Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
SQLite'ı işletim sistemime nasıl kurulur?..
SQLite, her türden uygulamada kullanılan inanılmaz derecede popüler bir açık kaynaklı veritabanı motorudur. Bu yazıda SQLite'ın ne olduğunu, en son sürümün nasıl kurulacağını ve yazılımı kullanarak veritabanlarını yönetmenin yollarını anlatacağız.
SQLite nedir?
SQLite, bir SQL veritabanı motoru uygulayan bir C-Dil kitaplığıdır. Her türlü mobil ve masaüstü yazılımında paketlendiği için dünyanın en çok kullanılan veritabanı motoru olmasıyla övünür. SQLite'ın temel özelliklerinden bazıları şunlardır:
istikrar
Çapraz Platform Uyumlu: Veritabanları 64 ve 32 bit sistemler veya küçük endian / büyük endian sistemler arasında kopyalanabilir.
Geriye Uyumluluk
Küçük Boyut: Tüm kitaplık 600Kb'den daha azdır.
Önceden Derlenmiş İkili Dosyalar
SQLite kaynak kodu aktif olarak geliştirilmektedir ve geliştiriciler 2050 yılına kadar desteğe devam etmeyi planlamaktadır.
SQLite'ın yüklenmesi gerekiyor mu?
İşletim sistemi ortamınıza bağlı olarak, SQLite sunucusu İşletim Sisteminizle birlikte verilmiş olabilir. Örneğin, Mac OS X, SQLite ile önceden yüklenmiş olarak gelir ve sqlite3 komutu kullanılarak çalıştırılabilir. Ancak, bazı durumlarda ve diğer işletim sistemlerinde SQLite kurmanız gerekebilir.
Mac'te SQLite Nasıl Kurulur
SQLite, Mac'te önceden yüklenmiş olarak gelir, böylece sunucuyu başlatmak için terminal uygulamasını açıp sqlite3 yazmanız yeterlidir.
SQLite Mac'i yüklemek için Mac OS X'te SQLite sizin için otomatik olarak yüklenmediyse bu talimatları uygulayabilirsiniz:
Adım 1: SQLite ZIP Dosyasını İndirin
Bu dosyayı SQLite web sitesinden indirebilirsiniz .
2. Adım: Dosyayı Açın
Arşivi çıkarın ve çıkarılan klasörü uygun bir konuma taşıyın.
Adım 3: SQLite Sunucusunu Başlatın
sqlite3 dosyasına sağ tıklayın ve Aç'a tıklayın. Bu, güvenilmeyen bir geliştiriciden bir dosya yürütmenize olanak tanır.
Aç düğmesini tıklayın:
SQLite Sunucusu şimdi çalışıyor:
Mac OS X'te sunucudan . komutundan çıkın .
Linux'ta SQLite3 Nasıl Kurulur
SQLite, aşağıdaki komutlarla linux üzerine kurulabilir:
Linux sunucunuza SSH ile giriş yaparak başlayın ve dağıtımınıza karşılık gelen komutu yürütün:
Debian / Ubuntu
apt-get install sqlite3
CentOS / Fedora / RedHat
yum sqlite3 yükleyin
Artık linux sunucunuzda sunucuyu başlatmak için sqlite3 komutunu kullanarak herhangi bir sql deyimini çalıştırabilirsiniz.
Windows'ta SQLite Nasıl Kurulur
Aşağıdaki adımları izleyerek SQLite Windows'u yükleyebilirsiniz:
Adım 1: SQLite ZIP Dosyasını İndirin
Bu dosyayı SQLite web sitesinden indirebilirsiniz .
2. Adım: Dosyayı açın
ZIP dosyasına sağ tıklayın ve C:|SQLite'a çıkarın
3. Adım: SQLite'ı açın
Yazılımı açmak için sqlite3 dosyasına çift tıklayın :
Yazılım daha sonra komut satırında açılır ve herhangi bir sql komutunu çalıştırabilirsiniz:
SQLite nasıl kullanılır
SQLite Studio gibi GUI araçlarını kullanarak Mac veya Windows üzerinde SQLite veritabanlarınızı yönetebilirsiniz
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Yazılımda yeniyseniz, bazı şeyleri asmak için bir test db veya örnek veritabanı kullanmanızı öneririz.
SQLite dosyası nasıl açılır
SQLite, ilgili İşletim Sistemine yüklendikten sonra, bir SQLite dosyasını açmak için .open komutunu kullanabilirsiniz. Örneğin: