HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
İlk olarak, oturum açtığımız kullanıcıyı plugdev grubuna eklemeliyiz. Bu, fare ve klavye gibi takılabilir cihazlar üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlar. Bunu yapmak için aşağıdaki komutu çalıştırmanız yeterli olacaktır.
[CODE title="Başlangıç Kodu"]sudo gpasswd -a $USER plugdev
[/CODE]
Örnek Bir Görsel Ekliyorum Sizler İçin Daha İyi Anlaşılması Adına
[CODE title="Başlangıç Kodu"]sudo gpasswd -a $USER plugdev
[/CODE]
Örnek Bir Görsel Ekliyorum Sizler İçin Daha İyi Anlaşılması Adına
Arch Linux
Arch kullanıcıları için, openrazer için oldukça uygun olan AUR'dedir. pacaur 'dan dolayı oluşabilecek hatalardan dolayı bu yüklemeyi kullanmanızı öneririm.
Resmi olarak desteklenen diğer tüm sürümler, paketlerini OpenSUSE derleme hizmetinden almalıdır . Kullanabileceğiniz bazı komutlar vardır ve bunlar sürümünüze göre değişir. Fedora için vereceğim komutları çalıştırmalıyız:
[CODE title="Open Suse Kodlarımız"]sudo dnf config-manager --add-repo https://download.opensuse.org/repositories/hardware:razer/Fedora_34/hardware:razer.repo
sudo dnf install openrazer-meta[/CODE]
Örnek Bir Görsek Ekliyorum Sizlerin Daha Kolay Anlaması Adına
Ubuntu için şu komutları çalıştırın:
[CODE title="Ubuntu İçin Kod"]echo 'deb http://download.opensuse.org/repositories/hardware:/razer/xUbuntu_20.04/ /' | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/hardware:razer.list
curl -fsSL https://download.opensuse.org/repositories/hardware:razer/xUbuntu_20.04/Release.key | gpg --dearmor | sudo tee /etc/apt/trusted.gpg.d/hardware_razer.gpg > /dev/null
sudo apt update
sudo apt install openrazer-meta[/CODE]
Linux'da Razer'i En İyi Destekleyen OpenSuse için şu komutları çalıştırın:
[CODE title="Open Suse Kodlarımız"]zypper addrepo https://download.opensuse.org/repositories/hardware:razer/openSUSE_Leap_15.2/hardware:razer.repo
zypper refresh
zypper install openrazer-meta[/CODE]
Topluluk Destekli Sağlayıcılar İçin
Sürümler İçin OpenRazer'ı Desteklemesi için farklı yollar geliştiren çeşitli topluluklar var. Kurulum talimatlarına kendi web sitelerinde başvurabilirsiniz. Solus ve Void Linux gibi bazı Sürümler bunu çok basit hale getirdi.
OpenRazer'ı yükledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve daha sonra web sitelerinde listelenen Polychromatic , RazerGenie , razerCommander ve Snake grafik ön uçlarından birini kurmalısınız.
Peki Karşılaşabileceğiniz Bazı Hatalardan Bahsedelim Birazda
Kullanıcınızı plugdev gruba eklediğinizden emin olun . Bazı Sürümlerde bulunmayabilir, ancak bu adım, kullanıcınızın bu cihazları kontrol etmesine izin veren gerçekten önemli bir adımdır.
Ayrıca, bir cihazla ilgili sorun yaşıyorsanız, desteklenen cihazlar listesinde olduğundan emin olun . Kulağa basit geliyor, ancak belirli bir cihaz Versiyonunuz desteklenmiyorsa cihazda çalışmayacaktır. OpenRazer, bunun bir Razer cihazı olduğunu anlayacak, ancak onunla nasıl çalıştırabileceğini bilemeyecek. Örneğin Basilisk Essential'ımı ele alalım. Basilisk destekleniyor ve aynı şey olacağını düşünerek Basilisk Essential'ı satın almak gibi bu tamamen bir hata olur.
OpenRazer'ı yükledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve daha sonra web sitelerinde listelenen Polychromatic , RazerGenie , razerCommander ve Snake grafik ön uçlarından birini kurmalısınız.
Peki Karşılaşabileceğiniz Bazı Hatalardan Bahsedelim Birazda
Kullanıcınızı plugdev gruba eklediğinizden emin olun . Bazı Sürümlerde bulunmayabilir, ancak bu adım, kullanıcınızın bu cihazları kontrol etmesine izin veren gerçekten önemli bir adımdır.
Ayrıca, bir cihazla ilgili sorun yaşıyorsanız, desteklenen cihazlar listesinde olduğundan emin olun . Kulağa basit geliyor, ancak belirli bir cihaz Versiyonunuz desteklenmiyorsa cihazda çalışmayacaktır. OpenRazer, bunun bir Razer cihazı olduğunu anlayacak, ancak onunla nasıl çalıştırabileceğini bilemeyecek. Örneğin Basilisk Essential'ımı ele alalım. Basilisk destekleniyor ve aynı şey olacağını düşünerek Basilisk Essential'ı satın almak gibi bu tamamen bir hata olur.
Fedora
Özellikle Fedora'da yanlış sürüm kaynaklarını yüklemesine neden olan bir hata var. Buna karşı koymak için, kernel-devel kurulum yapmadan önce bu komutu çalıştırarak paketi kurun
[CODE title="Fedora Kernel Hata Kodu"]sudo dnf install kernel-devel[/CODE]
Daha İyi Anlatabilmek Adına Örnek Bir Görsel Bırakıyorum
Umarım OpenRazer'ın yardımıyla Linux sisteminizde Razer çevre birimlerinizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
Keyifli Forumlar Dilerim
[CODE title="Fedora Kernel Hata Kodu"]sudo dnf install kernel-devel[/CODE]
Daha İyi Anlatabilmek Adına Örnek Bir Görsel Bırakıyorum
Umarım OpenRazer'ın yardımıyla Linux sisteminizde Razer çevre birimlerinizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
Keyifli Forumlar Dilerim
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)