SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
TGamesZeus 1
TGamesZeus
Best Studio 1
Best Studio
berkmenoo 1
berkmenoo
InfernoShade 1
InfernoShade
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
onur akbaş 1
onur akbaş
IronTalonX 1
IronTalonX
Hikaye Ekle

Razer Naga X İncelemesi

JackDanieLS741

Kalem aklın dilidir.
TM Üye
Üye
Konular
150
Çözüm
6
Online süresi
1mo 3d
Reaksiyon Skoru
237
Altın Konu
1
TM Yaşı
11 Yıl 5 Ay 28 Gün
Başarım Puanı
140
MmoLira
749
DevLira
10
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Merhabalar, bu gün Razer Naga X incelemesi ile karşınızdayım;

Razer, klasik MMO faresini 2021'e getiriyor, ancak rekabet değişti.

Razer Naga X Kararı;​

Razer Naga X, sınıfının en iyisi bir sensör, 16 programlanabilir düğme ve harika bir şekil sunuyor. Razer'ın 12 düğmeli başparmak pedinin ergonomisini iyileştirmesi gerekiyor ve Naga X, daha pahalı Naga Trinity ve Naga Pro'daki standart özellikler gibi hissettiren şeyleri özlüyor. 20 $ daha fazla için, Naga Trinity daha iyi bir seçim ve alt seviye rekabet de daha iyi hale geldi.

İÇİN​

• 16 programlanabilir düğme
  • Razer yazılımı aracılığıyla yapılandırma düğmesi eşlemeleri
  • Tasarım daha büyük ellerde harika hissettiriyor

KARŞISINDA​

• Dahili belleğe yalnızca tek bir profil kaydedilebilir
  • Başparmak pedi düğmelerinin ayırt edilmesi zor olabilir

Asla yeterli düğmeye sahip olamazsınız. İster World of Warcraft veya Final Fantasy XIV'deki en son baskın kanadında dizinizin derinliklerinde olun, ister Adobe Photoshop'ta üretkenlik için bir dizi düğmeye ihtiyacınız olsun, daha fazla düğme yardımcı olacaktır. MMO faresinin üstün olduğu yer burasıdır.

Razer, 2009'dan beri her biri MMO oyuncuları için en iyi oyun faresi olmak için yarışan Naga MMO fare serisini sunuyor. Her model, yıllar içinde yapılan güncellemelerle 6 ila 12 düğme sunmuştur. 2021'e girin ve 12 düğmeli bir başparmak pedi, RGB ve en son Razer fare teknolojisine sahip Razer Naga X'e sahibiz.
Razer Naga X'in 80 dolarlık fiyat etiketi, onu Corsair Scimitar Pro Rgb de dahil olmak üzere bazı rekabetle uyumlu hale getiriyor . Bu fiyat noktası, Redragon M913 Impact Elite veya 2012 sürümünden bu yana MSRP'sinin 40 $ 'a düştüğünü gören Logitech G600 MMO mouse gibi diğer MMO farelerinin üzerinde .

Razer Naga X Özellikleri​

Sensör ModeliRazer 5G Optik
Duyarlılık100-18.000 DPI
Yoklama Oranı125/500 / 1.000 Hz
Programlanabilir Düğmeler16
LED Bölgeleri ve Renkleri2x RGB
Kablo6 fit (1,8 m), örgülü
BağlantıUSB Tip A
Ölçümler (LxWxH) 4,69 x 2,93 x 1,69 inç (119,13 x 74,50 x 42,93 mm)
Ağırlık110 g (3,88 ons)

Razer Naga X Oyun Performansı​

Naga X, 18.000 CPI, 50g hızlanma ve saniyede 450 inç (IPS) maksimum hıza sahip Razer'ın 5G optik sensörünü kullanıyor. Bu özellikler, Naga Trinity sensörünün yetenekleriyle eşleşiyor ancak CPI'yi 2.000 artırıyor. 5G sensörü, daha pahalı olan kablosuz Razer Naga Pro'da (Razer Focus + sensörü) bulacağınızdan biraz daha az güçlü, ancak yine de MMO oyunları ve genel kullanım için güvenilirliğini kanıtladı. 5G hala güçlü özellikler sunuyor. Karşılaştırma için, Logitech G600'ün sensörü maksimum 8.200 CPI, 30g ve 160 IPS için belirtilmiştir.

Farenin MMO takma adı verildiğinde, kaynağa gitmek en iyisidir. Fareyi test etmek için World of Warcraft ve Final Fantasy XIV'i yükledim. Varsayılan olarak, 12 başparmak paneli düğmesinin tümü karşılık gelen sayı tuşlarına bağlıdır; 10 düğme 0 ve 11 ve 12 düğmeler sırasıyla eksi ve eşit tuşlardır. Bu, varsayılan ayarın başparmak pedalına bağlı standart MMO etkin çubuğuna sahip olduğu anlamına gelir.

Test sırasında, başparmak pedinin dış kenarlarını işgal ettikleri için 1-3 ve 10-12 arasında tuşlara basmanın oldukça kolay olduğunu buldum. Sorun 4-9 düğmelerindeydi. Birbirlerine çok yakınlar ve açı farklılıkları, sürekli olarak doğru düğmeye basmak için yeterince büyük değil. Düğmeler farklı yüksekliklerdedir, ancak farklar o kadar küçüktür ki önemli değildir. Orta sıralarda yanlış tuşlara basmak çok kolay.

Buna karşılık, Logitech G600, Logitech'in "çift çanak" olarak adlandırdığı tasarıma sahiptir ve "dikkatlice yerleştirilmiş altı düğmeden oluşan iki set" ile farklılaşmaya yardımcı olur. Corsair Scimitar Pro RGB, düğmeler arasında çok daha fazla alan ve her sıra için alternatif bir doku deseni sunar. Her iki seçenek de daha fazla çeşitlilik katıyor ve Razer bazı iyi fikirleri taklit etmeye daha istekli olmalı.

Benim düzeltmem 7-9 düğmelerini serbest bırakmaktı. İkinci ve üçüncü sıralar arasındaki farkı söylemekte sorun yaşıyorsam, üçüncü satırı kaldırmak daha iyidir. Bu bana çalışmam için dokuz düğme verdi ve bu da genel olarak oldukça iyi sonuç verdi. Hem WoW hem de FFXIV'de standart rotasyonuma küçük bir sorunla ulaşabildim. Tabii ki, 12 düğmeli bir başparmak pedine sahip bir fare satın alırken amaç, 12 adet kolay kullanılabilir yan düğmeye sahip olmaktır.

DPI geçişi için yukarı ve aşağı düğmelerini de kaçırdım. İki monitör üzerinde çalışıyorum, bu yüzden kendimi belgelerde bir DPI ayarıyla, genel kullanım için daha yüksek bir ayarda ve ardından monitörden monitöre geçmek için daha da yüksek bir ayara geçerken buluyorum. İki DPI anahtar düğmesi bu geçişi kolaylaştırdı; oysa, tek DPI geçiş düğmesi iş akışıma fazladan bir veya iki tıklama ekler.

Razer Naga X Yazılımı;
Tüm ürün yelpazesinde, Razer Synapse yazılımı hala bir kazanan. Logitech'in G Hub'ından gelen sert rekabetin dışında, Razer yazılım paketi en iyilerden biridir.

Synapse yazılımındaki Naga X'in ana sayfası, faredeki her düğme için yukarı, aşağı kaydırma ve tıklama dahil tüm düğme eşlemelerini değiştirmenize olanak tanır. İsterseniz ana Sol ve Sağ tıklamalar bile değiştirilebilir. Naga X ayrıca Razer HyperShift'i de destekleyerek, tüm bağlantıları ikinci bir profile değiştirecek ve esasen mevcut düğmeleri iki katına çıkaracak bir düğme ayarlamanıza olanak tanır.

Razer Synapse'de sınırsız sayıda düğme profili oluşturabilirsiniz, ancak Naga X'in yerleşik belleğine yalnızca tek bir profil kaydedilebilir. Bir kez daha Naga X, Naga Pro ve Trinity'den daha yetersiz kalıyor; her iki fare de beş yerleşik profil depolayabilir. Naga X'in profilleri belirli oyunlara bağlanabilir ve bunlarla otomatik olarak başlatılabilir. Genel çalışma için bir profili varsayılan olarak belirleme eğilimindeydim - 1 ve 3 düğmeleri ileri ve geri ayarlandı - ve diğeri MMO oyunları için.

Synapse, CPI geçişinin 100 CPI ile 18.000 CPI arasında değişebilen 5 kayıtlı ayarını ayarladığınız yerdir. Synapse'de ayrıca 3 yoklama oranı seçeneği vardır: t 125, 500 ve 1.000 Hz.

Işık parlaklığı ve standart RGB efektleri Synapse'de ayarlanabilir, ancak daha fazlasını yapmak istiyorsanız, Razer'in Chroma Studio eklenti yazılımını kullanmanız gerekir

SONUÇ OLARAK;
Razer Naga X, 80 $ MSRP'de sağlam bir teklif. Bu, size Razer'ın mükemmel yazılımı ile daha yükseğe çıkabileceğiniz bir MMO faresi sağlayan klasik bir tasarımdır. Ancak sorun şu ki, fiyatta çok fazla uyarı var.

Razer Naga Trinity, yalnızca 20 $ daha fazla olan bir MSRP'ye sahip ve genellikle Naga X'in 80 $ fiyat etiketinden bile daha ucuza satılıyor. Naga Trinity, Naga X'in dışında kalan özelliklere sahiptir: daha fazla yerleşik profil, eğimli tıklama kaydırma tekerleği ve çift CPI düğmesi. Ayrıca çok daha esnek olan 2, 7 ve 12 düğmeli yapılandırmalar için değiştirilebilir yan plakalar da elde edeceksiniz. Kaybettiğiniz tek şey, üst düzey maksimum hassasiyet: Naga X, 18.000'de, Trinity ise 16.000'de. Bu fedakarlığı yapardım.

Logitech G600 dişte uzun ve maksimum DPI değeri çok daha düşük, ancak bu noktada MSRP'si 40 dolara düştü . Ve Naga X'ten 30 $ daha ucuza , aynı yapı kalitesine sahip olmayan ancak işi halledebilen Redragon M913 Impact Elite'i alabilirsiniz. Ayrıca Corsair Scimitar Pro RGB Lite İn tasarımını Naga X'inkinden biraz daha fazla beğeniyorum ve aynı fiyat etiketine sahip; bu fareyle ilgili en büyük sorun artık perakende satışta bir tane bulabilmek.

Razer Naga X hiçbir şekilde kötü bir fare değil. Bu sadece etrafındaki rekabetin, Razer'ın kendisinden gelen rekabet de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda mükemmelleşmesine bağlı. MMO oyunları için yetkin, çoğunlukla rahat bir fare.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri