Bvural41 1
Bvural41
kralhakan2009 1
kralhakan2009
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
B 1
berione65
sen272 1
sen272
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

macOS Yeni Dosya Oluşturma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arcface
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 304

Arcface

Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
Fahri Üye
Konular
145
Çözüm
2
Online süresi
24d 5h
Reaksiyon Skoru
501
Altın Konu
3
TM Yaşı
9 Yıl 10 Ay 13 Gün
Başarım Puanı
234
MmoLira
4,301
DevLira
28
Ticaret - 100%
7   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Merhaba, windows'dan mac'e geçtikten sonra en sinir olduğum şeylerden biri de bu konudur. Windows'da sağ tıklarsın yeni dersin ve yeni bir dosya oluşturursun.

Örneğin;

Ekli dosyayı görüntüle 56031

Fakat bu macOS'da eziyettir sağ tıklarsın ve göreceğin tek şey yeni klasör seçeneğidir.

Ekli dosyayı görüntüle 56032

Artık sinirimi bozmaya başladı bende çözüm arama kararı aldım bir çok yöntem var en basiti macOS'un kendi programı olan textEdit programı üzerinden bir dosya açıp onu kaydetmek ama çok zahmetli bir iş her seferinde uğraşılmaz.

Windowsta sağ tık menüsü editlemesi çok kolaydır bir kaç kod entegresiyle yapabiliyorsunuz fakat bu macOS'da eziyet ama mümkün ben size bugün 3 yöntem göstereceğim hangisi kolayınıza giderse onu kullanırsınız.

İlk olarak en zahmetsiz ve basit olanını anlatayım

terminal üzerinden touch işlevi ile dosya oluşturma

Dosyayı oluşturacağınız klasörü açın. Örnekleri dosyaislemleri adını verdiğim bir klasör üzerinden göstereceğim. Klasör açıkken spotlight veya launchpad üzerinden terminal çalıştırın.

Ekran-Kayd-2021-05-22-02-07-40.gif

Bu en basit yöntem fakat genede buda uğraştırıcı sürekli yeni dosya oluşturuyorsanız bunu yapmak can sıkıyor bu yüzden macOS'un kendi programlarından olan automator üzerinden hızlı eylem oluşturmayı göstereceğim.

2. Yöntem
Hızlı Eylem:Touch Bar

Yapımı meşakkatli fakat kullanımı gayet iş görür.

Anlatmaya başlamadan önce bu sadece touch bar olanlar için geçerlidir eğer touch bar olmayan bir macbook modeliniz varsa 3 yöntemi yapabilirsiniz.

İlk olarak gene spotlight veya lauchpad üzerinden automator programını çalıştırın.
Ekran-Resmi-2021-05-22-02-24-51.png

Daha sonra Hızlı Eylem diyerek seçin şu şekilde bir pencere açılacaktır.
Ekran-Resmi-2021-05-22-02-26-16.png

Bu ekran geldikten sonra sağ bölümü şu şekilde editleyin.
Ekran-Resmi-2021-05-22-02-28-49.png

Bu alandaki Görüntü kısımı oluşturacağınız işlevin ikonunu temsil ediyor eğer özel bir ikon koymak istiyor iseniz bir görsel seçebilirsiniz. Ben bu örnekte PHP dosyası oluşturmayı göstereceğim. O yüzden ikonuda o şekilde seçiyorum.

Daha sonra soldaki alanda arama yapın şunu aratın: applescript

Ekran-Resmi-2021-05-22-02-32-05.png

Altta çıkan AppleScript'i Çalıştır işlevinin üstüne gelip çift tıklayın sağdaki alana gelecektir.

Ekran-Resmi-2021-05-22-02-32-11.png

Kod alanını temizleyin ve vereceğin şu kodları yazın.

[CODE lang="applescript" highlight="php"]tell application "Finder"
set php to make new file at (the target of the front window) as alias with properties {name:"empty.php"}
select php
end tell[/CODE]

Ekran-Resmi-2021-05-22-02-37-01.png

Bu kadar şimdi automator ekranı açıkken üst menüden Dosya > Kaydet diyerek kaydedin ben PHP adında kaydediyorum.

Bu kadar şimdi yapacağınız tek şey hızlı işlevleri alanını touch bar eklemek ekledikten sonra klasör içinde hızlı işleve tıklayarak tek tıkla dosyayı oluşturabilirsiniz.

ezgif-com-gif-maker.gif

Ben tüm ihtiyacım olan dosyalar için eklediğim için seçenek çok fazla ama siz yapınca 1 tane olacaktır.

3. Yöntem

Hızlı Eylem: Kısa Yola Atama

İşlemler 2 inci yöntem ile birebir aynı sadece ekstra bir kaç işlem yapacağız.

İlk olarak spotlight veya launchpad üzerinden sistem tercihlerini açın. Diğer işlemleri gifteki gibi gerçekleştirin.

Ekran-Kayd-2021-05-22-03-04-01.gif

Bu yöntemde macbook cihazında touch bar olmayan kişiler için güzel bir seçenek olacaktır.

Son olarak vereceğim kod aşırı derece de basittir diğer dosya uzantıları içinde koddaki php kelimelerini değiştirerek yeniden kurgulayabilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Eline sağlık paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler. :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri