- Konular
- 1,033
- Çözüm
- 15
- Online süresi
- 3mo 27d
- Reaksiyon Skoru
- 1,970
- Altın Konu
- 343
- TM Yaşı
- 5 Yıl 1 Ay 20 Gün
- Başarım Puanı
- 287
- MmoLira
- 3,408
- DevLira
- 12
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
VirtualBox'ta Windows 11 Enterprise Nasıl Kurulur
Microsoft, Windows uygulamalarını hızla oluşturmaya başlamanıza olanak tanıyan Windows 11 Enterprise sanal makinesini yayımladı. Windows 11'in diğer sürümleri çeşitli sanal kutulara indirilip kurulabilirken, bu özel sanal makine geliştiricilere yöneliktir. Bu size mevcut sistemi değiştirmeden işletim sistemini çalıştırmanın ve uygulamaları gerektiği gibi test etmenin bir yolunu verecektir.
VirtualBox'ta Windows 11 Enterprise sanal makinesi nasıl indirilir ve kurulur
Bu sanal makineyi kurmadan önce yeterli fiziksel donanım kaynağına sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Microsoft herhangi bir gereksinimden bahsetmez, ancak makale, tüm Windows yüklemenizi, uygulamalarınızı ve diğer dosyalarınızı (32 GB veya daha fazla) tutmak için en az 4 GB belleğiniz ve yeterli kullanılmamış yerel depolama alanınız olmasını önerir. ).Sorunsuz çalıştığından emin olmak için Windows 11'i yüklemek için minimum sistem gereksinimlerini de takip edebilirsiniz. Son olarak, bilgisayarınız sanal makineleri işleyebiliyorsa Windows 11 Enterprise VM'yi yüklemek için aşağıdaki adımları izleyin:
1. VirtualBox'ı indirin ve yükleyin
İlk önce VirtualBox'ı indirin ve kurun. Yazılımın indirilmesi ücretsizdir ve ticari olmayan kullanım için mevcuttur. .exe dosyası indirildikten sonra, dosyaya tıklayın ve sisteminize düzgün bir şekilde kurmak için ekrandaki talimatları izleyin.İsteğe bağlı adım: VirtualBox eklenti paketini VirtualBox İndirmeleri sayfasından indirin ve kurun . Bu adımı atlayabilirsiniz, ancak bu kurulum Virtualbox sanal makinesini iyileştirebilir ve ek özellikler ekleyebilir. Bu paket sayesinde yerleşik fare, İnternet bağlantısı, USB desteği ve diğer harika özellikler gibi özelliklere sahip olabilirsiniz. İndirilen dosyaya tıklayarak ve talimatları izleyerek paketi kurabilirsiniz.
2. Windows 11 Enterprise Sanal Makinesini İndirin
Ardından, Windows 11 kurulum dosyalarının bir kopyasını OVA formatında indirin. Bu dosyaları Microsoft'un Sanal Makine indirme sayfasından edinebilirsiniz . VirtualBox için Virtual Disk Image'ı indirdiğinizden emin olun.3. OVA dosyalarını içe aktarın
İndirilen dosyaları açın ve çıkarın. Ardından, açmak için çıkarılan dosyaya çift tıklayın. VirtualBox ve Virtual Appliance'ı İçe Aktar iletişim kutusu otomatik olarak açılır. Burada Machine Base Klasörünün ayarlarını ve konumunu değiştirebilirsiniz. Sabit sürücüleri VDI olarak içe aktar yazan kutuyu işaretlediğinizden emin olun. Ayarlardan memnunsanız, İçe Aktar'a tıklayın.Sanal makinenin VirtualBox'a yüklenmesini bekleyin. İşiniz bittiğinde, artık Windows 11 Enterprise Virtual Machine'i açıp kullanabilmelisiniz.
VirtualBox'ta Windows 11 Enterprise Virtual Machine'i açarken sık karşılaşılan sorunlar
Son olarak, Windows 11 geliştirme ortamını VirtualBox'a başarıyla yüklediniz. Ancak ne yazık ki sanal makineyi açıp işletim sistemini çalıştıramazsınız. Bu, özellikle yukarıda belirtilen adımları doğru bir şekilde uyguladıktan sonra sinir bozucu olabilir.Ancak merak etmeyin, makale, VirtualBox'ta Windows 11 Enterprise sanal makinelerini açarken karşılaşılan genel sorunları ve bunların nasıl düzeltileceğini aşağıda listelemiştir.
Sanal makine hatası nedeniyle oturum açılamıyor
"İç içe sayfalama ve kısıtlamasız konuk yürütme olmadan iç içe VT-x/AMD-V etkinleştirilemiyor!" hatası alıyorsanız, büyük olasılıkla Windows 10 sisteminde yerel bir sanal makine olan Hyper-V zaten etkindir. Bazı durumlarda, bu sanal makineyi devre dışı bırakmak, hatayı düzeltmeye yardımcı olacaktır. Bu sorunu nasıl çözeceğiniz aşağıda açıklanmıştır:Adım 1. Windows arama çubuğunu açmak için Win + S tuşlarına basın, cmd yazın, ardından Komut İstemi arama sonucunu sağ tıklayın ve Yönetici Olarak Çalıştır'ı seçin.
Adım 2. Komut İstemi'nde bcdedit /set hypervisorlaunchtype off yazın ve Enter'a basın. Bu pencereyi kapat.
Adım 3. Ardından, Windows "Sanal Makine Platformu" özelliğini kapatın. Bunu yapmak için Windows Arama'yı açmak için Win + S tuşlarına basın. Windows Özelliği yazın ve Enter'a basın. Şimdi Sanal Makine Platformu seçeneğini bulun ve yanında onay işareti olmadığından emin olun. Bilgisayarı yeniden başlatın.
Adım 4. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra VirtualBox ve Windows 11 Enterprise sanal makinesini açın. Makineniz şimdi normal çalışıyor olmalıdır.
Windows 11 önyükleme penceresi yerine UEFI Interactive Shell açılacak
Bu sanal makineyi açarken karşılaşabileceğiniz bir diğer sorun da sistemi başlatmak yerine UEFI Interactive Shell penceresinin gelmesidir. Merak etme. Kurduğunuz sanal makinede bir sorun yok. Makinenizde yanlışlıkla EFI ayarlarını etkinleştirmiş olabilirsiniz. Bu soruna geçici bir çözüm bulmak için aşağıdaki adımları izleyin:Adım 1. Windows 11 sanal makineyi seçin ve Ayarlar simgesine tıklayın.
Adım 2. Sol panelde bulunan Sistem ayarları'na gidin ve EFI'yi Etkinleştir (yalnızca özel işletim sistemlerinde) yanındaki kutunun işaretini kaldırın. Tamam'ı tıklayın.
Adım 3. Sanal makineyi yeniden başlatın. Bu, Windows 11 Enterprise sisteminizi önyükleyecektir.
Bu sanal makine, geliştiricilerin Windows 11 için uygulamalar oluşturmaya başlayabilmeleri için özel olarak oluşturulmuştur. Geliştirici olmayanlar da bu sanal makineyi indirip kurabilir, böylece onu görüntüleyebilir ve deneyimleyebilirler. Microsoft'un en yeni işletim sistemi. Ancak bu sanal makinenin süresi 9 Ocak 2022'de dolacak. Bu, bu VM imajını kullanamayacağınız ve yeni bir sanal makine kurmanız gerekebileceği anlamına geliyor.
Birincil sisteminizi değiştirmeden Windows 11'i güvenle kullanmaya devam etmek istiyorsanız , Microsoft'un VirtualBox'taki indirme sayfasından Windows 11 ISO'yu indirip yükleyerek bunu yapabilirsiniz . Ancak bu işletim sistemini sanal makine olarak dahi kullanmaya devam edebilmek için bir ürün anahtarı hazırlamanız gerekmektedir.
- Konular
- 609
- Çözüm
- 26
- Online süresi
- 1mo 26d
- Reaksiyon Skoru
- 2,368
- Altın Konu
- 14
- TM Yaşı
- 7 Yıl 13 Gün
- Başarım Puanı
- 272
- MmoLira
- 798
- DevLira
- 242
teşekkürler win 11 geçisinde öncü bir konu olacaktır.
- Konular
- 1,069
- Çözüm
- 7
- Online süresi
- 1mo 13d
- Reaksiyon Skoru
- 1,536
- Altın Konu
- 100
- TM Yaşı
- 4 Yıl 11 Ay 18 Gün
- Başarım Puanı
- 259
- MmoLira
- 2,641
- DevLira
- 12
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 1,033
- Çözüm
- 15
- Online süresi
- 3mo 27d
- Reaksiyon Skoru
- 1,970
- Altın Konu
- 343
- TM Yaşı
- 5 Yıl 1 Ay 20 Gün
- Başarım Puanı
- 287
- MmoLira
- 3,408
- DevLira
- 12
teşekkürler win 11 geçisinde öncü bir konu olacaktır.
Rica ederim Yorumlarınız için teşekkürler.Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)