yeniden başlattıktan sonra, tekrar kullanmamız gereken bir sonraki komut; Bileşenler komutu doğruluyor mu ;systemctl reboot
şimdi tekrar kullanırsanız, tüm çıktıları geçişte alabileceksiniz ; Aşağıdaki komutu kullanın:
virt-host-validate
Burada gördüğünüz gibi; KVM ve QEMU hipervizörlerini CentOS 8'e başarıyla kurduk.[root@server ~]# virt-host-validate
QEMU: Checking for hardware virtualization : PASS
QEMU: Checking if device /dev/kvm exists : PASS
QEMU: Checking if device /dev/kvm is accessible : PASS
QEMU: Checking if device /dev/vhost-net exists : PASS
QEMU: Checking if device /dev/net/tun exists : PASS
QEMU: Checking for cgroup 'memory' controller support : PASS
QEMU: Checking for cgroup 'memory' controller mount-point : PASS
QEMU: Checking for cgroup 'cpu' controller support : PASS
QEMU: Checking for cgroup 'cpu' controller mount-point : PASS
QEMU: Checking for cgroup 'cpuacct' controller support : PASS
QEMU: Checking for cgroup 'cpuacct' controller mount-point : PASS
QEMU: Checking for cgroup 'cpuset' controller support : PASS
QEMU: Checking for cgroup 'cpuset' controller mount-point : PASS
QEMU: Checking for cgroup 'devices' controller support : PASS
QEMU: Checking for cgroup 'devices' controller mount-point : PASS
QEMU: Checking for cgroup 'blkio' controller support : PASS
QEMU: Checking for cgroup 'blkio' controller mount-point : PASS
QEMU: Checking for device assignment IOMMU support : PASS
QEMU: Checking if IOMMU is enabled by kernel : PASS
5. KVM komut satırı araçlarını kullanmak yerine, daha basit ve daha kolay bir sanallaştırma deneyimi için makineleri ve sanallaştırma ortamlarını bir grafik arabirim aracılığıyla yönetmek için CentOS 8 yerel web arabirimi Kokpit'i kullanabilirsiniz ;
CentOS 8'de Cockpit Web Console'u kurmak için aşağıdaki komutu kullanın:
dnf install -y cockpit
Aynı çıktıya sahipseniz; Kokpit web arayüzü kurulumunun tamamlandığını gösterir.
6. Bir sonraki adımda; Kokpit makineleri paketini kuracağız, Sanal makineleri yönetme desteği eklemesi gerekecek;
Aşağıdaki komutu kullanabiliriz:
Güzel, kokpit-makineler paketinin kurulumunun başarıyla tamamlandığını görebiliyoruz; Sona o kadar yakınız ki…dnf install -y cockpit-machines
— Kokpit web Konsolunda oturum açmak için Kokpit Ünitesini etkinleştirip başlatmamız yeterlidir;
Aşağıdaki komut bize yardımcı olabilir:
systemctl enable --now cockpit.socket
Not : Kokpit web Konsolunuza erişmek için tarayıcınızda IP-Sunucu ADRESİ:9090 adresini kullanabilirsiniz
Not : CentOS 8 güvenlik duvarında varsayılan olarak kokpit hizmetine izin verilir; Ayrıca tarayıcıdaki adresi kullandıktan sonra çıkacak olan Güvenlik uyarısını Yoksayarak Kokpit web Konsolu giriş sayfasına devam etmeniz gerekmektedir.
Görselde görebileceğiniz gibi:
— Gelişmiş düğmesine tıklayın ve Kokpit web Konsolunda oturum açmak için 185.17.40.179'a Geçin (güvenli olmayan) bağlantısını kullanın:
Tamam, şimdi aşağıdaki resimdeki gibi; Web konsolu giriş ekranında sistem kullanıcı adı ve şifresini gireceğiz:
7. Son adım: Son olarak, KVM Sanal Makinelerimizi yönetmek için , Kokpit Web UI panelinin sol tarafından Kokpit web Konsolunun Sanal Makineler bölümüne gitmemiz gerekiyor ;
Aşağıdaki görselde görebileceğiniz gibi:
Ekli dosyalar
- Konular
- 1,069
- Çözüm
- 7
- Online süresi
- 1mo 13d
- Reaksiyon Skoru
- 1,536
- Altın Konu
- 100
- TM Yaşı
- 4 Yıl 11 Ay 21 Gün
- Başarım Puanı
- 259
- MmoLira
- 2,641
- DevLira
- 12
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 10,579
- Çözüm
- 219
- Online süresi
- 10mo 29d
- Reaksiyon Skoru
- 16,722
- Altın Konu
- 444
- TM Yaşı
- 16 Yıl 1 Ay 10 Gün
- Başarım Puanı
- 691
- MmoLira
- 19,928
- DevLira
- 601
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)