Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Windows 10 Üzerinde Nginx Server Kurulumu

5.00 yıldız(lar) 3 Değerlendirme Değerlendirenler

kral039

Сварог - Отец Богов
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Banlı
TM Üye
Konular
66
Online süresi
2ay 26g
Reaksiyon Skoru
336
Altın Konu
1
Başarım Puanı
198
TM Yaşı
16 Yıl 10 Ay 12 Gün
MmoLira
753
DevLira
3

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Nginx aslen mail.ru isimli rus mail sunucusu sitesi için Rus yazılım mühendisi Igor Sysoev tarafından geliştirilen hafif, stabil, hızlı bir mail istemcisi olarak kodlanan daha sonraları geliştirilerek tüm sunucular için uygun hale getirilen bir web sunucusudur. Windows 10'a da kurmak ve kullanmak mümkündür. Ancak, Windows'da yazılımın stabil düzeyde çalışabilmesini engelleyecek kısmi performans sınırlaması vardır. Fakat, Nginx geliştiricilerinden öğrenilen bilgilere göre bu sorunlar gelecekteki bir sürümde düzeltilecektir. Nginx'i Windows'a başarıyla yüklemek ve kullanabilmek için aşağıdaki adımları izlemelisiniz.

1. Adım : Uygulamayı İndirin.
Windows için Nginx'in birçok sürümü vardır fakat Nginx'in en son çıkan versiyonunu kullanmanız önerilir.
Dipnot: Windows için en son çıkan Stable Version - Kararlı Versiyon'u indirirseniz herhangi bir problemle karşılaşmazsınız.

indirme sayfasına gidebilirsiniz.

10c4bfcac8e863e5e.jpg

İstediğiniz sürümü seçin ve zip dosyasını bilgisayarınıza indirin.

İndirdiğiniz dosyayı çıkartabilmek için; 7-zip, WinRAR gibi programlara ihtiyaç duyacaksınız.

2.jpg

Zip dosyasını olduğu gibi çıkartıp, dizini (C) diskinde bulunan Program Files klasörüne taşımalısınız.

Örnek :
3.jpg

2. Adım : Kurulum
Nginx'i kurmak ve çalıştırmak için Nginx.exe'ye sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırılmasına izin verin.

4.jpg

Bir sonraki adım olarak, varsayılan tarayıcınıza gidip adres kısmına "localhost" yazmanız gerekmektedir. (Tırnaklar dahil değil)
Eğer ki, Nginx web sunucusunun başarıyla yüklendiğini ve çalıştığını belirten sayfa önünüze çıkarsa kurulum başarıyla gerçekleşmiş demektir.

Örnek :

5.jpg

Nginx'i durdurmak isterseniz Görev Yöneticisi üzerinden görevi sonlandır yaparak uygulamayı kapatabilirsiniz.

Elıne Saglık

Paylasımın Icın Teşekkurler

Çok sağol dostum

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri