emirhanHCL 1
emirhanHCL
farkmt2official 1
farkmt2official
mannaxxx 1
mannaxxx
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
Hikaye Ekle

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Windows 10'da Proxy Ayarlarını Kapatmanın Yolları..

Ağ güvenliğini artırmak için proxy sunucusu aracılığıyla web'de gezinmek için proxy'yi genellikle manuel olarak yapılandırırız. Ancak, bazen ağ hızı veya bant genişliği sorunlarına neden olduğu için bu özellik her zaman gerekli değildir.

PC'nizde proxy ayarlarını devre dışı bırakmak istiyorsanız, bunu yapmanın 3 yolu vardır.

I. Denetim Masası aracılığıyla ağ proxy'sini kapatın

Windows 10 PC'nizdeki proxy ayarlarınızı Denetim Masası aracılığıyla devre dışı bırakmak ve kaldırmak için şu adımları izleyin:

Adım 1: Bu pencereyi açmak için Denetim Masası ve Windows arama çubuğu yazın.

ways-to-turn-off-proxy-settings-in-windows-10-picture-1-KexXGZtZw.png

Adım 2: Denetim Masası penceresi göründüğünde, Ağ ve İnternet >> İnternet Seçenekleri'ne gidin.

ways-to-turn-off-proxy-settings-in-windows-10-picture-2-XRlJfPLL9.png

Adım 3: İnternet Özellikleri penceresinde Bağlantılar sekmesine geçin ve ardından LAN ayarları'na tıklayın.

ways-to-turn-off-proxy-settings-in-windows-10-picture-3-qYEgaAPBI.png

Adım 4: Ayarları otomatik olarak algıla ve LAN için bir proxy sunucusu kullan kutularının işaretini kaldırın, ardından Tamam'a tıklayın.

ways-to-turn-off-proxy-settings-in-windows-10-picture-4-F8KlIOIwk.png

Adım 5: İnternet Özellikleri penceresine dönün, Uygula'yı ve ardından pencereden çıkmak ve değişiklikleri uygulamak için Tamam'ı tıklayın.

Artık proxy ayarlarını bilgisayarınızdan başarıyla kaldırdınız. Ancak bunun yalnızca kullanıcılarınız için işe yarayacağını unutmayın. Diğer kullanıcılar için proxy ayarlarını da devre dışı bırakmak istiyorsanız, aynısını diğer kullanıcı hesaplarında yapın veya sistem genelinde bu ayarı devre dışı bırakmak için okumaya devam edin.

Proxy ayarlarını yeniden etkinleştirmek isterseniz, bulunduğunuz yere geri dönün ve daha önce işaretlenmemiş kutuları tekrar işaretleyin.

II. Ayarlar uygulamasını kullanarak proxy'yi kapatın

Ayarlar uygulaması, Windows 10 bilgisayarınızı kurmak için öncelikli olarak kullandığınız yerdir. Proxy ayarlarını kapatmak için Ayarlar'ı da kullanabilirsiniz, işte bunu nasıl yapacağınız:

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açmak için Windows + I tuşlarına basın, ardından Ağ ve İnternet'e gidin.

ways-to-turn-off-proxy-settings-in-windows-10-picture-5-yP9UDR6dX.png

Adım 2: Sol kısımdaki Proxy sekmesini seçin, ardından Ayarları otomatik olarak algıla bölümünde Kapalı'yı seçin.

ways-to-turn-off-proxy-settings-in-windows-10-picture-6-LOyK5nfco.png

Adım 3: Aşağı kaydırmaya devam edin ve Bir proxy sunucusu kullan'ı kapatın.

ways-to-turn-off-proxy-settings-in-windows-10-picture-7-FRPenNOzm.png

III. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kullanarak sistem genelinde proxy'yi devre dışı bırakın

Kayıt Defteri Düzenleyicisi, proxy ayarlarını devre dışı bırakmak da dahil olmak üzere sistem genelinde değişiklikler yapmak için harika bir yardımcı programdır.

Adım 1: Çalıştır iletişim kutusunu açmak için Windows + R tuşlarına basın, ardından regedit ve ardından Enter yazın.

ways-to-turn-off-proxy-settings-in-windows-10-picture-8-s7IDwoDhS.png

2. Adım: Klasöre yola göre erişin
Bilgisayar/HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Policies/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Internet Ayarları

ways-to-turn-off-proxy-settings-in-windows-10-picture-9-kdW8PBwqw.png

Adım 3: İnternet Ayarları klasörüne sağ tıklayın >> Yeni >> DWORD (32-bit) Değeri.

ways-to-turn-off-proxy-settings-in-windows-10-picture-10-KwzY2hE6u.png

Adım 4: Yeni DWORD ProxySettingsPerUser'ı adlandırın.

Adım 5: ProxySettingsPerUser'a çift tıklayın, Değer verisini 1'e ayarlayın ve Tamam'a tıklayın.

ways-to-turn-off-proxy-settings-in-windows-10-picture-12-i0l1bpN95.png

Adım 6: Değişikliklerin etkili olması için bilgisayarı yeniden başlatın.

Daha sonra sistem genelinde proxy'yi yeniden etkinleştirmek isterseniz, oluşturduğunuz DWORD'u silmeniz yeterlidir.

ways-to-turn-off-proxy-settings-in-windows-10-picture-13-ewmB6I1VA.png

Proxy sunucuları da faydalar ve sıkıntılar getirebilir, proxy kullanmak isteyip istemediğinizi düşünmelisiniz. İhtiyacınız yoksa, yukarıdaki yöntemleri kullanarak kapatın.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri