Bvural41 1
Bvural41
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Sevdamsın 1
Sevdamsın
Nedved35 1
Nedved35
Hikaye Ekle

SHELTER 3 İNCELEMESİ

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

1622650748884.png

Shelter 3'ü başlatırken , stüdyonun kendine özgü bir şekilde tasarlanmış patchwork dünyasına atılmak, tanıdık olana dönüş gibi geldi. Yıllar sonra yeniden Might and Delight oyunu oynamak iyi hissettirdi. Ne yazık ki, bu duygu uzun sürmedi ve daha fazlasını keşfettikçe, Shelter serisindeki en yeni oyunun yolunu kaybettiği çabucak anlaşıldı.

1622650776713.png

Shelter 3'te sürüsünü atalarıyla yeniden bir araya getirecek bir yere götüren bir anne fil olarak oynuyorsunuz. Bu dünya, önceki iki oyunun unsurlarını karıştırıyor; Shelter 1'in lineer hikayesi ve Shelter 2'nin daha açık dünya yapısı. Hayatta kalmak için sürünüzü iyi beslemeniz ve onları tehlikelerden korumanız gerekecek.

Sürü ovalarda ilerlerken, yıldızlara benzeyen çevresel kontrol noktaları tarafından yönlendiriliyorsunuz. Bu kontrol noktalarından birine her ulaştığınızda, iki yol arasında (genellikle her ikisi de hain) bir seçim yapacaksınız ve kararınızı verdikten sonra bir sonraki kontrol noktası görünecek ve sizi dünyanın daha ilerisine götürecek.

Ortamları keşfetmek, oyunun en önemli özelliğidir ve bunun nedeni Might and Delight'ın özgün sanat tarzıdır. Shelter 3, birden fazla deseni karmaşık bir şekilde birbirine dikilmiş zarif bir yorgan gibi görünüyor. Sürünüzdeki her filin kendine özgü bir deri deseni vardır ve hangi buzağının hangi anneye ait olduğunu anlayabilirsiniz çünkü ikisi de aynı kumaştan kesilmiş gibi aynı deseni paylaşır. Bu hoş bir dokunuş.

1622650788531.png

Gezinmek için bambu ormanlarından, kavurucu çöllerden ve sulama deliklerinden adil payınızı alacaksınız ve bir bölümde sürüyü bir dağ mağarasından geçirip diğer taraftaki tatlı bir lagünde ortaya çıkıyorsunuz. Ortamlar arasında seyahat etmek güzeldir ve bir avcı olarak oynamadığınız için size saldırmalarından korkmadan antilop, gergedan ve antilop ile mutlu bir şekilde eğlenebilirsiniz. Ancak dünya ne kadar güzel olursa olsun, sorunlar daha en başından kendini göstermeye başlar.

Tehlikeli bölge​

Navigasyon da devam eden bir konuydu. Ekranı karartan ve bir sembolle temsil edilen bir sonraki çevresel hedefi aydınlatan 'fil hissini' kullanarak bir sonraki kontrol noktasını takip edebilirsiniz. Bu noktalarla ilgili sorun, birçoğunun beni ileriye götürmek dışında bir yere götürmesi - bazıları kendimi geri izlememe neden oluyor, bu da ilerlemeye devam etmeniz gereken bir göçebe grupla ilgili bir oyunda neredeyse mantıksız geliyor. Dünyanın düzeni de kafa karıştırıcı. Sürekli olarak çıkmaz sokaklara koşuyordum ve kazara farklı seçilmiş yollar için tasarlanmış tehlikeli alanlarda dolaşıyordum. Ayrıca, her kontrol noktasında, daha önce seçtiğim seçimden bağımsız olarak her zaman aynı seçenekleri almam da yardımcı olmadı. Seçimlerimin önemli olduğu bir yolculuk gibi gelmiyordu.

1622650805456.png

Seçebileceğiniz farklı yollar arasından tehlikeyi ima edenler o kadar da tehlikeli değil. Bir bölgede, zorluk, az yiyeceğin olduğu kabarcıklı bir çölü geçmekti, sadece benim için içinden geçip hiçbir zaman güvenli bir yere varmadım. Bir diğeri, buzağılarınızı bir kaplandan korumak için sürüyü bir arada tutmanız gereken "çizgili ölüm" olarak tanımlandı. Bu fikir konseptte oldukça havalı görünüyordu, sadece kaplan AI'nın hiçbir yerden, görsel bir uyarı olmadan ortaya çıkmaya devam etmesi ve bölgeye adım atar atmaz buzağılardan birini öldürmesi.

Zevk aldığım tehlikeli bir yol, sürüme timsahlarla kaynayan tehlikeli sularda rehberlik etmemi sağladı ve bölgedeki noktalı küçük adalarda güvenliği sağladı. Yüzerken timsahların sırtlarını görebilirsiniz ve sürünüzün yavaş hızının baskısı ile birlikte, güvenliğe ulaşmak için iyi zamanlanmış bir yürüyüşe ihtiyacınız var. Harika bir sekans ve timsah yapay zekası biraz şüpheli olsa da yine de gergin anlar yaşattı.

1622650816179.png

Bence Shelter 3'teki sorunun özü, gerçek bir tehlike hissinin olmaması. Sürünüzü korumak, duygusal bir tepkiden çok bir angarya gibi geliyor ve büyük teknik aksaklıklar oyunun tüm yoğunluğunu ve zevkini emer. Ayrıca oldukça kısa ve otuz dakikadan az süren tek bir "koşu" ile fillerden herhangi birine duygusal bir bağ geliştirmek için çok fazla zaman yok. Her rotayı bitirdiğimi ve her şeyi iki saatte gördüğümü fark ettim.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri