- Konular
- 1,110
- Online süresi
- 5d 10h
- Reaksiyon Skoru
- 741
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 5 Yıl 2 Ay 24 Gün
- Başarım Puanı
- 235
- MmoLira
- 414
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Pedagojinin Alt Dalları Nelerdir?
Pedagoji, ilgi alanının genişliğinden dolayı bazı alt dallara ayrılmıştır.
Bu nedenle pedagoji nedir sorusuna cevap verebilmek için, şu alt dalların da bilinmesi gerekmektedir;
Bu nedenle pedagoji nedir sorusuna cevap verebilmek için, şu alt dalların da bilinmesi gerekmektedir;
- Orthopedagoji: Bu alt dalda toplumun problemli ve uyumsuz olarak kabul ettiği çocuklar incelenir. Suç işlemeye meyilli olan ve olumsuz davranışlarda bulunan çocuklar incelenerek, sorunlara çözümü aranmaktadır.
- Eğitim Pedagojisi: Eğitim, sadece okulda alınan eğitim olarak kabul edilmemektedir. Eğitim süreci doğumla başlayan, aile ve eğitim kurumlarınca devam ettirilen sürekli bir faaliyet olarak değerlendirilmektedir. Bu alt dal, tüm eğitim süreçlerinde izlenmesi gereken politika ile yöntemlerin belirlenmesine katkı sağlamaktadır.
- Antropedagoji: İnsan bilimi ile pedagojinin birleşmesinden oluşmaktadır. Özellikle tarihsel önemi olan kişiliklerin tutum ve davranışlarını inceler.
- Transkültürel pedagoji: Çocukların gelişiminde, ülkelerin ve hatta bölgelerin kültürleri de önemli rol oynamaktadır. Transkültürel pedagoji alt dalı, çocuk yetiştirme ile kültür anlayışı arasındaki ilişkiyi incelemektedir.
Ülkelerin gelişmişlik seviyesi yükseldikçe, çocukların yetiştirilme kaliteleri de artmaktadır. Pedagoji bu nedenle de, gelişmiş ülkelerde daha önemli olarak görülmekte ve daha çok kişi tarafından başvurulmaktadır. Çocuk yetiştirmenin zorluğu, özellikle çalışan ailelerde daha da artmaktadır. Pedagoglara başvuran ebeveynlerin çoğunluğu, çalışan kişilerden oluşmaktadır.
Uyumsuzluk ve dikkat eksikliği sorunlarında ise, pedagoji çok önemli başarılı sonuçlar elde etmektedir. Tüm bu konular göz önüne alındığında, pedagojinin sadece çocuklara değil ebeveynler için de yardımcı ve destek olduğu görülmektedir.
Uyumsuzluk ve dikkat eksikliği sorunlarında ise, pedagoji çok önemli başarılı sonuçlar elde etmektedir. Tüm bu konular göz önüne alındığında, pedagojinin sadece çocuklara değil ebeveynler için de yardımcı ve destek olduğu görülmektedir.