Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Exoddus Gazileri, Soulstorm'un temel ritimlerini atlamadan tanıyacak. Bu, Gunpoint, Mark of the Ninja ve yıllar önce Oddworld'den ilk etkiyi alan diğer birçok oyunun geleneklerinde bir 2D gizli bulmaca oyunu olmaya devam ediyor. Abe bir pısırık; gerçekten savaşamaz ve göğsüne çeyrek atıştan daha fazlasını çekemez. Glukkon dostları, Soulstorm geometrisinin çoğunu oluşturan çürük, pas lekeli iskelenin etrafında sürünür ve Abe'nin en iyi seçeneği genellikle fark edilmeden polisi veya MacGyver'ı birkaç zayıf silahı bir araya getirmektir. Belki bir sersemletme mayını bırakır ve çıkışa doğru bir yol çizersiniz ya da bir yapışkan bantla bağlamadan önce bir haydutun ayaklarına patlayıcı bir kutu soda fırlatırsınız.
Soulstorm ile kayan yazı tahtası yeni tamirci bu. 2020'lerde piyasadaki diğer tüm yeni oyunlar gibi, Oddworld'de de artık bir üretim aparatı var. Abe, oyuncunun konuşlandırılabilir mühimmatta aceleyle bir araya getirebileceği küçük bir pislik, distopik efemera (boş şişeler, ciklet çubukları) biriktirmek için kirli dolaplar, titreyen otomatlar ve çürüyen çöp tenekeleri arasında gizlice dolaşıyor.
Bu, her karşılaşmayı PlayStation'da mümkün olandan çok daha modüler hale getirir. Yolda yırtıcı bir bekçi köpeği sürüsü mü? Sadece envanter menüsünü açın ve birkaç derme çatma el bombası üretin. Soulstorm'un dövme sistemi, temel ihtiyaçlardan çok uzak değil - burada sadece 11 tarife bakıyorsunuz - ancak oyuncular devrimi ateşlemek için envanterlerini açmak için çok zaman harcayacaklar.
İyi fikir. Estetik olarak, Oddworld her zaman kolay, Cumartesi Sabahı Karikatür peyniri ve rahatsız edici aşırı şiddet arasındaki boşluğu doldurdu ve kurtuluşa giden yolu temizlemek için Abe'yi alevli molotof kokteylleriyle silahlandırma fikri temada çok fazla. Ne yazık ki, Soulstorm'un yaratıcılığı bazı sarsıcı teknik sorunlar tarafından gölgeleniyor. Sürekli olarak oyunu olması gerekenden çok daha sinir bozucu hale getiren hatalarla karşılaştım.
Örneğin, erken bir seviyede Abe, uzak bir tepede kamp kurmuş keskin nişancılardan oluşan bir donanmadan kaçmakla görevlendirilmiştir. Yolun yarısında bir merdivene atlamam gerekiyordu ve havaya her fırladığımda anında vurulduğumu fark ettim. Düzinelerce farklı permütasyonda denedikten ve başarısız olduktan sonra (sprint mi? yuvarlanmam mı gerekiyor?), sonunda internete girerek diğer birkaç oyuncunun da aynı sorunu yaşadığını buldum. Mevcut tek çare, seviyeyi tamamen yeniden başlatmaktı. Tabii ki, bu işe yaradı.
Belki de Soulstorm, kodda ne kadar döneme özgü çöp olduğunu göz önünde bulundurarak PlayStation dönemine ideal bir övgüdür. Oyunun kontrol noktası sisteminin beni aktif bir çatışmanın ortasına koyduğu birçok kez oldu. Abe'in hassas, savunmasız kafasından birkaç santim ötede kurşun yağmuru ile ölür ve yeniden doğardım. Daha önce bahsettiğim madenler mi? Bazen onları sadece havada zararsızca havaya yükselmelerini izlemek için fırlatırdım. Maymun çubuklarındaki çarpışma tespiti çıldırtıcı derecede düzensiz; Birden fazla vesileyle onları doğrudan kırptım.
Bu olaylar, Soulstorm'un kaygan, kaygan ve güvenilmez olan kontrolleriyle ilgili daha büyük bir sorunun simgesidir ve aynı anda keskin bir hassasiyet gerektirir. Soulstorm, Exoddus'un zorluğunu koruyor, ancak başarılı olmak için gerçekten gerekli araçlarla donatılmış olduğumu hissetmediğim birçok zaman oldu. Bu, diğer erken konsol gizli oyunlarını - özellikle de ilk Splinter Cell oyunlarını - akla getirdi, burada ilerleme genellikle oyuncunun kişisel yaratıcılığından ziyade AI'nın tesadüfi bir yıkımı nedeniyle geldi.
Bu sorun, Soulstorm yüksek vitese geçtikten sonra daha da kötüleşir ve Abe, yolculuğu sırasında hapsedilmiş bir Mudokon lejyonunu kurtarmakla görevlendirilir. Onlara sesleniyorsunuz ve onlar sizi lemmings gibi adım adım takip ediyorlar. İdeal olarak, Abe'nin onları haritadaki belirli boğulma noktalarında bulunan portallardan birine getirmesi gerekiyordu, ancak "Takip Et" ve "Bekle" eyleminden başka doğrudan kontrol olmadan, kurtarma çabalarımın düzenli olarak mahkum edildiğini gördüm. Bu oyunda, bir Mudokon birliğini, dönen jiletlerin açtığı dar koridorlardan geçirmenizin istendiği zamanlar vardır. Yanlış bir adım ve hepsi ölür. Erken bir anda, bir Mudokon beni takip ederken, yoluma çıkan bir mayının üzerinden atladım. Benim yaverim benim eylemlerimi yansıtmadı; bunun yerine, doğrudan tuzağa yığıldı ve anında öldü.
Bu çok yazık çünkü Soulstorm'un hikayesinin ve karakterlerinin sunumu birinci sınıf. Oddworld uzun zamandır video oyunlarındaki harika ortamlardan biri olmuştur ve Glukkonların kasvetli saltanatı modern makinelerde olağanüstü derecede canlıdır. Çölün ve çeliğin ıssız telleri, gökyüzüne mürekkep gibi bir karanlık püskürten yüksek rafinerilerle bezenmiş ufuk - hepsi mükemmel. Oddworld nadiren daha fazla Oddworld'e benziyordu.